galaretka - 14130 przepisów (strona:783/942)

Domowy kisiel truskawkowy 114

cukru 3 dag mąki ziemniaczanej Wykonanie: Truskawki wypłukać, usunąć szypułki, przetrzeć przez sito, a część zostawić w całości. Zalać 2 i 1/2 szklanki wrzącej wody ( tak jak na galaretkę) i posłodzić. Mąkę ziemniaczaną rozprowadzić z małą ilością zimnej, przegotowanej wody i wlać do przecieru truskawkowego. Wymieszać, lecz nie doprowadzić do wrzenia, dodać całe truskawki. Gorący kisiel rozlać do pucharków

Tradycyjna Kuchnia
Galaretka truskawkowa z migdałami 168

pozostałym cukrem i żelatyną. Truskawki zmiksować i wymieszać z przygotowanym płynem z żelatyną. Pucharki wypłukać zimną wodą, posypać migdałami wymieszanymi z jedną łyżką cukru pudru i wlać przestudzoną galaretkę. Wstawić do lodówki i przed podaniem wyłożyć na półmisek

Tradycyjna Kuchnia
Nadesłane przepisy konkursowe- GŁOSOWANIE 113

Deser malinowy z nutką cytryny 9.       Sernik na zimno z owocami 10. Drożdżówki z serem i marmoladą 11. Galaretki 12.   Jabłecznik z bezą 13. Jajko sadzone- ciastko 14. Kawa mrożona z pian ą  15. Kuleczki słodkie i zdrowe 16. Lody 17. Łabędzi puch 18. Mini serniczki waniliowe w sosie wiśniowym 19.   Muffinki

Tradycyjna Kuchnia
Wyniki konkursu- słodki przepis na Dzień Matki 145

suflet 0 0 8 Deser malinowy z nutką cytryny 0 0 9 Sernik na zimno z owocami 0 0 10 Drożdżówki z serem i marmoladą 5 3 8 11 Galaretki 0 0 12 Jabłecznik z bezą 0 0 13 Jajko sadzone- ciastko 0 10 10 14 Kawa mrożona z pian 0 0 15 Kuleczki słodkie i zdrowe

Tradycyjna Kuchnia
Deser waniliowy 107

Szybki i smaczny deser waniliowy. U mnie ostatnio alternatywa tradycyjnych galaretek:) Już zdobył rzesze fanów :) Składniki: 1 serek homogenizowany 1 kubek kefiru 4 łyżeczki żelatyny 1 aromat waniliowy 2 cukry waniliowe skórki kandyzowane Wykonanie: Żelatynę wymieszać w odrobinie wrzątku i dokładnie rozpuścić mieszając łyżeczką. Następnie zmiksować serek z kefirem, dodać cukry waniliowe, kilka kropli aromatu, skórki kandyzowane( zostawić trochę

Tradycyjna Kuchnia
Ananasowy sernik na zimno 166

spód wykładamy na wierzch pozostałe plastry ananasa wstawiamy do lodówki aż stężeje Góra: sok z ananasa doprowadzamy do wrzenia, a następnie rozpuszczamy w nim żelatynę kiedy wystygnie wylewamy galaretkę na wierzch naszego sernika wkładamy całość do lodówki SMACZNEGO

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Dziecinnie proste desery 1267

Dziecka , a dzisiaj przygotowałam zestawienie najlepszych, najszybszych i smacznych deserów dla dzieci. Owocowe, słodkie, wywołujące uśmiech na twarzy. A Wy jak spędzaliście Dzień Dziecka?  Pamiętam słodkie desery z galaretką, śmietaną i owocami w dużych pucharkach oraz koktajle truskawkowe, który piłam pod tunelem, jakieś 25 lat temu, to były czasy ;) Na 3-go Maja w Katowicach ustawiała się najdłuższa kolejka

Moja smaczna kuchnia
Pianka truskawkowa (na śmietanie kremówce) 156

smaczny deser - pianka truskawkowa na bazie śmietany kremówki ♥ Poniższy deser jest łatwy do przygotowania i sycący. Prawie rok temu pokazałam Wam przepis na piankę z użyciem jogurtu naturalnego i galaretki ( klik ), a dzisiaj postanowiłam przygotować deser na bazie śmietany kremówki i zmiksowanych truskawek.    Składniki na 4 porcje: 1 małe opakowanie śmietany 30% (250 g) 0,5 kg truskawek

Ugotować
Bulion mięsno-warzywny 207

też pełnej klarowności. Warto przy tym pamiętać, że bulion gotowany wolniej i z twardszego mięsa (szczególnie wołowiny) będzie bardziej klarowny – jako taki lepiej nadaje się na bazę różnego rodzaju galaretek. Bulion mięsno-warzywny 2014-12-04 13:57:35 Samodzielnie ugotowany bulion będzie zdrowszy i naturalniejszy w smaku aniżeli ten z kostki. A nie jest wcale ani trudny, ani czasochłonny

Kulinarna Pokusa
szynkowar-mięso z indyka do chleba... 149

się gotować szynkowar wyjąć z garnka pod zimną wodą opłukać i schować do lodówki najlepiej na całą noc szynkowar oblać gorącą woda i wyjąć woreczek z mięsem - jest sporo galaretki, mięsko jest pyszne do pieczywa.................SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
MarChEwKowo- RabArBaROwe CiastEczKa 174

Składniki: ciasto: 3 marchewki 4 łyżki cukru trzcinowego 1 kubek mąki 0,5 kostki masła 1 łyżeczka proszku do pieczenia   Galaretka: 0,5 słoiczka dżemu truskawkowego 1 łodyżka rabarbaru 1 kubek truskawek Przygotowanie: marchewki zcieramy na tarce o drobnych oczkach, mieszamy z cukrem oraz mąką, proszkiem, dodajemy schłodzone masło, zagniatamy na jednolite ciasto z ciast formujemy kulę, wstawiamy

Luźna Kuchnia
Tort truskawkowe marzenie 91

końcowy zdecydowanie wynagradza włożony trud. Zaczynając od spodu - mocno czekoladowe, wilgotne brownie otulone delikatnym, puchowym wręcz kremem na bazie śmietany. I na koniec najważniejsze - świeże, soczyste truskawki zalane truskawkową galaretką. Naprawdę polecam

Milion Smaków
Malinowa chmurka 139

Ciasto marzenie każdego łasucha. Przenikające się w nim warstwy kruchego ciasta, owocowej galaretki, śmietankowo-waniliowego kremu oraz migdałowej bezy zadowolą każdego amatora słodkości. Pomimo trwającego już sezonu na bardziej jesienne owoce postanowiłam wykorzystać rosnące jeszcze w naszym ogrodzie ostatnie późne maliny. Całość tworzy wspaniałą kompozycję w sam raz na pożegnanie lata. Przepis z moimi małymi modyfikacjami pochodzi z bloga mojewypieki.com

Milion Smaków
Tatowa nalewka wiśniowa 196

wydrylowane zawsze wykorzystuję do ciast, szczególnie dobrze smakują we wszelakich tortach z czekoladowymi kremami, bardzo prosto można je wykorzystać również do tarty, wykładamy wiśnie na spód, zasypujemy cukrem, zalewamy galaretką i mamy proste ciasto z dodatkiem alkoholu

Kuchenne aromaty
Galareta porzeczkowa 138

Galaretkę z porzeczki szczególnie lubię na świeżo, najlepiej z dodatkiem bitej śmietany. Celowo nie oddzielam skórki, czy pestek od soku, zostawiam wszystko jak leci, dzięki temu smak jest głębszy. Składniki  1 kg czarnej porzeczki 1 kg cukru Sposób Porzeczki oddzielamy od łodyżki, dokładnie myjemy pod bieżącą wodą, następnie miksujemy je razem z cukrem za pomocą blendera. Gotową galaretę rozkładamy

Kuchenne aromaty

Proponowane wyszukiwania