chia 4. Ciastka francuskie z budyniem i malinami 5. Mini brownies z kremem na bazie mascarpone i truskawkami 6. Truskawki z kruszonką 7. Czekoladowe truskawki 8. Panna cotta z galaretką truskawkową 9. Błyskawiczny deser z truskawkami 10. Waniliowy pudding z tapioki z sosem truskawkowym 11. Panna cotta z granatem 12. Kulki a'la rafaello 13. Muffinki z truskawkami 14. Panna
Ugotowaćwinem. Bardzo ważny etap teraz: zaklinanie eliksiru. Po napełnieniu pucharków eliksirem, pomysleć zaklęcie/życzenie i przywołać w myślach zaklinaną osobę :) Jako dodatkową ozdobę (jak na zdjęciu), można wykorzystać galaretki w kształcie serduszek. Podawać dobrze schłodzone zaklinanej osobie
Sztuka gotowania w/g Samirytrzeba przyznać, że „amerykańska” kanapka z masłem orzechowym i kwaskowatą galaretką z winogron to mistrzowskie połączenie na miarę pomidora z cebulą (wiem, wiem podobno niezdrowe). Ja z kolei uwielbiam połączenie masła orzechowego z własnej roboty dżemem z aronii lub czarnej porzeczki. Jak mam ochotę na coś słodkiego, a akurat nic nie piekłam lub Miśki wszystko wyżarły to ratuje
greenscarfnastępnie wymieszać do otrzymania gładkiej polewy. Odstawić w chłodne miejsce do zgęstnienia. Sernik najlepiej przechowywać cały czas w lodówce, wtedy jest najlepszy. Na górę można też położyć ulubioną galaretkę z owocami. Doskonale się sprawdza z truskawkami bądź brzoskwiniami z puszki
Calzonella.comdużo zdrowsza i wydajniejsza, zawiera 80% błonnika. Nie ma koloru, smaku ani zapachu, nie psuje więc cech przygotowywanych potraw. Sposób użycia: na 0,5 l np. przygotowywanej galaretki użyć 1-2 łyżeczki agaru. Agar należy zagotować przez 1-2 minuty z innymi składnikami dania. Doskonale nadaje się do każdej potrawy, którą należy zamienić z formy płynnej w stałą
Qlinarnie i Qlinarnieciasto. Zapiekamy około 15 minut, dopóki masa się nie zrumieni. Na upieczone i ostudzone ciasto wykładamy połówki gruszek. W pozostałym syropie rozpuszczamy żelatynę i polewamy gruszki. Odstawiamy do stężenia galaretki
Jacob TastesPrzeglądając półkę, z moimi wegańskimi specjałami wygrzebałam Agar, który niedawno kupiłam, a całkowicie o tym zapomniałam. Automatycznie zrodził się w mojej głowie na ciasto z galaretką owocową. Jako że, byłam zaopatrzona w nektarynki i banana- uznałam, iż stosownym będzie je wykorzystać, zważając na fakt, że banan błagał o jak najszybsze skonsumowanie. Zblendowałam go z moimi (ostatnio) ulubionymi otrębami gryczanymi
healthy dreamsaluminiowej formy/ formy wyłożonej papierem do pieczenia/folią spożywczą- odkładamy do stężenie *jeśli chcemy pozbyć się nadmiaru wody, posypujemy wierzch cynamonem- po stężeniu nadmiar wody zamieni się w galaretkę, co jest widoczne na zdj. jako spód karobnika- później to usuwamy, jednak chciałam wam pokazać jak będzie to wyglądać :) banana blendujemy na gładką masę, dodajemy mąkę i mleko, po czym
healthy dreamsszczupaka kroimy na plastry trzy centymetrowej grubości. Na dno półmiska wlewamy nieco tężejącego wywaru, następnie układamy na półmisku kawałki szczupaka, przekładając je plastrami cytryny i pokrywając tężejącą galaretką . Rybę wstawiamy jeszcze do lodówki ( najlepiej na kilka godzin) i podajemy
Miód i pieprzżelatynę. W szklanych miseczkach (3 szt.) układać warstwami- jajka po 3 sztuki, groszek, ogórki i szynkę pokrojone w kostkę oraz pokrojoną natkę pietruszki. Po czy zalać ostudzoną galaretką warzywną, odstawić w chłodne miejsce. Podawać z dobrym pieczywem
Tradycyjna KuchniaTort ten zrobiłam wczoraj na przyjęcie urodzinowe w rodzinie. Nie był to klasyczny tort przekładany kremem ale zwijany tort z warstwami malin w galaretce i kremu malinowego. Całość była lekko kwaskowata i niezbyt słodka. Po rozkrojeniu tort prezentuje się ciekawie, bo warstwy nie są ułożone poziomo ale pionowo i tworzą pasy w różnych odcieniach różowego koloru. Niestety
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniaopakowaniu i mieszamy z przygotowaną masą. Dodajemy żurawinę i delikatnie mieszamy. Całość wylewamy do przygotowanej formy i wkładamy do lodówki na około 3 godziny. Górę sernika można zalać galaretką a żurawinę przed dodaniem do ciasta można namoczyć. Życzę smacznego
Kulinarne życiekakao 1/4 szklanki cukru trzcinowego 1 szklanka mleka Masa kokosowa: 125g margaryny (np. Kasia, Palma) 1/2 szklanki cukru pudru 100g wiórek kokosowych 1 szklanka mleka Dodatkowo: ok 10 cukierków "Galaretka w czekoladzie" 1 tabliczka gorzkiej czekolady 1/2 tabliczki mlecznej czekolady 1/3 śmietanki 30% 1 wafelek kokosowy typu Princessa Sposób przygotowania: 1. Masa kakaowa: Herbatniki drobno kruszymy lub mielimy. Mleko gotujemy
Kuchnia w czekoladziemoich ulubionych ciastek. Są świetnym sposobem na pozbycie się ciasta, które zostało po świętach czy imprezie. Możemy wrzucić do nich wszystkie ciasteczka, ciasta, babki (byleby bez owoców, kremów, galaretek itp.), czyli tzw. czerstwe suche ciasto. Ja wykorzystałam dość duży nadmiar ciasta, które zostało mi po wyrównaniu murzynka pod ostatni tort mleczny. Do tego sporo bakalii i domowa polewa kakaowa
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia