galaretka - 14130 przepisów (strona:766/942)

Przepis na idealny Serni 162

dodać wanilli, rodzynek oraz skórki pomarańczowej. Do serowej masy można również dodać różnego rodzaju orzechów. Przystrojenie sernika:  Aby góra sernika nie była nudna zawsze możemy na górę wylać galaretkę, poukładać owoce, powycinać z masy marcepanowej gwiazdki czy serduszka i poukładać na wierzch.  Pieczony sernik możemy oblać czekoladą, posypać posypką, migdałami, orzechami, lub opruszyć lekko cukrem pudrem tworząc

W Moim Magicznym Domu
Zrolowana pierś z kurczaka ( domowa wędlina ) 203

Może nie jest idealna i równiutka jak ze sklepu. Czasami się kruszy ( tam gdzie uciekła mięsna galaretka), ale to pyszna, mięciutka i soczysta wędlina. Delikatnie pachnie majerankiem, zachęca aby ją położyć na pajdę chlebka. A w dodatku jest bardzo łatwa do przygotowania. - 1 podwójna duża pierś z kurczaka - 2 pełne łyżki żelatyny - 2 łyżki suszonego majeranku - 1 płaska łyżeczka suszonego

kawawszklance
ROLADA ZE ŚMIETANĄ I MALINAMI 188

Rolada... Pyszne ciasto, łatwe i szybkie w przygotowaniu. Krem oczywiście można przygotować dowolny, kto jaki lubi :) Maliny można zastąpić galaretką, jagodami, bananami bądź innymi owocami :) Polecam. Biszkopt: * 4 jajka * 4 łyżki mąki * 4 łyżki cukru * 1 łyżeczka proszku do pieczenia * 1 paczka cukru waniliowego Wykonanie: Białka oddzielić od żółtek. Białka ubić na pianę. Żółtka utrzeć z cukrem, dodać

Zrób to smacznie
Dietetyczny pudding waniliowo-czekoladowy 171

napęcznienia. Serek wymieszać łyżką z jogurtem, słodzidłem, aromatem i kakao. Żelatynę rozpuścić w mikrofali lub na palniku. NIE MOŻE SIĘ ZAGOTOWAĆ. Wlać masę do foremek silikonowych lub specjalnych do galaretek. Jasna masa: 3 łyżki jogurtu naturalnego 1 łyżeczka erytrolu lub innego słodzidła kropelka aromatu waniliowego 1 łyżeczka żelatyny + 1 łyżka zimnej wody  Masę przygotować tak samo jak ciemną. Wyłożyć

Chocolate Muffin Blog
Słodkie wspomnienie lata 128

blendera i miksujemy, dodajemy masło i miksujemy jeszcze raz. Powstałą masą wyklejamy dno tortownicy śr ok 23 cm. Warstwa malinowa : wodę mieszamy z żelatyną, dodajemy cukier i maliny, wystudzoną galaretkę wylewamy na wyklejony spód. Wstawiamy do lodówki w celu schłodzenia. Warstwa biała; serek mascarpone wykładamy do kubka blendera, żelatynę rozpuszczamy w wodzie dodajemy cukier. Następnie wlewamy do blendera razem

Gotowanie jest łatwe
Shrek ciasto bez pieczenia 193

przepis na ciasto shrek więc dlaczego nie zrobić z niego ciasta bez pieczenia? Wychodzi zawsze dobre więc zaryzykowałam. Robiłam w formie 24 cm x 27 cm. Jedynym problemem była galaretka która spłynęła mi małą dziurką z góry na dół ale jeżeli równo rozsmaruje się masę pozostanie ona na miejscu. Czytaj więcej

Pychotkaaa
Surówka z kapusty pekińskiej z ogórkiem i papryką 193

smaku octem, cukrem, solą oraz pieprzem. Do przygotowania surówki wykorzystałam ocet spirytusowy, który otrzymałam do testowania od firmy WOM Parczew . Ocet Parczew to doskonały dodatek do surówek, marynat, wytrawnych galaretek, mięs i sosów. Produkt spełnił wszystkie moje oczekiwania, jest wart polecenia i zakupu. Zachęcam do zakupu produktów firmy WOM Parczew , niezbędnych do przygotowania pysznych potraw

Tradycyjna kuchnia Kasi
Pudding z nasion chia z musem z mango 149

namoczone i oddają je stopniowo, nawilżając cały organizm od środka, a pęcznieją aż dziewięciokrotnie. W smaku neutralne, przyjmują smak płynu, w którym zostały namoczone. Chłonąc płyn zmieniają się w galaretkę, dlatego są idealne do przygotowania puddingu, ale można je też dodawać do koktajli, zagęszczą ich konsystencję.  Aby przygotować pudding chia należy wymieszać nasiona z dziewięciokrotnie większą ilością płynu

Smakowity Blog Kulinarny
Tort urodzinowy- bananowy motyl 125

czym obie połówki placka  przełożyć częścią kremu  i odwrócić tworząc skrzydełka motyla, a środek połączyć obranym bananem. Resztą masy posmarować cały placek i ozdobić dowolnie, cukiereczkami, pokrojoną galaretka lub pisakami żelowymi. Wykonanie kremu: Obrane banany skropić sokiem z cytryny i odstawić aby nie zmieniły koloru. Śmietanę schłodzić i ubić z cukrem, fixami, bananami na bardzo gładką masę

Tradycyjna Kuchnia
Królik pieczony w piwie i miodzie oraz "Jeszcze jeden dzień" 169

wciąż boję się pić alkohol, bo jak tu się poruszać o kulach, gdy szumi w głowie) z dodatkiem miodu i kwaskowatej melasy z granatem. Mięso zjedzone szybciutko. Pozostała jeszcze galaretka, która wytworzyła się z sosu na dnie naczynia. Idealna dla moich ścięgien i więzadeł ;) Składniki : tusza królicza czubata łyżeczka suszonego czosnku ostra papryka węgierska w proszku (jest łagodniejsza od chili

Weekendy w domu i ogrodzie
Wyniki konkursu: Zmiksowaliśmy razem dużo dobrego! 131

Agata oszołomiła mnie nie tylko wspaniałym zdjęciem i niezwykłym wyczuciem estetyki, ale również swoją modyfikacją — zastąpiła klasyczną polewę maślaną oryginalną polewą z budyniu na bazie soku z marchwi i galaretki pomarańczowej. Dla mnie czad! NAJLEPSZY POMYSŁ Jako trzecie w kolejce chciałbym nagrodzić niezwykle zdolne bliźniaczki — Angelikę i Monikę (znane z bloga Candy Pandas  - tam też najdziecie ich przepis), które

Food Square
Bezglutenowy sernik z malinami 168

trzech smaków działa kusząco na narząd wzroku i zmysł smaku. Serce wypieku jest mało słodkie dlatego słodka polewa malinowa spełnia tutaj swoje zadanie – osładza wypiek i przybiera formę galaretki na wierzchu. Dacie się namówić na kawałek? Do przygotowania ciasta potrzebujemy: masa waniliowa/śmietankowa ¼ kostki masła cukier budyń (waniliowy lub śmietankowy) 1 opakowanie cukru waniliowego 3 jajka (tylko żółtka

Szybko Tanio Smacznie
Alfabet cukiernika - czyli składniki, których nigdy nie może zabraknąć w Twojej kuchni 116

służy niestety tylko do obciążania tart czy tartaletek. Może kiedyś uda mi się kupić w końcu te kulki ceramiczne :) i francuskie ciasto (gotowe w lodówce na czarną godzinę) G - galaretki w kolorach tęczy, w razie gdyby naszła nas ochota na szalony deser H - herbata - najlepiej melisa na uspokojenie, gdy z nerwów siedzimy przed piekarnikiem z nadzieją, że wyciągniemy coś zjadliwego

Mania Wypiekania
Wędzonka w słoiku 202

przyszedł internet i pomysł z tej  strony. Zamknąć wędzonkę w słoiku! I odstawić do czasu kiedy będziemy mogli ją zjeść. Boczek wyszedł rewelacyjny - kruchy, miękki, z pyszną delikatną galaretką. Wielkość słoika musicie dobrać do ilości wędliny - ja użyłam 2 słoików po ok 300 ml. Ilość żelatyny dostosować do ilości dolewanej wody. Bardzo polecam, wędzonki można zamrozić, ale tak zrobione

Stare Gary
Galaretka pomarańczowa. 185

Zależało mi na tym, aby przyrządzić prosty i szybki deser z cytrusów. Galaretka z soku wyciśniętego z pomarańczy świetnie się do tego nadawała. Właściwie wystarczą tylko dwa składniki i gotowe. Wprawdzie na efekty trzeba trochę poczekać, ale czas  przygotowania jest minimalny. Deser jest orzeźwiający i aromatyczny. Na pierwszy rzut oka uwagę zwraca to, że nie jest klarowny jak jego

zadanie-gotowanie

Proponowane wyszukiwania