galaretka - 14130 przepisów (strona:581/942)

BUDYNIOWIEC Z CZARNĄ PORZECZKĄ 80

przepisu na Malinowiec ze strony knurr.pl ale zmodyfikowałam po swojemu. SKŁADNIKI 300g herbatników dżem z czarnej porzeczki ok.400g 750ml mleka 1 łyżka cukru 2 budynie waniliowe lub śmietankowe 2 galaretki cytrynowe 200g masła dodatkowo 3 łyżki mleka i ok.250g białej czekolady WYKONANIE Foremkę do ciasta wykładamy papierem do pieczenia i na spód dajemy herbatniki. W pół szklanki mleka rozpuszczamy budynie(...)mleka zagotowujemy.Do mleka wsypujemy łyżkę cukru i wlewamy rozpuszczony budyń.Chwilę gotujemy cały czas mieszając.Budyń nie wyjdzie zbyt gęsty więc proszę się nie przejmować :). Do gorącego budyniu wsypujemy galaretki,mieszamy i odstawiamy do ostygnięcia. Miękkie masło miksujemy do uzyskania puszystej masy i stopniowo dodajemy zimny budyń i miksujemy do uzyskania jednolitej masy. Na wyłożone na blaszce herbatniki wykładamy masę

Mała w garnku miesza
Sernik na zimno z kaczuszkami 105

Masa serowa: · serek homogenizowany 500 g · śmietana kremówka 30% 200 g · biszkopty okrągłe · żelatyna spożywcza 2 łyżeczki spore · cukier puder 1 łyżeczka DODATKOWO: · galaretka niebieska 2 op · pianki kaczuszki  Dno tortownicy wyłożyć biszkoptami. Żelatynę namoczyć w 2 łyżkach zimnej wody, a gdy napęcznieje dodać 3 łyżki gorącej wody i odstawić do przestygnięcia. Śmietanę razem z cukrem(...)ubić na sztywno, następnie stopniowo dodawać serek, zmiksować i na koniec dodać żelatynę, wymieszać dokładnie. Masę serową wylać na biszkopty, wyrównać wstawić do lodówki, Galaretkę rozpuścić w 700 ml wody, by była sztywniejsza, ostudzić i lekko tężejącą wylać na sernik, udekorować piankami

przepisy- Milki
Deser z serka śmietankowego z musem z czerwonej porzeczki 76

porzeczki. Wyszło 720g, czyli prawie o połowę mniej niż waga samych porzeczek. To tak dla orientacji. Powstały mus słodzimy dowolnie i polewamy nim deser przed podaniem. Jeśli chcemy przygotować galaretkę z surowych owoców / porzeczka zawiera dużo pektyny / cukru dodajemy 1: 1, czyli 100g cukru na 100g musu.Cukier wsypujemy do surowego musu i mieszamy do chwili aż się dobrze rozpuści. Przelewamy(...)suchych wyparzonych słoiczków i przechowujemy w chłodzie.Na drugi dzień w słoiku wytworzy się pyszna galaretka pełna witamin i składników mineralnych

Leśny Zakątek
Ciasto zebra bez pieczenia 105

Musiałam zrobić to ciasto bo mi zostało troszkę sera we wiaderku . składniki 5oo ml śmietany 36 procentowej 2 łyżki cukru pudru 1 galaretka ,żelatyna kakao 2 łyżki 1 opakowanie 250 g mascarpone herbatniki,ser biały we wiaderku miałam 750g tortownicę wyłożyć papierem do pieczenia i herbatnikami . ser biały wymieszać z cukrem pudrem i galaretką przezroczystą. Potem dodajemy mascarpone i ubitą

Moje Wyroby
Truskawkowe doniczki przysmak lata 73

przysmak tegorocznego lata – idealne połączenie słodyczy z truskawek i odrobiny goryczki z czekolady. Gwarantuję Ci, że nie poprzestaniesz na jednej porcji! Co będzie potrzebne? Truskawki i truskawkowa galaretka, śmietanka 30%, kakao i czekoladowe ciasteczka. I odrobina cierpliwości – do galaretki która będzie stygnąć i zastygać. Uwierz mi, warto poczekać bo efekt […] Artykuł Truskawkowe doniczki przysmak lata pochodzi

Thermomania
Ciasto szpinakowo-truskawkowe 262

sztuki olej – 300 ml mąka – 2,5 szklanki cukier – 1 szklanka proszek do pieczenia – 3 łyżeczki Mus truskawkowy: truskawki – 1,5-2 kg galaretka truskawkowa – 3 opakowania Masa śmietanowa: śmietana kremówka 30% – 500 ml serek mascarpone – 500 g cukier puder – 4 łyżki żelatyna – 2 łyżki wrzątek – 100 ml Przygotowanie(...)piekarnika nagrzanego do 170 stopni. Piec przez około 40 minut do tzw. suchego patyczka. 4. Truskawki umyć i oczyścić z szypułek. Zblendować na mus i zagotować. Wsypać do nich galaretki i odstawić do lekkiego stężenia. 5. Z przestygniętego biszkopta ściąć wierzch. Następnie wyłożyć na niego przestygniety mus truskawkowy. Wstawić do lodówki do całkowitego stężenia. 6. Dobrze schłodzoną śmietanę kremówkę ubić

Alle Dobre!
Przepis na sernik na zimno 72

zimno to sernik bez użycia piekarnika. Szybkie, proste ciasto, które zrobisz w kilkanaście minut, a później wystarczy aby zastygło w lodówce. Zazwyczaj sernik bez pieczenia to sernik z galaretką. Do przygotowania takiego sernika na zimno można wykorzystać owoce sezonowe, owoce z kompotu a także mrożone. Sernik z czereśniami Sernik z czereśniami bez pieczenia robiony latem potrzebuje dobrej stabilizacji. Nie oszukujmy(...)się, sernik bez żelatyny czy sernik bez galaretki ładnie wygląda tylko

Dieta moja pasja
Przepyszny torcik truskawkowo-śmietankowy 86

przyozdobiłam rozetkami wykonanymi tylką 1M Wiltona.     Składniki: Biszkopt: 5 jajek 160g cukru 5 łyżek zimnej wody 120g mąki pszennej 35g kakao Masa truskawkowa: 1 kg truskawek 2 galaretki truskawkowe Masa śmietankowa: 500ml schłodzonej śmietanki kremówki 30-36% 250g serka mascarpone 2-3 łyżki cukru pudru (do smaku) Dodatkowo: truskawki do dekoracji       *** Przygotowujemy biszkopt. Jajka(...)wystudzeniu, biszkopt przecinamy na trzy blaty *** *** Przygotowujemy masę truskawkową. Truskawki obieramy, myjemy, kroimy w ćwiartki i przekładamy do garnka *** *** Truskawki podgrzewamy, aż puszczą sok. Zdejmujemy z palnika i wsypujemy galaretki *** *** Całość dokładnie mieszamy i odkładamy do czasu, aż masa całkowicie ostygnie i zacznie tężeć (można włożyć na trochę do lodówki, ale należy często mieszać) *** *** Po tym czasie przygotowujemy masę śmietankową

Blog z Apetytem
Ciasto szpinakowe z masą jogurtową truskawkami 95

Ciasto szpinakowe z masą jogurtową itruskawkami masa 2 kubki jogurtu greckiego 800ml potrzebne jest 2 galaretki żelatyna truskawki obrane z szypułek przygotowanie Jogurt wlać do miski. Dwie galaretki wsypujemy do pojemnika i zalewamy przegotowaną wodą ,wody dajemy 1/2 szklanki. Dodajemy do jogurtu .Teraz wsypujemy 2 lyzki żelatyny ii dajemy przegotowaną wodę i mieszamy dodajemy do jogurtu ,mieszamy na jednolita masę

Moje Wyroby
Lekki jogurtowiec z galaretkami - 6 składników 77

Pyszny, orzeźwiający, lekki deser. Wymieszałam jogurty z galaretkami i wyszło pysznie!! Idealny deser na lato i upalne dni. Smak można zmieniać zmieniając owoce i smak galaretek, jogurtów - za każdym razem możemy mieć całkiem inny deser. Świetnie sprawdzą się również maliny, borówki, brzoskwinie. Polecam

Swojskie jedzonko
Ciasto Serowa Truskawka 71

wanilią ( 12 g ) 16 g żelatyny ( 4 łyżeczki ) + 50 ml wody lub mleka do namoczenia żelatyny 300 g truskawek, pokrojonych w kostkę Żelka truskawkowa: 800 g truskawek 2 opakowania galaretki truskawkowej ( opakowanie na 500 ml wody ) Warstwa śmietankowa: 450 ml śmietany kremówki 30% lub 36%, schłodzonej 2 łyżki cukru pudru 6 g żelatyny ( 1,5 łyżeczki ) + 30 ml wody(...)uważać, aby nie stężała zbyt mocno! ). Żelka truskawkowa: Truskawki zmiksować na gładki mus, przelać do garnuszka, postawić na palniku i podgrzewać mieszając. Zagotować. Zestawić z ognia i dodać galaretki truskawkowe, wymieszać do dokładnego ich rozpuszczenia. Z gotowego musu odlać około 1/3 szklanki i wystudzić - posłuży nam to do udekorowania wierzchu ciasta. Mus truskawkowy odstawić do całkowitego wystudzenia, następnie wstawić

Opowieści z piekarnika
Torcik truskawkowy 85 88

Masa serowa: serek homogenizowany 500 g śmietana kremówka 30% 200 ml żelatyna spożywcza 2 łyżeczki spore cukier puder 1 łyżeczka DODATKOWO: śmietana 30% - 200 ml truskawki - 70 dag galaretka truskawkowa - 2 op winogron   Żelatynę namoczyć w 2 łyżkach zimnej wody, a gdy napęcznieje dodać 3 łyżki gorącej wody i odstawić do przestygnięcia. Śmietanę razem z cukrem ubić na sztywno(...)resztę przekroić na pół i ułożyć w tortownicy.  Masę serową wylać do tortownicy, wyrównać wstawić do lodówki.  Pozostałe truskawki pokroić w plasterki, ułożyć na zastygniętym serniku. Galaretkę rozpuścić w 700 ml wody, by była sztywniejsza, ostudzić i lekko tężejąca wylać na sernik, schłodzić. Śmietanę 30 % ubić na sztywno i ozdobić nią wierzch torcika, na kleksikach ze śmietany układamy

przepisy- Milki
Rolada bezowa z rabarbarem 85

cukru 3 łyżeczki mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka octu Nadzienie: 250ml słodkiej śmietanki 30 lub 36% 250g serka mascarpone Mus z rabarbaru: 200g rabarbaru 4 łyżki cukru 1 łyżka czerwonej galaretki o smaku np. truskawkowym, malinowym, owoców leśnych… mięta do przyozdobienia ciasta       *** Białka ubijamy na sztywną pianę, uważając aby ich nie przebić- miksujemy tylko do momentu(...)kroimy na małe kawałki *** *** Rabarbar przekładamy do garnuszka, zasypujemy cukrem, mieszamy *** *** Całość podgrzewamy cały czas mieszając, aż stanie się miękki i zacznie się rozpadać *** *** Zdejmujemy z ognia, dodajemy galaretkę, mieszamy i całość blendujemy na gładką masę. Odkładamy do wystudzenia *** *** Śmietanę wraz z serkiem mascarpone ubijamy na sztywno *** *** Krem wykładamy równomiernie na bezę *** *** Na kremie śmietankowym rozsmarowujemy mus z rabarbaru

Blog z Apetytem
Zielony tort z malinowo - akacjową masą śmietankową 55

Moje akacje zebrałam w parku, po prostu tyle, ile zmieściłam w dłoniach. - myślę, że około 20 kwiatów. Do masy dodatkowo wykorzystałam słoiczek malin  z płatkami róży z Łowicza, galaretkę malinową,  śmietanę - koniecznie 36 % i to wszystko. Oczywiście, można pominąć akację w masie,  wykorzystać wyłącznie konfiturę malinową, przetartą przez sitko,  ale.. to będzie bez wątpienia(...)dwie łyżki w słoiczku. Gotujemy razem 5 minut, ściagamy z palnika, przecieramy przez gęste sito,  by uzyskać jedwabisty, niesamowicie aromatyczny i gęsty płyn.  Podgrzewamy go ponownie, wsypujemy galaretkę malinową,  mieszamy do jej rozpuszczenia i wkładamy do lodówki, lub zamrażarki,  by zacząła tężeć ( ma pozostać półpłynna). Zabieramy się za ubicie śmietanki - gdy będzie sztywna, dodajemy

Kronika Piekarnika
Szarlotka z duszonymi jabłkami 79

Młynów Jelonki 1/3 szklanki cukru 1 cukier waniliowy 1 łyżeczka proszku do pieczenia 250 g masła lub margaryny 50 g smalcu 5 żółtek Jabłka: 2 litry duszonych jabłek 1 galaretka cytrynowa 2 łyżeczki cynamonu Beza: 5 białek 1 i ½ szklanki cukru 2 łyżki mąki ziemniaczanej Dodatkowo: cukier puder do oprószenia Mąkę przesiewamy do miski, dodajemy cukier, cukier waniliowy, proszek(...)częścią ciasta, nakłuwamy widelcem i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180º na ok 20 minut (aż ciasto nieco się zarumieni). Lekko studzimy. Jabłka przekładamy do garnka, podgrzewamy, dodajemy sypką galaretkę i cynamon. Studzimy. Chłodne jabłka wykładamy na zapieczone ciasto. Białka ubijamy a sztywną pianę, nie przerywając miksowania dodajemy łyżka po łyżce cukier a na końcu mąkę ziemniaczaną. Ubitą pianę wykładamy

Fascynacje Ani

Proponowane wyszukiwania