galaretka - 14130 przepisów (strona:791/942)

Serniki 333

ziemniakami Sernik zebra Sernik z jogurtów greckich Sernik z borówką amerykańską Sernik brzoskwiniowy na zimno Sernik z marchewką Sernik z oreo i bitą śmietaną Sernik na zimno z galaretką Sernik na migdałowym spodzie Sernik na zimno z czarną porzeczką Sernik wiedeński z brzoskwiniami Sernik z żurawiną pod bezową czapą Serowa chatka z rodzynkami Mini serniczki bez pieczenia Sernik na zimno

Ala piecze i gotuje
Suflet czekoladowy i warsztaty Śniadanie Mistrzów 170

mogliśmy podglądać jego działania na monitorach – dzięki temu nic nam nie umknęło. Zaczęliśmy od przystawki - koktajlu z krewetek i łososia . Ułożyliśmy go na ogórkach i posypaliśmy galaretką o smaku mohito . Całość świetnie komponowała się z chrupiącą grzanką. Sami możecie łatwo przygotować taki koktajl – łącząc upieczony filet z łososia z krewetkami koktajlowymi skropionymi sokiem z cytryny. Potem dodajemy tylko

Poezja smaku
TORT SACHERA - PODEJŚCIE 1. 199

wiśniowym. Najlepiej jednak sprawdzają się konfitury, gdyż dżemy po podgrzaniu stają się bardzo wodniste. Jeśli taka sytuacja się zdarzy, że masa nie będzie chciała gęstnieć, dodaj 1/2 opakowania galaretki morelowej lub brzoskwiniowej. Pozdrawiam, Karmel-itka

W kuchni Karmel-itki
Tartaletki z kremem budyniowo-czekoladowym i żurawiną 177

Smaczny i prosty deser z ciasta kruchego - tartaletki, czyli małe babeczki. Najlepiej smakują z bitą śmietaną, galaretką czy (jak w mojej wersji) z pysznym kremem budyniowo-czekoladowym i żurawiną. Świetnie sprawdzają się na stole z karnawałowymi przekąskami. Składniki (na 6 babeczek): kruche ciasto -70 g miękkiego masła -150 g mąki pszennej -ok. 3 łyżek cukru pudru (30 g) - żółtko - szczypta

Kuchnia Ellie
Ciasto z musem truskawkowym 146

około 25 minut. SKŁADNIKI NA MUS TRUSKAWKOWY:  - duży jogurt naturalny - 350 g truskawek (poza sezonem mogą być mrożone) - 5 łyżek cukru pudru - 4 łyżki żelatyny (lub 1 opakowanie galaretki truskawkowej) - 1/3 szklanki wrzącej wody WYKONANIE Truskawki zmiksować z jogurtem i cukrem pudrem. Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie, a następnie schłodzić. Jeszcze, jak jest płynna wymieszać z kremem truskawkowy

Zofiana
Kolorowe jesienne popołudnie :) 125

deser przepisu nie ma :) Wszystko zależy od tego ile mamy w domowych zapasach kolorowych galaretek. Do tego potrzebujemy tylko bitą śmietanę, bezkonkurencyjna jest prawdziwa, ubita z kremówki, ale jak jej nie ma pod ręką - można się poratować taką 'doktoroetkerowską" z torebki. Czytaj więcej

bistro mama
Sernik z musem brzoskwiniowym na spodzie z nutelli i sucharków 311

oryginale na wierzchu były brzoskwinie zalane galaretką. Takie ciasto przyniosła do pracy Jola z okazji swoich urodzin. Wszystkim oczy wychodziły z orbit, a ślinianki nie nadążały pracować :) Jednak zawsze znajdzie się ktoś, kto nie do końca będzie zadowolony. Tak oto Jola została zagadnięta czy aby na pewno cukier w tym cieście dobrze się rozpuścił ;) A to wcale nie cukier

bistro mama
Torcik truskawkowo-śmietankowy na spodzie z nutellą 6690

moim blogu. Po wersji malinowej, brzoskwiniowej, przyszła pora na wersję truskawkową. To ciasto jest bardzo łatwe w przygotowaniu, owoce można dowolnie zmieniać. Może tylko należy unikać tych, przy których galaretce ciężko stężeć ;) Tym razem ciasto ze specjalną dedykacją. Dla wszystkich Babć i Dziadków :) Pięknego święta! Czytaj więcej

bistro mama
Babka piaskowa 184

Jeśli ktokolwiek pyta mnie czy pamiętam co było moim pierwszym samodzielnym wypiekiem, to bez chwili zastanowienia odpowiadam: sernik z zieloną galaretką. Wyglądał fatalnie, ale smakował całkiem całkiem. Chyba mam jeszcze gdzieś na niego przepis... I jak siebie znam, to za chwilę zacznę go szukać. Pamiętam jego smak, jakby to było wczoraj. Czytaj więcej

bistro mama
Smarowidło boczkowe 174

schłodzone smarowidło jest zbyt rzadkie ponownie ogrzać i gotować do uzyskania odpowiedniej konsystencji. Po schłodzeniu powinno stężeć, a na dnie nie powinno być płynu, powinna wytworzyć się niewielka ilość galaretki. Można zajadać gdy tylko stężeje lub pasteryzować w słoikach

Praktyczna pl
Pieczony Schab z Sosem Chrzanowym z Imbirem 234

prawie tak samo smaczny jak ten przyrządzony w szynkowarze. Część tego schabu została zjedzona na kanapkach, a część na obiad w sosie chrzanowym. Podczas pieczenia wytworzyła się ciemna galaretka, taka esencja sosu pieczeniowego, czyściutka i klarowna, którą wykorzystałam jako bazę sosu. Wyszło pysznie. Dodatkowym plusem tych poczynań był fakt, że mój syn odkrył, że chrzan z imbirem wpisał się

Blondynka Gotuje
Sernik na zimno z brzoskwiniami 170

wierzchu ułożyć osączone i pokrojone pozostałe brzoskwinie. 1 łyżkę żelatyny namoczyć w niewielkiej ilości wody, rozpuścić w kąpieli wodnej i połączyć z syropem brzoskwiniowym (ok.250 ml). Lekko tężejącą galaretkę wylać na wierzch sernika polewając dokładnie brzoskwinie. Wstawić na kilka godzin do lodówki, a najlepiej na całą

Mix smaku
Zimne nóżki 288

Zimne nóżki, czyli galaretka z nóżek wieprzowych. Miłośników golonki u nas w domku nie ma więc dadaję też golonki, bo na galaretke zawsze znajdą się chętni. Doskonała zakąska pod wódeczkę i nie tylko. Ja bardzo lubię z dużą ilością marchewki. składniki: 2 nóżki wieprzowe z golonką 5-6 średnich marchewek 1 pietruszka 1 mały seler 2 cebule pęczek włoszczyzny (liście

Monia miesza i gotuje
Pieczony boczek w ziołach 249

godzin. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni, wkładamy do niego boczek w przykrytym naczyniu i pieczemy przez 80 minut. Mięso odstawiamy do całkowitego ostygnięcia.  Tłuszcz i galaretkę, która zostanie w naczyniu możemy wykorzystać na przykład do bigosu

Kulinarne przygody Gatity
Chatka Puchatka 637

kokosowymi. Wstawiamy na godzinę do lodówki. Chatka Puchatka, czy chatka baby jagi – jakby nie nazwał – smakuje tak samo pysznie. Można wprowadzać swoje modyfikacje przepisu, dając inne owoce, galaretkę… zamiast ciemnej polewy – białą. Możliwości jest bardzo wiele, a efekty będą zawsze pewne. To ciasto, sernik, deser – nie może się nie udać. Smacznego. Wydrukuj przepis The post Chatka

mojewypiekiinietylko

Proponowane wyszukiwania