galaretka - 14130 przepisów (strona:573/942)

Rewelacyjne desery w pucharkach – 12 przepisów 100

pucharkach jest ich różnorodność. Możesz eksperymentować z różnymi smakami i składnikami, tworząc unikalne kompozycje, które odpowiadają Twoim upodobaniom. Pucharki umożliwiają układanie w warstwach różnych składników, takich jak kremy, galaretki, owoce, ciasta, chrupiące dodatki i wiele innych. Kolejnym atutem deserów w pucharkach jest ich estetyka. Prezentacja ma ogromne znaczenie w kulinariach, a te urocze pucharki z pewnością przyciągną wzrok i wywołają(...)Sprawdź najnowsze przepisy Rewelacyjne desery w pucharkach – 12 przepisów Jak przygotować tofu? Przepis na tofu w ketchupie Najlepsze sposoby na nawodnienie podczas treningu OBŁĘDNY gotowany sernik z brzoskwiniami, galaretką i bitą śmietaną Ten obiad zrobisz w 15 minut! Makaron z ajvarem | DIETA 1800 KCAL 10 nieziemskich przepisów z kaszy jaglanej! Śniadanie, kolacja i obiad z kaszą jaglaną

Via Gusto
Ciasto z rabarbarem i bitą śmietaną 54

cukru 100 g mąki 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej szczypta soli MASA Z RABARBAREM 4- 5 łodyg rabarbaru (ok 500 g) 2 jabłka średniej wielkości 1 budyń śmietankowy 2 galaretki truskawkowe 4 łyżki cukru 120 ml wody (do rabarbaru i jabłek) 200 ml wody (do budyniu) MASA ŚMIETANKOWA 500 ml śmietanki kremówki 3 łyżki cukru pudru 1 śmietan-fix Dodatkowo(...)plasterki. Jabłka obieramy i kroimy w kosteczkę. Przekładamy do garnka, zalewamy 120 ml wody, dodajemy cukier i gotujemy przez kilka minut, by rabarbar i jabłka nieco zmiękły. Wsypujemy galaretki truskawkowe, mieszamy. Do 200 ml wody wsypujemy proszek budyniowy, mieszamy do rozpuszczenia. Całość wlewamy do garnka, cały czas mieszamy do zgęstnienia. Masę odstawiamy do przestygnięcia. Po przestygnięciu wykładamy na biszkopt. Wstawiamy

Przepiski.pl
Budyniowiec truskawkowy bez pieczenia 34

śmietana : śmietanka kremówka 36% (500 ml) cukier puder (3 łyżki z lekką górką) żelatyna (4 łyżeczki płaskie)  woda gorąca (1/4 szkl)  Mus truskawkowy : truskawki ( 500 g ) 2 galaretki truskawkowe (2 x 77 g = 154 g proszku) gorącą woda ( 200 ml.) Dodatkowo : herbatniki jasne (38 szt. = około 200 g) trochę mleka do namoczenia dolnej warstwy herbatników Dekoracja : wiórki białej(...)cukrem pudrem na sztywno. Pod koniec ubijania dodajemy wystudzoną żelatynę. Wykładamy krem na warstwę herbatników w foremce. Wstawiamy do lodówki. 4. Truskawki miksujemy na mus i przecedzamy przez sitko. Galaretki truskawkowe rozpuszczamy w gorącej wodzie i wlewamy do musu truskawkowego. Pozostawiamy do wystudzenia i lekkiego stężenia. Przelewamy na schłodzone ciasto i wstawiamy do lodówki najlepiej na całą

Rita creative
Ciasta na Wielkanoc – 20 przepisów na pyszne ciasta wielkanocne! 60

Sprawdź przepisy na pyszne ciasta na Wielkanoc! Znajdziesz tu 20 sprawdzonych inspiracji na wielkanocne słodkości, a wśród nich: babki wielkanocne ciasta bez pieczenia serniki ciasta przekładane ciasta z galaretką ciasta z kremem Drożdżowy wieniec ze szpinakiem Wielkanocny wieniec drożdżowy z bakaliami – orzechami, wiórkami kokosowymi i rodzynkami. ZOBACZ PRZEPIS Drożdżowa babka z rodzynkami Wielkanocna babka drożdżowa z rodzynkami. Klasyk(...)dzięki herbatnikom, które są umoczone w advokacie. ZOBACZ PRZEPIS Brzoskwiniowe ciasto bez pieczenia Ciasto z kremem na bazie kwaśnej śmietany! Delikatne, świeże i pięknie pasujące do wiosennego klimatu. Brzoskwinie, galaretka, herbatniki i krem. ZOBACZ PRZEPIS ZOBACZ EBOOK Ciasto Pani Walewska z kremem czekoladowym (ciasto Pychotka) Ciasto Pani Walewska składa się z kruchego ciasta, dżemu z czarnej porzeczki, bezy posypanej płatkami

Via Gusto
Ciasto z sokiem bananowym 268

pokojowa) 140 g mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 140 g drobnego cukru szczypta soli MASA 1 l soku bananowego 2 budynie śmietankowe 2 galaretki agrestowe 500 ml śmietanki kremówki 30% 2 łyżki cukru pudru 1 śmietan-fix DODATKOWO posypka czekoladowa (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie Biszkopt Białka oddzielić od żółtek i ubić na sztywno(...)rondelku. W pozostałych 200 ml rozpuścić 2 budynie śmietankowe i przelać do gotującego się soku. Całość intensywnie mieszać do połączenia i uzyskania gęstego kremu. Masę ściągnąć z ognia, dodać galaretki agrestowe i wymieszać do połączenia. Połowę masy bananowej wyłożyć na 1 część biszkopta i wstawić do lodówki do stężenia. Śmietankę kremówkę ubić na sztywno z dodatkiem cukru pudru i śmietan

Przepiski.pl
Torcik arbuzowy 54

słodkiej śmietanki 30% ? 2 łyżki cukru pudru ? 2 łyżki żelatyny Masa arbuzowa ? 1,5 kg miąższu arbuza bez pestek ? wydrążone kulki z arbuza do dekoracji ok. 30 sztuk ? 1 galaretka truskawkowa ? 3 łyżki żelatyny Wykonanie: Biszkopt ? Białka ubić na sztywno, dodać cukier i jeszcze chwilę ubijać. ? Wrzucić żółtka, ubić tylko do połączenia składników. ? Wsypać przesianą mąkę i wymieszać delikatnie łyżką(...)Trzeba to robić bardzo szybko, bo masa tężeje. ? Wstawić do lodówki. Masa arbuzowa ? Żelatynę zalać zimną wodą i zamieszać. ? Połowę arbuza zmiksować i zagotować z pozostałym miąższem. ? Wymieszać z galaretką i żelatyną, aż się rozpuszczą ale już nie gotować. ? Wystudzić i tężejącą wylać na masę serową. ? Na wierzchu ułożyć wydrążone kulki arbuza i wstawić torcik do lodówki

To co kocham
Galaretka z gruszkami i makiem 31

delikatny wzorek z maku. Elegancko wygląda wyłożony na talerzyk, ale również można go podać bezpośrednio w pucharkach. Składniki na 4 porcje: Warstwa pomarańczowa ? 2 szklanki kompotu z suszu ? 1 galaretka pomarańczowa ? 4 gruszki z kompotu Warstwa biała ? 1 mały jogurt naturalny ? 1 płaska łyżka żelatyny ? 1 łyżeczka płaska maku ? opcjonalnie 1 łyżeczka cukru Dekoracja ? gwiazdki czekoladowe ? migdały zblanszowane – posypka(...)Wykonanie: ? Zagotować kompot i rozpuścić w nim galaretkę cały czas mieszając. Odstawić do ostygnięcia. ? Żelatynę zalać 4 łyżkami wody, odczekać 2 minuty i wstawić na 30 sekund do mikrofali. ? Połączyć jogurt z żelatyną, makiem i ewentualnie cukrem dokładnie mieszając. ? 4 pucharki posmarować bardzo delikatnie olejem i wlać masę jogurtową na dno pucharków. ? Wstawić do lodówki aż jogurt stężeje

To co kocham
Szarlotka królewska 46

pieczenia Masa mleczno-maślana ? 200 g masła ? 3/4 szklanki cukru pudru ? 5 łyżek mleka w proszku ? 5 łyżek gorącej wody Jabłka ? 1 kg obranych i startych jabłek ? 1 galaretka cytrynowa Polewa czekoladowa ? 1/2 tabliczki gorzkiej czekolady ? 1/4 szklanki śmietanki 30% ? 1 łyżka masła Wykonanie: Biszkopt ? Białka ubić na sztywną pianę, dodać powoli cukier cały czas ubijając. ? Wrzucić żółtka i delikatnie(...)Dodać mleko w proszku przesiane przez sitko i po łyżce gorącej wody cały czas ucierając. Jabłka ? Obrane i starte jabłka na tarce o grubych oczkach zagotować razem z suchą galaretką. Chwilę poddusić. Polewa czekoladowa ? Zagotować śmietankę, dodać pokruszoną czekoladę i masło. Mieszać, aż się rozpuści. Składanie ciasta ? Biszkopt położyć na tortownicy wyłożonej folią spożywczą lub aluminiową. ? Na biszkopt wylać gorące

To co kocham
Schab z owocami w galarecie 40

plastry, resztę w ósemki. ? Na każdy plaster schabu położyć plaser brzoskwini i połówkę ciemnego winogrona. ? Resztę winogron wysypać na środek, ułożyć ozdobnie w kwiatek kawałki brzoskiń. ? Zalać całość tężejącą galaretką, polewając każdy plaster mięsa. Można użyć pędzla, aby równomiernie posmarować galaretką

To co kocham
Rolada z indyka z suszonymi owocami 37

goździki i zdjąć sznurek. Galareta ? Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie, dodać żurawinę i odstawić do ostygnięcia. ? Roladę pokroić w plastry i ułożyć na zakładkę na półmisku. ? Zalać całość tężejącą galaretką, polewając każdy plaster mięsa. Można użyć pędzla, aby równomiernie posmarować galaretką. Odstawić do schłodzenia na kilka godzin

To co kocham
Pianka 908

Pianka powstaje wyłącznie z dowolnej, ulubionej galaretki i wrzątku. Wystarczy miksować ją tak długo, aż napuszy się i będzie wyglądać jak kolorowa chmurka. Zobacz ten super prosty przepis. - bez pieczenia - tylko galaretka i woda - rewelacyjny dodatek do ciast - możesz ją podać jako samodzielny deser

AniaGotuje.pl
Ciasto Słodki Zazdrośnik – pyszny biszkopt z kremem kawowym 678

Zobacz inne przepisy na pyszne ciasta z kremem: Ciasto Królowa Bona – królewski deser na każdą okazję Obłędny bananowiec na biszkopcie Ciasto Kusząca Pannica – biszkopt z kremem orzechowym i galaretką Biszkopt z galaretką i mascarpone Ciasto Kokosowa Blondynka Artykuł Ciasto Słodki Zazdrośnik – pyszny biszkopt z kremem kawowym pochodzi z serwisu e-PrzepisyKulinarne.pl

e-PrzepisyKulinarne
Ciasto Kajmakowy Bambo – murzynek z kremem 440

wkładamy do lodówki na kilka godzin.   Ciasto Kajmakowy Bambo – murzynek z kremem   Zobacz inne przepisy na ciasta z kremem: Ciasto Wścibskiej Sąsiadki – puszysty biszkopt z kremem i galaretką Obłędny bananowiec na biszkopcie Biszkopt z galaretką i mascarpone Ciasto Kuszący Junaczek – biszkopt z czekoladą i słonecznikiem w karmelu Biszkopt z masą budyniową   Artykuł Ciasto Kajmakowy Bambo – murzynek

e-PrzepisyKulinarne
Pyszne ciasto PUSZEK z jabłkami, kremem, pianką straciatella +FILM 246

blaszka 25x35cm ***używam szklanki 250ml*** BISZKOPT -4 jajka -5 łyżek cukru -pół szkl mąki pszennej tortowej -łyżka mąki ziemniaczanej -łyżeczka proszku do pieczenia JABŁKA -1,5 kg jabłek  -galaretka cytrynowa KREM -750 ml mleka  -2 budynie śmietankowe bez cukru po 40g sztuka -łyżka mąki pszennej tortowej -200g masła -3 łyżki nutelli  lub dowolnego kremu czekoladowego(...)JABŁKA Jabłka obieramy i trzemy na tarce o grubych oczkach, mamy mieć 1,5kg startych jabłek Prażymy je do miękkości- mieszając by się nie przypaliły. Do uprażonych jabłek dodajemy galaretkę cytrynową, mieszamy by się rozpuściła i gorące jabłka wykładamy na biszkopt. Od razu na gorące jabłka wykładamy podłużne biszkopty. Ciasto odkładamy do wystudzenia, możemy okryć ściereczką KREM Do miski dajemy

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
SERNIK WIEDEŃSKI Z MUSEM TRUSKAWKOWYM 213

wadze 200 g 1 budyń śmietankowy bez cukru o wadze 40 g kilka kropli aromatu śmietankowego lub cytrynowego Składniki na mus: 500 g truskawek ( u mnie mrożone) 1.5 opakowania galaretki truskawkowej Wykonanie: Całe jajka ubić z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą, gęstą  masę. Twaróg przełożyć do miski. Dodać do niego rozpuszczone masło, proszek budyniowy oraz aromat. Wymieszać dokładnie(...)jeśli świeże pomijamy czynność) i blendujemy na gładki mus. Następnie przekładamy je do rondelka, i podgrzewamy doprowadzając do wrzenia. Do gorącego musu wsypujemy  1 i 1/2 opakowania galaretki truskawkowej i dokładnie mieszamy. Odstawiamy do ostudzenia. Kiedy mus jest chłodny i zacznie tężeć wylewamy go na wystudzony sernik. W tym celu zrobiłam sobie na serniku obręcz z folii aluminiowej

Walijskie Pichcenie