galaretka - 14130 przepisów (strona:582/942)

Panna Cotta waniliowa z dodatkiem liofilizowanej jagody kamczackiej 71

będzie tak łatwe, jak w przypadku filiżanki, ale…. Oprócz Panna Cotty robiłam też serniczek z serków homogenizowanych i również wykorzystałam liofilizowaną jagodę kamczacką do zabarwienia masy oraz przezroczystej galaretki (dokładny efekt zobaczyć możesz na zdjęciach pod przepisem na Panna Cottę). Wystarczy 1 łyżeczka proszku, by nadać różnego rodzaju kremom piękny kolor. Bez sztucznych barwników, bez konserwantów Nie wiem(...)Następnie przykładamy do filiżanki talerzyk i obracamy. Dekorujemy dowolnie – u mnie bratki i sproszkowana liofilizowana jagoda kamczacka. A tutaj serniczek na zimno, z serków homogenizowanych. Część masy oraz galaretka zabarwione zostały sproszkowaną liofilizowaną jagodą kamczacką. Wpis powstał przy współpracy z marką PLANTIN

Smaki Na Talerzu
Ciasto kokosowe 51

płaskie łyżki mąki pszennej, wymieszać delikatnie wyłożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i piec jak biszkopt. Krem: 250 g masła lub margaryny 4 łyżki cukru pudru 4 żółtka Galaretka owocowa 250 g masła lub margaryny utrzeć z 4 łyżkami cukru pudru po chwili dodawać po jednym żółtku. Galaretkę owocową najlepiej wiśniową rozpuścić w niepełnej szklance wrzącej wody co chwilę

Wasze Przepisy
Leśny Mech z Musem Truskawkowym 69

mrożonego szpinaku rozdrobnionego 4 jajka rozmiar M 1 szklanka cukru 2,5 szklanki mąki 300 ml oleju 3 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia MUS TRUSKAWKOWY 3 galaretki truskawkowe 1,5 kg truskawek MASA 500 ml śmietany kremówki 500 g serka mascarpone 4 łyżki cukru pudru 2 łyżki żelatyny 100 ml wrzątku (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wykonanie Szpinak rozmrażamy, a następnie odciskamy(...)stopni i pieczemy przez 40 minut, do tak zwanego suchego patyczka. Truskawki myjemy i usuwamy z nich szypułki. Owoce blendujemy, a następnie zagotowujemy. Wsypujemy do nich galaretki i odstawiamy do lekkiego stężenia. Z przestygniętego biszkopta ścinamy wierzch. Następnie wykładamy na niego lekko tężejący mus. Całość wstawiamy do lodówki do stężenia. Śmietanę kremówkę ubijamy z dodatkiem cukru pudru. Ciągle ubijając

Przepiski.pl
Szarlotka z budyniem i rabarbarem 60

serka homogenizowanego waniliowego 250g zimnego masła 3 łyżki cukru pudru (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Nadzienie: ok. 600ml musu jabłkowego (u mnie domowej roboty) kilkanaście łodyg rabarbaru kilka łyżek cukru 2 galaretki (u mnie przeźroczyste) 1 duży budyń waniliowy bez cukru (taki na 3/4szkl. mleka) 2,5szkl. mleka 3 łyżki cukru Sposób przygotowania: Przygotowanie ciasta rozpoczęłam od ugotowania kompotu z rabarbaru. Łodygi(...)push({}); Jedną część ciasta rozwałkowałam na prostokąt wielkości blachy, czyli 25x35cm. Blachę wyłożyłam papierem do pieczenia i umieściłam w niej ciasto. Mus jabłkowy wymieszałam z odciśniętym rabarbarem i suchymi galaretkami. Masę wyłożyłam na ciasto i równomiernie rozsmarowałam. 2 szklanki mleka zagotowałam. W pozostałej 0,5 szklanki mleka rozmieszałam proszek budyniowy i cukier i przelałam na gotujące się mleko. Budyń gotowałam

Waniliowe Improwizacje
Placek jabłkowy lukrowany 80

CIASTO: mąka pszenna - 500 dag cukier - 1/3 szkl masło - 200 g żółtka - 4 szt jajko -1szt proszek do pieczenia 2 łyżeczki MASA: jabłka 2,5 kg galaretka w proszku 2 op cynamon 1 łyżeczka  kasza manna 1 łyżka LUKIER: cukier puder - 1 szkl woda letnia - 2 łyżki  Z przesianej mąki, cukru, masła, żółtek i jajka oraz(...)schłodzić w lodówce - ok 1 godz.. Jabłka obrać, pokroić w kosteczkę.  Do garnka wlać 25 ml wody i wrzucić jabłka i dusić parę minut mieszając, dodać cynamon, galaretki w proszki i mannę, wymieszać, ostudzić.  Ciasto wyjąć,3/4 wylepić nim formę , wyłożyć na nie masę jabłkową. 1/4 pociąć w paski i ułozyc dowolny wzór na cieście.  Wstawić

przepisy- Milki
Jabłecznik na herbatnikach bez pieczenia 46

Przepis na proste i pyszne ciasto z jabłkami i kremem śmietankowym z polewą czekoladową. Składniki 2 kg jabłek 2 duże śmietanki 30% 1 serek mascarpone 2 galaretki brzoskwiniowe 2 większe opakowania herbatników cukier (ilość zależy od słodkości jabłek) cynamon 4-5 łyżek żelatyny Przygotowanie 2 kg jabłek (zależy jak duża forma) obrać i zetrzeć na papkę. Po czym zasmażyć(...)godziny w garnku dodając cukru plus cynamon. Po godzinie jak jabłka zgęstnieją dolałam 1/3 szklanki przegotowanej wody. Wyłączyłam z gazu i wsypałem 2 galaretki brzoskwiniowe – odstawić do wystygnięcia. Blachę wyłożyć herbatnikami i na to ostudzone jabłka i na nie znów herbatniki. Ubiłam 2 duże śmietanki 30% po czym dodałam cukru pudru i 1 serek mascarpone. W zimnej wodzie rozmieszałam

Wasze Przepisy
KRUCHA SZARLOTKA Z PORZECZKAMI, KRUSZONKĄ I BEZOWO-BUDYNIOWĄ PIANKĄ 84

owoców - 1 kisiel cytrynowy, gdy mamy bez cukru, można dodać ok. 20-25g ksylitolu lub cukru    (u mnie z braku kisielu, był proszek budyniowy z dodatkiem galaretki cytrynowej, robiłam tak 2 razy i super się sprawdziło- łącznie 40g)) lukier: - kilka łyżeczek pudru trzcinowego - kilka kropli olejku migdałowego - kilka łyżeczek słodkiej kremówki przygotowanie : W misie umieszczamy wszystkie składniki(...)programie góra-dół, bez termoobiegu. W tym czasie przygotowujemy sobie masę jabłkową. Jabłka przekładamy do miski i mieszamy z proszkiem kisielowym (lub tak jak w moim przypadku budyniowym, z galaretką).  Białka ubijamy na sztywno, następnie dodajemy po łyżce cukier, cały czas ubijając. Masa powinna być sztywna (jak na bezę). Na końcu wsypujemy proszki budyniowe i całość delikatnie mieszamy. Wyjmujemy

Smaczne Zdrowe
Szybka szarlotka bez pieczenia 71

Szarlotka bez pieczenia to pomysł na szybki i smaczny deser bez używania piekarnika. Składniki 370g herbatników 500ml śmietany 36% 2kg jabłek 1 galaretka cytrynowa łyżka cukru cynamon kakao Przygotowanie Blachę wyłożyłam herbatnikami. Jabłka pokroiłam i udusiłam. Zestawiłam z ognia i dodałam 1 galaretkę cytrynową i cynamon. Dodałam trochę cukru do jabłek. Połowę ciepłych jabłek wyłożyłam na herbatniki. Następnie znowu ułożyłam

Wasze Przepisy
Biszkopt z truskawkami, galaretką i bitą śmietaną 46

łyżkę śmietany i mieszamy. Dodajemy do reszty śmietany i krótko miksujemy. Na biszkopt wykładamy śmietanę i wkłady do lodówki na godzinę. Truskawki kroimy, układamy na śmietanie i zalewamy tężejącą galaretką. (U mnie 2 rozpuszczone w 350 ml wody każda). Wkładamy do lodówki na kilka godzin. Autor przepisu: Magda Artykuł Biszkopt z truskawkami, galaretką i bitą śmietaną pochodzi z serwisu Wasze

Wasze Przepisy
Ciasto Wafelkowe Danio 86

Forma 24 cm x 24 cm 20 porcji 30 minut czas przygotowania Składnik: ·        4 serki Danio ·        2 galaretki cytrynowe ·        660 ml śmietany 30 % ·        520 mleka zagęszczonego ·        500 g wafelków kakaowych(...)połowy robimy malutkie kuleczki, zanurzamy w pozostałym mleku a następnie obtaczamy bardzo drobno pokruszonych orzechach. Kuleczki odstawiamy na bok. 4.      Serki miksujemy razem ze śmietaną, galaretki rozpuszczamy w jednej szklance gorącej, studzimy i łączymy z masą z serków, chwilę miksujemy. Masę wykładamy na ciastka. 5.      Czekoladę ścieramy na tarce o dużych oczach

Kulinarna Chwila
Domowe ptasie mleczko 87

Domowe ciasto ptasie mleczko bez pieczenia kusi dwukolorową pianką oraz pyszną czekoladową polewą. To wyjątkowo prosty w przygotowaniu przepis na ptasie mleczko z białek i śmietany bez galaretki. Pyszne, delikatne ciasto bez spodu z puszystą śmietankowo – kakaową pianką. Tylko 5 głównych składników na masę, którą wykonasz w kilkanaście minut. Jeśli szukasz pomysłu na nieskomplikowany deser na zimno, ten przepis(...)wyłożysz spód formy ulubionymi ciastkami. Ciasto ptasie mleczko bez pieczenia to oczywiście jedna z wielu wersji przygotowania tego popularnego deseru. Ptasie mleczko bez jajek, czy też ptasie mleczko z galaretką lub z mleka skondensowanego to kolejne odsłony tego popularnego ciasta. My stawiamy na klasyczny sprawdzony przepis, który zawsze się udaje. Proste składniki oraz szybkie wykonanie, to najważniejsze zalety tego przepisu

Kuchnia Na Wypasie
smaczne,łatwe, szybkie ciasto ucierane ze śliwkami... 81

jajka 8 sztuk "M", palma 200 gram miękka, cukier 1 szklanka, cukier wanilinowy 1 opakowanie, mąka tortowa 3 szklanki, proszek do pieczenia 1,5 łyżeczki, śliwki 1 kg duże, galaretka pomarańczowa 1 opakowanie Do naczynia wbić jajka, wsypać cukier, cukier wanilinowy, miękką palmę i mikserem utrzeć do białości - masa ma być grudkowata, do masy wsypać mąkę tortową, proszek do pieczenia(...)wygładzić wierzch, duże śliwki wypestkować i pokroić na ćwiartki, układać gęsto na cieście. Piekarnik nagrzany na 200C, grzanie góra/dół, ciasto piec około 55 minut, w formie wystudzić. Galaretkę wymieszać w 450 ml gorącej wody i prawie tężejącą polać na śliwki, schować do lodówki - to ciasto jest bardzo łatwe, bardzo szybkie, bardzo smaczne do upieczenia, jest idealną bazą

W Mojej Kuchni Lubię
Szarlotka z budyniem bez pieczenia 67

lubiane ciasto, dlatego też szarlotka z budyniem z pewnością zachwyci każdego gościa. PRZEPIS NA SZARLOTKĘ Z BUDYNIEM BEZ PIECZENIA Składniki ok. 200 g ciemnych herbatników 2 kg jabłek 2 galaretki cytrynowe sok z połowy cytryny 2 łyżki cukru do jabłek 1 budyń śmietankowy bez cukru 1 czubata łyżka mąki ziemniaczanej 500 ml mleka 2 łyżki cukru do budyniu(...)oczkach. Wyłożyć na rozgrzaną patelnię, dodać sok z połowy cytryny i cukier. Jabłka dusić na małym ogniu, co jakiś czas mieszając. Smażyć do momentu uzyskania gładkiego dżemu. Następnie dodać galaretki (proszek), całość wymieszać do uzyskania jednolitej konsystencji. Blaszkę o wymiarach 24 x 24 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Ułożyć na niej warstwę ciemnych herbatników. Na herbatniki wyłożyć przestygnięty

Alle Dobre!
Mini szarlotki 87

duży słoik 2 opakowania ciasta francuskiego 1 jajko cukier puder do posypania blaszka do mufinek opcjonalnie kiedy smażymy jabłka, nie kupujemy gotowych:cynamon, kilka łyżek cukru, smażona skórka pomarańczowa, galaretka cytrynowa Ciasto wcześniej wyjmujemy z lodówki. Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni. Blaszkę smarujemy tłuszczem. Jeżeli nie używamy gotowych jabłek smażymy swoje. Wycinamy gniazda nasienne, kroimy w kostkę i wrzucamy(...)łyżeczka cynamonu, skórka pomarańczowa i mieszamy. Następnie smażymy na wolnym ogniu pod przykryciem, co jakiś czas przemieszać. Kiedy zaczną się rozpadać, zdejmujemy rondel i studzimy. Do gorących można dodać galaretkę cytrynową w proszku i wymieszać .Odstawić do lekkiego wystudzenia Ciasto tniemy na kwadraty, takie aby wyłożyć dno mufinek i aby trochę brzegi wystawały po za foremkę. Wkładamy po dwa kwadraty

gotuj ze mną
Sernik w cieście ucieranym 118

sernik na ciastkach (link:  Waniliowe Improwizacje: Łatwy sernik na ciastkach ), sernik rosyjski (link:  Waniliowe Improwizacje: Sernik rosyjski ), sernik klasyczny (link:  Waniliowe Improwizacje: Sernik klasyczny ), sernik z galaretką (link:  Waniliowe Improwizacje: Sernik z galaretką ), sernik wyśmienity (link:  Waniliowe Improwizacje: Sernik wyśmienity ), puszysty sernik na krakersach (link:  Waniliowe Improwizacje: Puszysty sernik na krakersach ), sernik na ciemnym

Waniliowe Improwizacje

Proponowane wyszukiwania