jajek • 500 ml śmietanki kremówki 30% lub 36% • 3 budynie waniliowe bez cukru po 40g każdy Mus truskawkowy: • 900 ml wody • 3 galaretki truskawkowe • 400 g mrożonych truskawek Sposób przygotowania: Przygotowanie sernika warto rozłożyć na 2 dni: popołudniu jednego dnia upiec sernik, aby wystygł przez noc, a drugiego dnia rano zrobić(...)stopni C przez 70 minut. Na dno piekarnika przed włożeniem formy z sernikiem wstawić blaszkę wypełnioną wodą. 11. Sernik dokładnie ostudzić. Kiedy będzie już zupełnie zimny, przygotować mus. 12. Galaretki rozpuścić we wrzącej wodzie i jeszcze mocno ciepłe wlać do zamrożonych truskawek, cały czas blendując do uzyskania piany. 13. Poczekać aż mus lekko zacznie tężeć. 14. Lekko tężejący mus wylać
W mojej kuchnimleka Masa: 300 ml śmietanki kremówki 30 % 250 gram serka mascarpone 2 pełne łyżki kremu pistacjowego 100 gram białej czekolady 1/2 słoiczka konfitury z owoców leśnych 1 łyżka galaretki z owoców leśnych Wykonanie: Ciasto: Białka ubijamy na sztywną, lśniącą pianę, pod koniec ubijania dosypując 150 gram cukru. Odkładamy na bok. W drugiej misce ucieramy roztopione i przestudzone masło(...)zagotowaną śmietanką. Mieszamy do połączenia i odkładamy do lodówki na noc. W dniu pieczenia ciasta, konfiturę z owoców leśnych wkładamy do rondelka, podgrzewamy, wsypujemy łyżkę galaretki, mieszamy do jej rozpuszczenia i wkładamy do lodówki, by całość zaczęła tężeć. Do dużej miski wkładamy serek mascarpone, dwie pełne łyżki pasty pistacjowej lub kremu pistacjowego, wlewamy
Kronika PiekarnikaSkładniki: herbatniki 200 gram, jogurt truskawkowy 2 opakowania po 380 gram jedno, galaretka truskawkowa 2 opakowania + gorąca woda 200 ml, czekolada gorzka 200 gram, żelatyna deserowa na 1 litr opakowanie, sok pomarańczowy karton 1 litr, orzechy włoskie posiekane 100 gram Forma 30x25 cm z papierem do pieczenia, na dnie formy ułożyć herbatniki. Jogurt truskawkowy wymieszać z galaretką truskawkową, schować
W Mojej Kuchni Lubięłyżeczki proszku do pieczenia -0,5 szklanki cukru -1 cukier waniliowy JABŁKA -około 1,5 kg startych jabłek (należy odcisnąć z nich sok) -1 łyżka bułki tartej -1 galaretka cytrynowa PIANKA -4 białka -4 łyżki cukru -1 budyń waniliowy lub śmietankowy 40g bez cukru DODATKOWO -4-5 łyżek powideł śliwkowych -cukier puder do posypania Blaszkę smarujemy tłuszczem i posypujemy(...)dajemy do zamrażarki. Większą wałkujemy i wykładamy nią blaszkę. Ciasto smarujemy powidłami. Starte na grubych oczkach jabłka dajemy do garnka i prażymy około 10 minut. Na koniec dodajemy galaretkę i dokładnie mieszamy do jej rozpuszczenia. Całość studzimy żeby nie było gorące. Przestudzone jabłka wykładamy na ciasto, wyrównujemy, posypujemy lekko bułką tartą. Białka ubijamy na sztywno, dodajemy cukier
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po krokuwymiarach 24 x 24 cm lub tortownicę o średnicy od 18 do 26 cm . Biszkopt po upieczeniu i ostudzeniu wystarczy : posmarować masą budyniową lub masą z serka mascarpone zalać galaretką obsypać owocami połączyć kilka warstw biszkoptów oraz mas (budyniowych, śmietankowych, galaretki) i stworzyć dowolne ciasto lub tort. Tort kinder bueno Na bazie tego niedużego biszkoptu przygotujesz także wspaniałą przekąskę
Ania gotuje