galaretka - 14130 przepisów (strona:771/942)

Pudding chia kokosowo - migdałowy 87

kilku dni, ale już wiem, że to moje odkrycie tegorocznego lata. Pudding chia wykonałam bez dodatku miodu, cukru czy jego zamienników, a wyszedł cudowny, orzeźwiający, delikatny, o konsystencji przypominającej galaretkę.  Pudding chia z migdałami i kokosem Składniki: 250 ml mleka kokosowego 4 łyżki nasion chia 1 łyżka migdałów 1 łyżka wiórków kokosowych opcjonalnie miód do smaku Przygotowanie: Do słoiczka

Moja smaczna kuchnia
Galaretka kawowa 156

połową szklanki wody. 2. Żelatynę i cukier rozpuszczamy w kawie. 3. Żelatynę z kawą łączymy z jogurtem. 4. Masę przelewamy do foremek i wstawiamy do lodówki na ok. 3h. Galaretka kawowa jest bogata w: - wapń (pochodzący z jogurtu), który jest składnikiem kości i zębów. Wartość odżywcza jednej porcji: Porcja waży: ok. 75 g   Energia: 73,2 kcal

Zdrowe odżywianie w pięciu smakach
dużo wit.C - mus z czarnej porzeczki 145

połączyć z kwaskiem,dobrze wymieszać .Nakładać do czystych wyparzonych słoiczków .Pasteryzować od zagotowania 8-10 minut. Wyciągnąć i nakryć kocem do ostygnięcia.Mus plus żelatyna daje nam wspaniałą masę -galaretkę do ciasta:)) ps. u mnie łyżeczka jedzą ,bo to naturalna witamina C.   Czarne porzeczki   mają wiele właściwości zdrowotnych . W tradycyjnej medycynie ludowej owoce stosowane są przy anginie

w mojej kuchni
Kruche ciasto z owocami i budyniową pianką 282

tych a nie innych owoców, to robię to ciasto w zasadzie jedynie w lipcu i sierpniu. Jednak w tym roku na pewno zagości u nas jeszcze nie raz, z galaretką z czarnej porzeczki . Pasuje tutaj idealnie, aby złamać słodki smak ciasta. Jeśli szukacie ciasta na spotkanie przy kawie, rodzinny obiad a nie próbowaliście jeszcze tego przepisu, koniecznie je zróbcie

Mieszam w Garnku
Zapiekanka truskawkowa z adwokatem 178

Adwokat, truskawki i kwiatki na dzień tatki 🙂   Słodka zapiekanka z likierem i truskawkami może być ciekawą odmianą dla tradycyjnych homogenizowanych serników i truskawek zatopionych w galaretkach. Robi się w mig, zjada jeszcze szybciej. Można upiec wcześniej, a przed podaniem podgrzać w mikrofalówce. Idealnie nadaje się na słodką przekąskę pod chmurką 🙂   ZAPIEKANKA […] Artykuł Zapiekanka truskawkowa z adwokatem pochodzi

Wiszniówka
Inspirujące spotkanie 143

się w odwiedziny do showroomu firmy Goshico, by uczcić finał konkursu “Słodki podwieczorek na tarasie”. Wzięły ze sobą przygotowany specjalnie na tę okazję tort owocowy, nadziewany musem wiśniowym i galaretką malinową. Motywem przewodnim tortu była gąska – ta sama, która widnieje na torebkach z najnowszej kolekcji […] Artykuł Inspirujące spotkanie pochodzi z serwisu Wiszniówka

Wiszniówka
Ekspresowy dżem z czarnej porzeczki 152

produkty ułatwiające pracę i skracające czas przygotowywania przetworów. Gama środków żelujących Dr.Oetker z pewnością przyda się w każdej kuchni. Dzięki produktom żelującym szybko i sprawnie przygotujecie domowe dżemy i galaretki owocowe. Ja korzystam często i zapełniam spiżarnie coraz to nowymi przetworami . Dżem z czarnej porzeczki to klasyk, który wykorzystuję do rozmaitych wypieków. Zwykle tego właśnie dżemu jest u mnie najwięcej

kolorowotorcikowo
Ciasto jagodowo-serowe 186

masę jagodową wyłożyć masę serową (trochę odłożyć na wierzch ciasta) i przykryć drugą częścią biszkopta. Wierzch ciasta posmarować cienko masą serową, posypać jagodami i wylać na wierzch tężejącą galaretkę jagodową lub inną o ulubionym smaku

In my kitchen
10 rzeczy, których nie wiedziałeś o owocach 199

Uwielbiają je wszyscy, szczególnie w słonecznym okresie letnim, kiedy możemy cieszyć się ich najsmaczniejszą wersją. Obowiązkowy dodatek większości deserów, słodkich wypieków, galaretek czy lodów. Co ciekawe, dobrze komponują się również w potrawach wytrawnych, sprawdzając się w sałatkach, mięsnych sosach czy zapiekankach. Sprawdź swoją wiedzę i dowiedz się, czy wiesz już wszystko o owocach. Na początek  maliny , te drobne czerwonawe

Tradycyjna Kuchnia
Serniczki owocowe 213

Składniki: 500 g serka homogenizowanego naturalnego 1 galaretka 2,5 szkl porzeczek 3 łyżki chia + 3/4 szkl mleka 20 dkg truskawek 1 szklanka wydrylowanych wiśni + 2 łyżki brązowego cukru … Czytaj dalej Serniczki owocowe

czarrna od kuchni
Galart. Zimne nóżki 136

plasterku jajka oraz mięso i zalewam wywarem. Wywar warto sprawdzić smakowo, w razie potrzeby warto dopieprzyć, bo po wystudzeniu będzie delikatniejszy w smaku. Wkładam do lodówki na cała noc, galaretki ścinają się na naturalnej żelatynie, nie trzeba nic więcej dodawać. źródło

Smaki Natalii
konfiturowa galaretka z wiśni 127

konfiturowa galaretka z wiśni W tym roku wiśnie obrodziły wyjątkowo dobrze, usmażyłem z nich już powidła, nastawiłem nalewki, pora więc na kolejny żelazny punkt wiśniowego sezonu, delikatną konfiturę, idealną jako dodatek do pieczywa, czy też składnik deserów. składniki 3 kg wiśni 1 kg cukru środek żelujący na trzy kilo owoców sposób przygotowania Owoce wiśni myjemy, usuwamy pestki, a następnie wkładamy

Miód i pieprz
CZEREŚNIE 168

Czereśnie najzdrowsze są, gdy spożywa się je na surowo. Ponadto można z nich zrobić kompot, musy, czy przeciery. Pasują idealnie do ciast drożdżowych, kruchych, a także do domowych galaretek, czy kiśli. Komponują się idealnie z delikatnym mięsem np. królikiem, czy z sałatkami np. w kombinacji z rukolą i serem kozim. Zaś wódki i likiery czereśniowe to pozycje alkoholowe o międzynarodowej

Ciastka - domowe słodkości
Frużelina czereśniowa 105

kilku lat i zawsze mam jej mały zapas. Idealnie nadaje się do deserów, naleśników, ciast i różnych wypieków. To takie owoce w żelu, które konsystencją przypominają lekko tężejącą galaretkę. Pycha! 500g czereśni (waga bez pestek) 3 łyżeczki żelatyny (płaskie) 3/4 szklanki cukru 2 łyżki soku z cytryny 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej (płaskie) + 2 łyżki zimnej wody Czereśnie umyć, wydrylować

Di gotuje