galaretka - 14130 przepisów (strona:559/942)

Biało-czerwona galaretka 161

Follow my blog with Bloglovin Follow my blog with Bloglovin Dziś przestawimy wam przepis na prosty, ale efektownie wyglądający deser - biało-czerwona galaretka. Możecie ją serwować na różne sposoby. The post Biało-czerwona galaretka appeared first on CRAVEmonkey

CRAVEmonkey
Piernik przekładany powidłami z polewą czekoladową 106

przyprawy do piernika 1 łyżeczka cynamonu 3 czubate łyżki śmietany 12 lub 18 % 1 i 1/2 łyżki kakao 1 i 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej 2 słoiki powideł śliwkowych 1 galaretka brzoskwiniowa lub pomarańczowa (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: w misce łączymy mąkę z przyprawą do piernika, cynamonem, sodą, kakao i śmietaną, miękkie masło/margarynę miksujemy z cukrem, dodajemy żółtka,następnie(...)temp 180 stopni ok 50-60 min do suchego patyczka, po upieczeniu odstawiamy do ostygnięcia, wystudzony piernik kroimy na trzy części, w rondelku/garnku zagotowujemy powidła, wyłączamy gaz, następnie wsypujemy galaretkę i mieszamy do jej rozpuszczenia, lekko przestygniętymi powidłami przekładamy piernik, na koniec polewamy ciasto ulubiona polewą czekoladową lub rozpuszczona czekoladą. ciasto najlepiej wstawić na kilka godzin do lodówki aby ładnie

Blog kulinarny S9.PL
ciasto wesoły góral wg s. Anastazji 240

oraz zmielone orzech i miksujemy na krem. Opcjonalnie dodajemy alkohol. dodatkowo: 1 paczka podłużnych biszkoptów 125 ml spirytusu 1 galareta np. wiśniowa 400 ml gorącej wody polewa czekoladowa wykonanie: Galaretkę rozpuszczamy w wodzie. Przelewamy do płaskiego naczynia wyłożonego folią spożywczą i odstawiamy do całkowitego stężenia. Następnie kroimy w paski o szerokości np. biszkopta. wykonanie ciasta: Na biszkopt makowy rozsmarowujemy(...)część masy. Biszkopty nasączamy w spirytusie i układamy ukośnie, pomiędzy biszkoptami układamy paski galaretki. Następnie rozsmarowujemy pozostałą część masy i układamy biszkopt jasny. Delikatnie dociskamy. Wierzch polewamy polewą czekoladową. inspiracja z przepisu s. Anastazji z moimi zmianami

Domowy Smak Jedzenia
Kruche ciasteczka pomarańczowe 116

jednej pomarańczy  2 żółtka  1 małe jajko  Szczypta soli  1 łyżeczka proszku do pieczenia  Nadzienie:  Sok wyciśnięty z 3 pomarańczy  1 galaretka pomarańczowa  1 budyń śmietankowy  1 łyżka cukru  100ml zimnej wody  Dodatkowo:  1 tabliczka dobrej białej czekolady  Kolorowa posypka  Sposób przygotowania ciasta: Składniki na ciasto(...)temperatury różnie może piec). Studzimy.  Nadzienie:  Sok pomarańczowy gotujemy z cukrem. W wodzie mieszamy proszek budyniowy, który następnie wlewamy na zagotowany sok. Gotujemy budyń, odstawiamy i wsypujemy galaretkę pomarańczową. Mieszamy do połączenia i odstawiamy do przestudzenia (sprawdzamy co jakiś czas temp. by krem całkowicie nie zastygł, ale też by nie był za gorący bo ciastka nam za bardzo

Kuchnia w czekoladzie
Budyniowiec z masa czekoladowa i orzechami 186

wizytę gości, którzy na pewno będą zaskoczeni jego smakiem. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: Ok 300 gram herbatników 300 gram orzechów włoskich 5 szklanek mleka 1,5 łyżki cukru 3 galaretki cytrynowe 3 budynie waniliowe 300 gram masła (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki na masę czekoladowa: 1,5 szklanki mleka 1,5 szklanki cukru 150 gram masła 4,5 łyżki kakao(...)szklanki mleka zagotowujemy w garnku, w pozostałej szklance rozpuszczamy budynie, wlewamy do wrzącego mleka mieszając tak aby nie powstały gródki. gotowy budyń ściągamy z gazu, dodajemy do niego galaretki i dokładnie mieszamy do ich rozpuszczenia, odstawiamy do ostygnięcia. W międzyczasie przygotowujemy Masę czekoladowa w garnku zagotowujemy mleko z cukrem, masłem i kakao, następnie ściągamy z ognia, dodajemy mleko w proszku

Blog kulinarny S9.PL
Kolorowy, szybki deser z owocami - galaretką z borówkami i mango z kwaśną śmietaną i miętą 91

deser to petarda, dobrze schłodzony daje ciekawe doznania smakowe, polecam gorąco. Użyłam tutaj galaretki krystalicznej, dzięki temu deser wygląda przecudnie. Zróbcie i napiszcie jak smakował? Galaretka z owocami. CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Owoce w jogurcie z galaretką 155

Składniki: 1 kubek jogurtu bałkańskiego light (340 g) 1 galaretka 1 mango 1/2 melona limonkowego 2 łyżeczki chia 2 łyżeczki słodzika, u mnie erytrytol ze stewią 2 łyżki żelatyny +1/2 … Czytaj dalej Owoce w jogurcie z galaretką

czarrna od kuchni
Krem do babeczek z mascarpone i śmietaną 71

mascarpone i kremówki . Idealnie nadaje się do muffinek , przypadł mi bardziej do gustu niż zwykły krem maślany , czy też zwykły krem śmietankowy. Składniki Serek mascarpone 250g Śmietana kremówka 150g Galaretka pół opakow The post Krem do babeczek z mascarpone i śmietaną appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Ciasto z brzoskwiniami, kremem i galaretką 105

Składniki Biszkopt przepis znajdziesz na blogu Budyń waniliowy 2 budynie Mleko 800ml Cukier 3 łyżki Śmietana kremówka 100ml Galaretka wiśniowa 2 opakowania Woda 800ml Brzoskwinie w puszce 1 puszka (masa brzoskwiń bez syropu: 470g) Wykonanie: Up The post Ciasto z brzoskwiniami, kremem i galaretką appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Kawowe ciasto z borówkami, galaretką i bitą śmietaną 77

Kawowe ciasto z borówkami, galaretką i śmietaną kremówką. Składniki Składniki na biszkopt: Masło 150g Gorzka czekolada 90g Kawa rozpuszczalana 2 łyżeczki Woda 80ml, wrzątku Kakao gorzkie 50g Kwaśna śmietana 18% 180g, gęsta Mleko 3 ły The post Kawowe ciasto z borówkami, galaretką i bitą śmietaną appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Pianka wiśniowo-cytrynowa 64

Pianka wiśniowo-cytrynowa – Pyszna pianka z mleka skondensowanego, rozpływająca się w ustach <3 Pianka wiśniowo-cytrynowa – Składniki: Galaretka wiśniowa – 1 opak. Galaretka cytrynowa – 1 opak. Mleko skonde The post Pianka wiśniowo-cytrynowa appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Truskawkowiec bez pieczenia 105

Truskawkowiec bez pieczenia – to pyszne ciasto na herbatnikach, składające się z 3 warstw, w tym dwóch na bazie truskawek. Gorąco je polecam ze świeżymi truskawkami

Kulinarne Przeboje
Sernikowa fantazja malinowo-czekoladowa na spodzie z ryżu preparowanego 160

czekolady Sernik malinowy: 500 g twarogu sernikowego z mascarpone President 250 g malin 4 łyżki cukru pudru 3 łyżeczki żelatyny Mus malinowy: 500 g malin 2 łyżki cukru 1 galaretka malinowa Sernik czekoladowy: 500 g twarogu sernikowego z mascarpone President 100 ml śmietany kremówki 100 g białej czekolady 3 łyżki cukru pudru 3 łyżeczki żelatyny  Dekoracja: 150 g białej(...)dodać cukier. Gotować na małym ogniu aż się rozpadną a następnie przetrzeć przez sito, aby pozbyć się pestek. Maliny ponownie zagotować, zdjąć z ognia i rozpuścić w nich galaretkę. Wystudzić i przelać do tortownicy. Włożyć do lodówki do stężenia. Sernik malinowy: Maliny wsypać do garnka i na małym ogniu gotować, aż się rozpadną. Następnie przetrzeć przez sito aby pozbyć się

My simple kitchen
Ciasto karmelowiec 172

kruche: 4 żółtka 1/2 szklanki cukru pudru 3 szklanki mąki 1 opakowanie margaryny 1 łyżeczka proszku do pieczenia Krem: 1/2 litra śmietany kremówki 30% 1/2 szklanki cukru pudru 2 galaretki cytrynowe Pozostałe: 1 puszka masy kajmakowej migdały (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: Mąkę wysypujemy na stolnicę, a następnie dodajemy łyżeczkę proszku do pieczenie i 1/2 szklanki cukru oraz rozdrobnioną na kawałki(...)krokiem jest przygotowanie kremu. W tym celu do miski wlewamy pół litra schłodzonej śmietany kremówki 32%, dodajemy pół szklanki cukru pudru i ubijamy. Następnie w szklace wody rozpuszczamy 2 galaretki i po wystygnięciu dodajemy je do naszego kremu i dokładnie mieszamy. Na spód blaszki kładziemy pierwszy spód i smarujemy go kremem, a następnie przykładamy drugim spodem. Wierzch ciasta należy posmarować

Blog kulinarny S9.PL

Proponowane wyszukiwania