Szarlotka jest to ciasto bardzo uniwersalne. Daje wiele możliwości zabawy ze stylem i smakiem. Moim zdaniem jest to wypiek, który nie bez przyczyny doczekał się, aż tylu wersji na świecie. Zachęcam was abyście zapoznali się z moimi innymi przepisami na szarlotki i jabłeczniki . Dziś jednak pokażę wam wypiek, który łączy w sobie nurty amerykańskie i polskie. Cytrynowa szarlotka jest to smaczne i pyszne ciasto. Kruchy, klasyczny spód oraz soczyste i kwaskowe jabłka z nutą cytryny. Moim zdaniem ta szar...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...Cześć
Jestem młoda i pełną energii dziewczyną, której pasją są wypieki. Uwielbiam piec oraz komponować nowe smaki. Oprócz wypieków bardzo lubię przeczytać dobrą książkę.