Galaretka waniliowo-malinowa

Galaretka waniliowo-malinowa

Galaretka waniliowo-malinowa

Przepis na : deser

Składniki (na 1 porcję) - pół szklanki malin (ok. 60 g), - 1/4 szklanki wody, - łyżeczka żelatyny (ok. 5 g), - łyżeczka cukru lub ksylitolu (ok. 5 g), - pół szklanki mleka 2% (ok. 125 ml), - ziarenka laski wanilii. Sposób przygotowania 1. Podgrzewamy maliny z dodatkiem wody i 1/2 łyżeczki cukru . 2. W malinach rozpuszczamy 1/2 łyżeczki żelatyny. 3. Podgrzewamy mleko z dodatkiem ziarenek laski wanilii i 1/2 łyżeczki cukru. 4. W waniliowym mleku rozpuszczamy 1/2 łyżeczki żelatyny. 5. Do pucharka wlewamy mali... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Zdrowe odżywianie w pięciu smakach

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję