Wszystko co lubimy i zajadamy ze smakiem w jednym cieście czyli truskawki - u mnie jeszcze mrożone - rabarbar oraz piankowy jogurt. Na dnie jest kakaowy biszkopt a na górze galaretka z rabarbaru, słodycz i kwaskowatość w jednym. Cisto jest może czasochłonne - chłodzenie - ale bardzo proste, zachęcam do zrobienia. Ciasto jogurtowo - truskawkowe z galaretką z rabarbaru na zimno. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowanieUdało mi się zakupić galaretkę o smaku Pina colada i ponieważ bardzo mi zasmakowała postanowiłam ją dodać do deseru lodowego. W rezultacie powstał pyszny deser i zachęcam do zrobienia. Lody których użyłam są według tego przepisu [ klik ] A teraz zabieramy sią za pyszny deser, zapraszam. Lody śmietankowe z musem z mango i galaretką Pina colada. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowanieMimo, że na zimno to jednak galaretki nierozerwalnie przywołują we mnie mnóstwo ciepłych i pozytywnych myśli. To zdecydowanie i nierozerwalnie za sprawą panieńskich czasy mojej mamy, której galaretki podczas pierwszych randek skradły serce taty
upichconaPrzepis znalazłam na stronie ' Z cukrem pudrem '. Zapraszam do przygotowań! Składniki na 12 porcji: 5 prostokątnych wafli tortowych 250 g margaryny lub masła 200 g kwaśnej śmietany 18% 2 galaretki w kontrastowych kolorach 1/2 szklanki cukru CZAS PRZYGOTOWANIA: 30 MIN +chłodzenie POZIOM TRUDNOŚCI: ŁATWY 1. W małym garnuszku rozpuszczamy margarynę (lub masło). Dodajemy cukier i podgrzewamy aż do całkowitego(...)rozpuszczenia. Zdejmujemy z ognia, dodajemy śmietanę (powinna być w temperaturze pokojowej), dokładnie mieszamy. Tak przygotowaną masę równomiernie rozdzielamy do dwóch miseczek. Do każdej miseczki wsypujemy galaretkę, mieszamy do połączenia składników. Odstawiamy na bok, aż masa zgęstnieje do konsystencji budyniu. 2. Na blacie rozkładamy folię aluminiową. Na niej kładziemy pierwszy wafel perforacją do góry. Smarujemy połową masy w jednym kolorze
My Culinary Artczubate łyżki mąki pszennej budyń waniliowy 150 g masła 150 g wiórek kokosowych Pianka owocowa: 200 g mrożonych owoców – (ja dałam mieszkankę do smoothie: banan, jabłko, truskawki) 2 galaretki (truskawkowe) 330 ml śmietany 30% Ponadto: ok 150 g herbatników Przygotowanie Przygotowujemy biszkopt: jaja ucieramy z cukrem. Następnie, cały czas miksując, dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, na końcu dolewamy(...)niego zimny budyń, dalej miksując. Na końcu dodajemy wiórki kokosowe i ponownie miksujemy. Pianka owocowa: schłodzoną śmietanę ubijamy. Jeśli owoce mamy w całości, kroimy je na mniejsze kawałki. 2 galaretki rozpuszczamy w 0,5 l wody, wrzucamy do nich mrożone owoce i wlewamy do ubitej śmietany. Miksujemy do połączenia się składników. Odstawiamy na pół godziny. Na wystudzony biszkopt nakładamy masę
e-PrzepisyKulinarnecukier 3/4 szklanki, jajka 4 sztuki, mąka tortowa 2 szklanki, proszek do pieczenia 1 łyżeczka, jabłka 10 średnie, mąka ziemniaczana 1 łyżka, cukier 1 łyżka, jogurt naturalny 250 ml, galaretka wiśniowa 1 opakowanie, czekolada gorzka 100 gram miękka palma, jajka, aromat migdałowy, cukier ubić mikserem do spienienia - masa będzie grudkowata wsypać mąkę z proszkiem i zmiksować gęste ciasto - tortownica(...)pokroić w kosteczkę, wymieszać z cukrem, mąką ziemniaczaną i przełożyć na ciasto, rozsmarować resztę ciasta piec w 200C około 45 minut, ciasto dobrze wystudzić i wyjąć zimne z blaszki galaretkę rozmieszać w 3/4 szklanki gorącej wody, wymieszać z zimnym jogurtem i lekko tężejącą wylać na ciasto, schować do lodówki na kilka godzin, przed podaniem posypać startą czekoladą gorzką - ciasto jest
W Mojej Kuchni Lubięmąki 50 g cukru 150 g masła 1 żółtko 1 łyżka śmietany budyń śmietankowy bez cukru (0.75 l) 375 ml mleka 2 łyżki cukru 30 g masła galaretka owocowa owoce Przygotowanie: Odszukujemy stolnicę i na nią przesiewamy mąkę, dodajemy cukier, schłodzone masło, żółtko i śmietana. Z tych składników wyrabiamy ciasto, owijamy w folię i wstawiamy na godzinę do lodówki(...)się zagotuje wlewamy budyń i gotujemy 3 minuty. Ważne by mieszać budyń, ponieważ łatwo się przypala. Tężejący budyń wlewamy do tartinek i układamy na nim plasterki owoców. Galaretkę rozpuszczamy wg przepisu i tężejącą wlewamy na owoce. Pyszności, szczególnie świeże i chrupiące...a jakie kruche ;) Mniam
Lawendowe Niebodotyku i elastyczne. Dzielimy na 3 części i pieczemy 3 placki w 180 stopniach ok 20 min ( do ze złocenia się ) Masa jabłkowa: 1 litr prażonych jabłek 2 galaretki truskawkowe Wykonanie masy: Jabłka podgrzewamy i wsypujemy 2 galaretki, mieszamy do połączenia się składników. Jeśli masa jabłkowa jest zbyt płynna może nam "uciec" z ciasta czekamy ,aż się wystudzi
Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnieniamnie zna osobiście ten wie, że nie piję kawy. No dobra - czasem piję inkę... Za to uwielbiam wszystko co jest kawowe, tak jak ta galaretka, którą dziś chcę Wam zaproponować. Galaretka kawowa Składniki na 2 porcje: I warstwa: 100 ml wrzątku 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej 3 łyżeczki cukru ½ łyżeczki cynamonu szczypta kardamonu 1 ½ łyżeczki żelatyny II warstwa
Miksturownikoctu * 1 łyżeczka proszku do pieczenia * 1 szklanka mąki pszennej masa budyniowa * 1 litr soku pomarańczowego z dodatkiem soku z czerwonych pomarańczy * 3 łyżki cukru * 3 budynie waniliowe * 2 galaretki pomarańczowe * 100 g margaryny krem * 2 kremy waniliowe w proszku * 700 ml mleka * 2 łyżki żelatyny * 2 puszki mandarynek Sposób wykonania ciasto 1 Białka ubić na sztywno, dodać cukier puder(...)litra soku pomarańczowego z cukrem. w pozostałym soku rozrobić budynie, wlać do gotującego się soku cały czas mieszając najlepiej mikserem na niskich obrotach. Po zestawieniu z ognia wsypać suche galaretki i dokładnie wymieszać, następnie dodać margarynę i również wymieszać. Włożyć jeden blat ciasta i otoczyć go opaska z folii aluminiowej, następnie wylać nieco przestudzoną masę budyniową i zostawić do wystygnięcia
Mix smakuskładniki * 1 opakowanie wafli (5 sztuk) * 2 galaretki najlepiej w różnych smakach * 250 g margaryny * 2/3 szklanki cukru * 400 ml śmietany 18% Sposób wykonania W rondelku zagotować 125 g margaryny, 200 g śmietany i 1/2 przygotowanej ilości cukru. Zestawić z ognia, dodać 1 galaretkę i dokładnie wymieszać, aby żelatyna się rozpuściła. Jeżeli się nie rozpuści podgrzać, ale nie gotować
Mix smakuuspokojenie, życzliwość i spełnienie marzeń. W te piękne i jedyne w roku chwile chcę złożyć najlepsze życzenia pogodnych, zdrowych i radosnych dni oraz szczęśliwego Nowego Roku. Galaretka szampańska Składniki (2 porcje): 225 ml szampana lub półsłodkiego wina musującego 2 łyżeczki żelatyny 100 ml wrzątku 200 ml śmietany 30% 2 łyżki cukru pudru Żelatynę zalewamy wrzątkiem i dokładnie mieszamy(...)kieliszków lub foremek. Odstawiamy do lodówki. Gdy zastygnie przygotowujemy bitą śmietanę. Do wysokiego naczynia wlewamy schłodzoną śmietanę i ubijamy ją mikserem. Pod koniec ubijania dodajemy cukier puder. Na galaretkę wykładamy bitą śmietanę. Najlepiej smakuje z truskawkami
Miksturownikszczypta - mąka pszenna – 3 łyżki - mąka ziemniaczana – 2 łyżki - cukier – 3 łyżki - proszek do pieczenia – 1 łyżeczka MASA JABŁKOWA: - jabłka – 2 kg - galaretka cytrynowa – 2 szt - cukier – 3 łyżeczki BITA ŚMIETANA: - śmietana 30 % – 500 ml - „Śnieżka” – 2 szt POLEWA: - margaryna – 125 g - cukier – 3 łyżeczki - kakao(...)tłuszczem i opruszonej bułką tartą. Pieczemy 30 minut w 180C. MASA JABŁKOWA: Jabłka obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Opruszamy cukrem i smażymy ok. 15 minut. Dodajemy galaretki w proszku i mieszamy. Gorące wykładamy na biszkopt. Studzimy. BITA ŚMIETANA: Kremówkę ubijamy ze śnieżkami i przekładamy na masę jabłkową. POLEWA: Margarynę rozpuszczamy z cukrem i kakaem. Lekko studzimy
Ostra na Słodkoszklanka – mąka – 1 szklanka – aromat waniliowy do ciast – 1 łyżka – herbatniki – ok. 250 – 300 g – banan – 2 szt – galaretka cytrynowa – 1 op * można zastąpić śmietankowym SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Cztery szklanki mleka zagotowujemy z cukrem, aromatem i masłem. Pozostałe, zimne mleko mieszamy z budyniami, mąką i żółtkami a następnie wlewamy(...)ciastek wykładamy na blachę posmarowaną tłuszczem. Na herbatniki wylewamy gorący krem budyniowy i resztę ciastek na wierzch. Na wystudzone ciasto nakładamy pokrojone w plasterki banany i zalewamy lekko teżejącą galaretką cytrynową. Odstawiamy do lodówki na kilka godzin ( a jeszcze lepiej
Ostra na Słodkołyżek * mąka pszenna – 8 łyżek * proszek do pieczenia – 1 łyżeczka KREM POMARAŃCZOWY : * masło – 200 g * cukier – 1 szkl * śmietana słodka 12% – 250 ml * galaretka pomarańczowa – 2 szt * słodkie mandarynki – 6 szt MASA ŚMIETANKOWA : * śmietana 30% – 200 ml * cukier wanilinowy – 1 op * śmietanfix – 1 op * herbatniki – ok. 20 szt DODATKOWO(...)lekko wygładzamy i wkładamy do nagrzanego na 180C piekarnika na 30 – 35 minut. Zostawiamy do ostudzenia. KREM POMARAŃCZOWY: Masło rozpuszczamy w garnku. Dodajemy cukier i śmietanę , mieszamy. Wsypujemy galaretki pomarańczowe i wszystko razem dokładnie mieszamy do całkowitego połączenia składników. Studzimy. Na biszkopcie układamy cząstki mandarynek , zalewamy kremem i wkładamy do lodówki na conajmniej 60 minut. MASA ŚMIETANOWA : Śmietanę ubijamy
Ostra na Słodko