galaretka - 14130 przepisów (strona:578/942)

Świąteczny sernik z truskawkowym musem wg Aleex 53

jajek  • 500 ml śmietanki kremówki 30% lub 36%  • 3 budynie waniliowe bez cukru po 40g każdy  Mus truskawkowy:   • 900 ml wody  • 3 galaretki truskawkowe  • 400 g mrożonych truskawek  Sposób przygotowania:   Przygotowanie sernika warto rozłożyć na 2 dni: popołudniu jednego dnia upiec sernik, aby wystygł przez noc, a drugiego dnia rano zrobić(...)stopni C przez 70 minut. Na dno piekarnika przed włożeniem formy z sernikiem wstawić blaszkę wypełnioną wodą. 11. Sernik dokładnie ostudzić. Kiedy będzie już zupełnie zimny, przygotować mus. 12. Galaretki rozpuścić we wrzącej wodzie i jeszcze mocno ciepłe wlać do zamrożonych truskawek, cały czas blendując do uzyskania piany. 13. Poczekać aż mus lekko zacznie tężeć. 14. Lekko tężejący mus wylać

W mojej kuchni
Torcik warstwowy, pistacjowo - bezowy 52

mleka Masa: 300 ml śmietanki kremówki 30 % 250 gram serka mascarpone 2 pełne łyżki kremu pistacjowego 100 gram białej czekolady 1/2 słoiczka konfitury z owoców leśnych 1 łyżka galaretki z owoców leśnych Wykonanie: Ciasto: Białka ubijamy na sztywną, lśniącą pianę,  pod koniec ubijania dosypując 150 gram cukru. Odkładamy na bok. W drugiej misce ucieramy roztopione i przestudzone masło(...)zagotowaną śmietanką.  Mieszamy do połączenia i odkładamy do lodówki na noc. W dniu pieczenia ciasta, konfiturę z owoców leśnych  wkładamy do rondelka, podgrzewamy, wsypujemy łyżkę galaretki,  mieszamy do jej rozpuszczenia  i wkładamy do lodówki, by całość zaczęła tężeć.  Do dużej miski wkładamy serek mascarpone,  dwie pełne łyżki pasty pistacjowej lub kremu pistacjowego, wlewamy

Kronika Piekarnika
pyszny deser jogurtowo pomarańczowy na zimno... 61

Składniki: herbatniki 200 gram, jogurt truskawkowy 2 opakowania po 380 gram jedno, galaretka truskawkowa 2 opakowania + gorąca woda 200 ml, czekolada gorzka 200 gram, żelatyna deserowa na 1 litr opakowanie, sok pomarańczowy karton 1 litr, orzechy włoskie posiekane 100 gram Forma 30x25 cm z papierem do pieczenia, na dnie formy ułożyć herbatniki. Jogurt truskawkowy wymieszać z galaretką truskawkową, schować

W Mojej Kuchni Lubię
Pyszna szarlotka z powidłami i budyniową pianką+FILM 99

łyżeczki proszku do pieczenia -0,5 szklanki cukru -1 cukier waniliowy JABŁKA -około 1,5 kg startych jabłek (należy odcisnąć z nich sok) -1 łyżka bułki tartej -1 galaretka cytrynowa PIANKA -4 białka -4 łyżki cukru -1 budyń waniliowy lub śmietankowy 40g bez cukru DODATKOWO -4-5 łyżek powideł śliwkowych  -cukier puder do posypania Blaszkę smarujemy tłuszczem i posypujemy(...)dajemy do zamrażarki. Większą wałkujemy i wykładamy nią blaszkę. Ciasto smarujemy powidłami. Starte na grubych oczkach jabłka dajemy do garnka  i prażymy około 10 minut. Na koniec dodajemy galaretkę i dokładnie mieszamy do jej rozpuszczenia. Całość studzimy żeby nie było gorące.  Przestudzone jabłka wykładamy na ciasto, wyrównujemy, posypujemy lekko bułką tartą. Białka ubijamy na sztywno, dodajemy cukier

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Biszkopt z 4 jajek 330

wymiarach 24 x 24 cm lub tortownicę o średnicy od 18 do 26 cm . Biszkopt po upieczeniu i ostudzeniu wystarczy : posmarować masą budyniową lub masą z serka mascarpone zalać galaretką obsypać owocami połączyć kilka warstw biszkoptów oraz mas (budyniowych, śmietankowych, galaretki) i stworzyć dowolne ciasto lub tort. Tort kinder bueno Na bazie tego niedużego biszkoptu przygotujesz także wspaniałą przekąskę

Ania gotuje

Proponowane wyszukiwania