galaretka - 14130 przepisów (strona:781/942)

Chałupka Baby Jagi 278

polałam go polewą kakaową (przyczyna jest prosta - dziecię wyjadło czekolady). Do środka często wkładałyśmy coś "na wypełnienie", kiedy za wiele masy zostało wyjedzone z miski - ptasie mleczko, banany, pasek galaretki, truskawki, brzoskwinie. W każdej wersji ciasto jest nieziemskie. Polecam zrobienie go na święta - zachwyci każdego! Składniki: KREM: 1 litr mleka, najlepiej 3,2% 400ml śmietany 18% 5 jajek 1 łyżka

Cakes By Kejt
Ciasto z malinami i galaretką 136

mąki ziemniaczanej 3/4 szklanki cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki wody Masa śmietanowa: 0,5 litra śmietany 30 % 4 łyżki cukru pudru 2 śmietan-fixy Dodatkowo: 2 galaretki malinowe maliny Sposób przygotowania: Białka ubijamy na sztywno, stopniowo dodajemy cukier a następnie po jednym żółtku. Na końcu dodajemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia, delikatnie mieszamy. Przekładamy do dużej

Bajeczna Kuchnia
naleśniki z migdałowym aromatem i z musem dyniowym... 89

dynia muszkatołowa, ma dużo zwartego miąższu i malutko pestek - połowę dyni obrać ze skóry, usunąć pestki, pokroić w kostkę i wsypać do garnka, posypać 2 łyżkami cukru, wsypać 1 galaretkę np. pomarańczową i gotować z 10 minut mieszając do odparowania płynu, blenderem zmiksować i wystudzić wszystkie składniki na naleśniki w dzbanku miksera zmiksować, ciasto ma być dość rzadkie, jeśli trzeba

W Mojej Kuchni Lubię
Sernik Gotowany Na Ciemnym Kruchym Cieście z Polewą Mocno Czekoladową 172

śmietaną i gotowane na mleku) uzyskując delikatniejszy smak. Zrobioną masę serową w połączeniu z masłem i cukrem przekłada się do formy wyłożonej na dnie herbatnikami. Po wylaniu na wierzch galaretki całość schładza się w lodówce około godziny do jej stężenia. Można stosować dodatki w postaci bakalii. U mnie odmieniona wersja wspaniałego sernika  Przepis na tortownicę

Pychotkaaa
Ciasto Shrek 136

Dziś pragnę zaproponować pięknie wyglądające i smakujące równie dobrze ciasto Shrek. Ciasto to powstało na bazie biszkopta, masy wykonanej z zielonego soku, bitej śmietany oraz galaretek i dodatkiem w postaci delicji. Shrek to ciasto inspirowane popularnym filmem, nazwa jest bardzo mylna, ponieważ ciasto samo w sobie jest bardzo delikatne wręcz piankowe, a smakuje wybornie. Czytaj więcej

Pychotkaaa
Łącki przekładaniec wg Siostry Anastazji 398

krem Z mleka, cukru, żółtek, mąki ugotować budyń. Masło utrzeć dodając zimny budyń. Przełożenie ciasta: Ciemne ciasto - warstwa kremu - ciasto orzechowe - warstwa kremu - śliwki - warstwa kremu - polewa lub tężejąca galaretka Zapraszam do oglądania gazetki promocyjnej Biedronka

Pychotkaaa
Cytrusowe ciasto avocadowe 141

niemieckich” gotowych spodów do ciasta, które wypalały język, a moja mama smarowała je kremem z paczki (proszek łączyła z margaryną), kładła na to jakieś owoce i zalewała galaretką z paczki- groza. Nie to nie po mamusi mam talent do wypieków ;-). W tym cieście sporo avocado, bo i w samym cieście, które zastępuje tłuszcz, jak i jest głównym składnikiem kremu

greenscarf
Fasolka po bretońsku 147

kucharzy tak wiele wersji. Nasza propozycja troszkę różni się od klasycznej , głównie przyprawami.     Składniki 400 g fasoli jaś 100 g chudego wędzonego boczku 200 g kiełbasy z galaretką 2 średnie cebule 2 ząbki czosnku 2 łyżki smalcu 1 łyżka mąki puszka pokrojonych pomidorów 1 łyżka koncentratu pomidorowego 200 ml soku pomidorowego sól pieprz 1 łyżeczka majeranku 1 łyżeczka

R'n'G Kitchen
MIELONKA SŁOIKOWA 137

już zaczęłam szaleć ze słoikowymi mięskami to szybko na pewno nie przestanę :) Dziś proponuję przepyszną słoikową mielonkę z galaretką. Szybka do przygotowania dzięki gotowemu, pełnemu potrzebnych rzeczy zestawowi do kiełbasy słoikowej od TRADISMAK . Koniecznie zagladnijcie tutaj:  Kiełbasa słoikowa . Znajdziecie tam wszystko co konieczne, aby cieszyć się smakiem takiego wyrobu. Do tego kupujemy świeże mięso, szukamy odrobinę chęci

Z Majeczką w kuchni
Pstrąg w galarecie 161

przez 30 minut. Ryby wyciągnęłam, wyłożyłam na półmisek, dodałam ugotowaną marchewkę i zielony groszek. Odlałam 1/2 litra klarownego wywaru, zagotowałam, dodałam 3 łyżeczki żelatyny, dokładnie wymieszałam, żeby się rozpuściła. Galaretkę wystudziłam, tężejącą zalałam pstrągi

Darcia w kuchni
Pierniczki świąteczne 2w1 – z tego samego ciasta na choinkę i z nadzieniem 223

drugiej połowy robię ciastka do zjedzenia ‘na już’ – bo one wytrzymają w szczelnym pojemniku tylko około miesiąca – są wilgotne.   Do nadziewania pierniczków potrzebna nam dodatkowo dobra marmolada, twarda galaretka albo prawdziwe, gęste śliwkowe powidła. Żadne lekkie, lejące się dżemy czy choćby karmel do tego się nie nadają – wypłyną na blaszkę w czasie pieczenia i z nadzienia nici. Marmolada wieloowocowa

Karo in the Kitchen
Łopatka z sarny pieczona w niskiej temperaturze 180

cieple, sos wytworzony podczas pieczenia przecedzić do garnuszka. Sos odparować do 1/4 objętości. Dodać zimne masło, wymieszać. Zdjąć sos z ognia. Mięso pokroić w plastry. Podałam z ziemniakami i galaretką z pigwy . Dziczyznę można kupić w sklepie  Dziki Trop .       zastawa

królestwo garów
filet z pstrąga w galarecie 146

wywaru dodajemy posiekana natkę pietruszki, doprawiamy go( wcześniej próbując) solą, oraz pieprzem i wyłączamy palnik. Do jeszcze gorącego wywaru dodajemy żelatynę, a następnie całość studzimy. Kawałki pstrąga nakrywamy tężejącą galaretką i wstawiamy jeszcze na dwie godziny do lodówki. Podajemy na półmisku, przyozdabiając całość natką pietruszki

Miód i pieprz
Szpajza cytrynowa 111

www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com    Szpajza - deser śląski na bazie jajek. Jego konsystencję utrzymuje żelatyna. Można go przyrządzić warstwowo czy też zabarwić za pomocą galaretki (dodać zamiast żelatyny). Ja zrobiłam wersję cytrynową, ale fajnie komponuje się z różnymi owocami lub kakao. Dla mnie osobiście to takie sztywne kogel-mogel.  Smakuje rewelacyjnie. 4 jajka 4 łyżki cukru 3 łyżeczki

Di gotuje
Indyjskie curry z żołądków 140

Podroby goszczą na Waszym stole czy omijacie je szerokim łukiem? Ja lubię wszelakie podroby i na naszym stole goszczą często. Czy to w postaci gulaszów, galaretki czy panierowanych z owocami jak np. wątróbka. Polecam bo to mały wydatek a jedzenie super. Dziś proponuję żołądki po indyjsku i polecam. Indyjskie curry z żołądków. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie