zagotowujemy. Wlewamy do niego masę budyniową. Mieszamy energicznie , aby nie było grudek. Studzimy. Masło miksujemy na puch. Miksując, dodajemy partiami wystudzoną masę budyniową. Dodatkowo: 1 puszka brzoskwiń 2 galaretki brzoskwiniowe lub pomarańczowe WYKONANIE: biszkopt nasączenie + ½ kremu biszkopt + nasączenie ½ kremu brzoskwinie zalewamy tężejącą galaretką Schładzamy w lodówce ok. 2-3 godziny przed podaniem. Smacznego
Domowe ciastaczęsto do słoików pakujemy mięso, które zostaje podczas przygotowywania domowej białej kiełbasy, mięso drobiowe lub robimy wędlinę ze słoika z krojonego mięsa. Najsmaczniejsza z wędliny ze słoika jest galaretka, która wytwarza się podczas przygotowywania takich wędlin domowej. Lubię też mięso w słoikach za to, że po wystudzeniu w słoiku mięsa oprócz wspomnianej galaretki, która otacza mięso, na jej powierzchni tworzy
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięMoja ulubiona wersja drobiowej galaretki. 2 filety z kurczaka 3 marchewki 1 pietruszka 1/4 selera żelatyna (ilość zgodnie z przepisem na opakowaniu) vegeta 1. Filety gotujemy w 1,5 litra wody wraz z pokrojonymi w plastry marchewką, pietruszką i selerem. Wodę odlewamy, przecedzamy przez sitko. Filety i warzywa studzimy. Filety rwiemy widelcem na małe kawałki, warzywa rozgniatamy widelcem(...)smaku vegetą. 3. Na dnie miseczek umieszczamy filety wymieszane z warzywami. Zalewamy bulionem z żelatyną. Pozostawiamy do ostygnięcia, po czym wstawiamy na całą noc do lodówki by galaretka stężała
Szefowa kuchniszklanki mąki 250 g masła zimnego 3 jajka szklanka słodzika/cukru łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki śmietany masa 3 szklanki mleka 2 budynie waniliowe 1 galaretka cytrynowa mała puszka brzoskwiń lub 3 świeże Przygotowanie: ciasto Z podanych składników zagniatamy ciasto, dzielimy je na 2 części. Jedna większa na spód i mniejsza na kruszonkę z wierzchu. Schładzamy(...)zamrażarce. masa W szklance mleka rozpuszczamy budynie a 2 szklanki zagotowujemy. Dodajemy budynie z galaretką, dokładnie mieszamy i studzimy. Brzoskwinie kroimy w kostkę ( te w puszki dobrze odsączcie z wody). Dużą blachę (25x35) wykładamy papierem do pieczenia i ścieramy na tarce o dużych oczkach większą część ciasta. Wykładamy budyń (jeszcze lekko ciepły, aby grudek nie było przy rozprowadzaniu
zdrowo i aktywnieszklanki mąki 250 g masła zimnego 3 jajka szklanka słodzika/cukru łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki śmietany masa 3 szklanki mleka 2 budynie waniliowe 1 galaretka cytrynowa mała puszka brzoskwiń lub 3 świeże Przygotowanie: ciasto Z podanych składników zagniatamy ciasto, dzielimy je na 2 części. Jedna większa na spód i mniejsza na kruszonkę z wierzchu. Schładzamy(...)zamrażarce. masa W szklance mleka rozpuszczamy budynie a 2 szklanki zagotowujemy. Dodajemy budynie z galaretką, dokładnie mieszamy i studzimy. Brzoskwinie kroimy w kostkę ( te w puszki dobrze odsączcie z wody). Dużą blachę (25x35) wykładamy papierem do pieczenia i ścieramy na tarce o dużych oczkach większą część ciasta. Wykładamy budyń (jeszcze lekko ciepły, aby grudek nie było przy rozprowadzaniu
Zdrowie i pysznie na talerzuNiebo w gębie! Mega prosty i szybki deser na walentynki. Składniki: jogurt naturalny (400g), 1 galaretka (u mnie malinowa), 1/2 szklanki wrzątku. Składniki na sos: 100g malin, 100g borówek amerykańskich, 1 łyżeczka cukru lub miodu. Galaretkę rozpuszczamy w ½ szklanki wrzątku. Cały czas mieszając dodajemy jogurt naturalny. Wylewamy do szklanki. Wstawiamy do lodówki na około 1 godzinę. Gdy wszystko
Słodki Zakątekjajka 1 i 1/2 szkl mleka 1 budyń śmietankowy duży ( 64 g ) 100 g masła 125 g cukru Masa jabłkowa: 600 g przesmażonych jabłek ze słoika 2 galaretki cytrynowe 1/2 l wody Dodatkowo : 36 szt herbatników 21 szt biszkoptów okrągłych kakao do oprószenia ciasta Przygotowanie: Masa serowa: Ser przecisnąć przez praskę do ziemniaków. Utrzeć masło z cukrem, następnie dodać żółtka(...)doprowadzić do zagotowania, ostudzić. Masę serową podzielić na 2 części. Masa jabłkowa: Przesmażone jabłka przekładamy do rondla, mieszając, doprowadzamy, do podgrzania tak, aby były gorące, zdjąć rondel z ognia. Galaretki rozpuścić w gotowanej wodzie wlać do gorących jabłek dokładnie wymieszać, ostudzić. Składanie ciasta: 1. herbatniki 2. połowa masay serowej 3. biszkopty okrągłe 4, masa jabłkowa 5. herbatniki 6. masa serowa
Kuchnia Danusidodać cukier, ubić. Następnie dodać żółtka. Ponownie ubić a na koniec wsypać mąkę i proszek do pieczenia i wymieszać. Piec ok. 30 minut w temp.180°C. Pianka jogurtowa 3 galaretki truskawkowe 3 szkl wody 650 ml gęstego jogurtu Galaretki rozpuścić w 3 szklankach wody i zostawić do lekkiego stężenia, następnie wlać jogurt i wymieszać. Zostawić do dalszego stężenia. Biszkopt
Moje domowe kucharzenieczekoladowym kremem z mascarpone i Nutelli, czyli "Karasie srebrzyste" ➨ cytrynowe babeczki z maślanym kremem cytrynowym "Złote Rybki" ➨ fish and chips z dipem czosnkowo-koperkowym ➨ mini krakersiki rybki ➨ niebieską galaretkę z żelkowymi rybkami - "Akwarium" ➨ żelki robaki "Przynęta spinningowa" ➨ cake popsy "Spławiki" ➨ napój "Woda z jeziora" Słodkości zaserwowałam na drewnianych pniach, deskach, skrzynkach i "mini paletach", a także w metalowych wiaderkach(...)sztukę. Sama byłam w szoku, że tam była, ale tak intensywnie o niej myślałam, kiedy wymyśliłam sobie to akwarium, że po prostu czekała już na mnie w sklepie! 😂 Niebieska galaretka o owocowym smaku, a w niej zatopione żelki - rybki. Tak właściwie to pierwotnie te żelki były żelkami - robakami, a ponieważ nie mogłam nigdzie dostać żelków w kształcie rybek, do akcji
Słodko-Słony Świat Ilonypojawia się w moim domu. Nazwę wymyśliła moja córeczka, chyba ze względu na kolor I tak już zostało. Jest to oczywiście prosty sernik na zimno bez spodu i bez galaretki. Choć jeśli lubicie galaretkę możecie ją dodać, podobnie jak spód . Na spód najlepiej sprawdzą się pokruszone herbatniki wymieszane z rozpuszczonym masłem, nasączone biszkopty lub kruchy spód, a nawet cienki pieczony
Słodkie okruszkiboki, a w cycki ;) THX za txt A. Składniki: 1 litr mleka kokosowego 1 szklanka wiórek kokosowych 4 płaskie łyżeczki agaru 1 opakowanie biszkoptów 2 brzoskwinie z syropu 2 galaretki przezroczyste Przygotowanie: Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow(...)bidi-language:#0400;} Mleko gotujemy z wiórkami kokosowymi, dodajemy agar, dokładnie mieszamy. Studzimy. Na dnie tortownicy układamy biszkopty. Wylewamy masę kokosową, lekko schładzamy, układając na wierzchu kawałki brzoskwiń. Galaretki rozpuszczamy we wrzątku, schładzamy. Zalewamy całość i do lodówy. Pycha
R'n'G Kitchenjajka 1/2 szklanki cukru 1 łyżka kakao 1/4 szklanki mąki pszennej 1/3 szklanki mąki ziemniaczanej 1 łyżka wody Masa truskawkowa: 1/2 kg mrożonych truskawek 1 szklanka wody 1 galaretka truskawkowa 2 budynie śmietankowe (po 40g) + 1 szklanka wody 1/2 szklanki cukru Masa śmietankowa: 300ml śmietanki kremówki 200g serka mascarpone herbatniki – około 20 sztuk Polewa: 150g gęstego jogurtu naturalnego(...)dół) i pieczemy przez około 15-20 minut – do suchego patyczka. ciasto odkładamy do wystudzenia *** *** Następnie przygotowujemy masę truskawkową : mrożone truskawki + szklanka wody + pół szklanki cukru – zagotowujemy. Dodajemy galaretkę w proszku oraz dwa budynie rozpuszczone w szklance wody- mieszamy i ponownie zagotowujemy, aż masa zgęstnieje. Jeżeli truskawki są duże możemy je zdusić tłuczkiem do ziemniaków *** *** Masę truskawkową przestudzamy
Blog z Apetytempłaskie łyżeczki agaru 1 garść rodzynek 2 łyżki ksylitolu 3 połówki brzoskwiń w syropie amaretto 1 opakowanie okrągłych biszkoptów 200 g malin 200 g borówki amerykańskiej 2 opakowania galaretki cytrynowej Przygotowanie: Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow(...)rodzynki. Zagotowujemy, zmniejszamy płomień dodając pokrojone w kostkę brzoskwinie, ksyliotol i agar. Dokładnie mieszamy. W blaszce układamy biszkopty, wylewamy schłodzoną masę serową, równamy. Chłodzimy. Na wierzch układamy owoce. Zalewamy galaretkami uprzednio schłodzonymi. Całość studzimy
R'n'G Kitchenwymaga wielu składników. Oto przepis: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: ok. 3 herbatniki lub inne ulubione ciastka 150ml śmietany 30% 2-3 łyżki dżemu truskawkowego 1 łyżeczka żelatyny 0,5 galaretki truskawkowej (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sposób przygotowania: żelatynę wsypałam do szklanki i zalałam ok. 100ml gorącej wody. Mieszałam ją do momenty gdy żelatyna się całkowicie rozpuściła i odstawiłam ją do wystygnięcia(...)adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Małą foremkę okrągłą o średnicy 14cm wyłożyłam folią spożywczą. na dnie ułożyłam ciastka, docinając je do wymiarów foremki. Na ciastka wyłożyłam masę śmietanową i wyrównałam powierzchnię. Galaretkę rozpuściłam w 200ml gorącej wody i odstawiłam do wystygnięcia, a następnie wstawiłam do lodówki. Gdy zaczęła tężeć wyłożyłam ją na masę śmietanową. Foremkę z ciastem wstawiłam ponownie do lodówki
Waniliowe Improwizacje