galaretka - 14130 przepisów (strona:556/942)

Szybkie i proste ciasta bez pieczenia! 64

wpis jest właśnie dla Was. Zapraszam!     Czarodziejski ogród – pyszne ciasto bez pieczenia! Przepis tutaj (KLIK) Najlepsze! Chrupiący czekoladowy spód, delikatna pianka i sezonowe owoce zanurzone w galaretce. Prawdziwa rozkosz dla podniebienia. Polecam!   Snikers Przepis tutaj (KLIK) Wspaniałe warstwowe ciasto z orzechami, kajmakiem oraz masą budyniową. Łatwe w wykonaniu i nie wymagające pieczenia. Dwie warstwy słonych krakersów rewelacyjnie(...)poradzi. Tym bardziej, że nie potrzeba piec ciasta, a całe przygotowanie zajmuje około 15 minut!   Galaretkowiec na chrupiącym, czekoladowym spodzie Przepis tutaj (KLIK) Sernik na zimno z kolorowymi galaretkami i przepysznym, chrupiącym spodem z nutelli i sucharków. Ciasto szybko się robi i jest bardzo proste w wykonaniu.   Lion Przepis tutaj (KLIK) Wyjątkowe, przepyszne i efektowne ciasto, które

Blog z Apetytem
Ciasto bez pieczenia czekoladowo owocowe 34

czekolady 150 ml śmietanki kremówki 2 garście mielonych lub drobno posiekanych dowolnych orzechów Warstwa owocowa: 350 ml dowolnej pulpy owocowej czyli zblendowaych owoców (u mnie mango z pomarańczą) 1 galaretka cytrynowa + 70 ml wrzątku Bita śmietana: 60 ml śmietanki kremówki 36% 1 łyża cukru podru Foremkę wykładamy papierem do pieczenia. Na dnie układamy biszkopty. Śmietankę podgrzewamy. Do ciepłej wrzucamy połamaną(...)czym mieszamy do momentu rozpuszczenia czekolady i połączenia składników w gładki sos. Dodajemy orzechy. Mieszamy i przelewamy do foremki. Wkładamy do lodówki, żeby masa zastygła. Trwa to dość krótko. Galaretkę rozpuszczamy we wrzątku. Gdy ostygnie przelewamy ją do pulpy owocowej, dokładnie mieszamy i przelewamy na czekoladową warstwę. Znów wstawiamy do lodówki do momentu zastygnięcia. Ta warstwa zastyga dłużej. Na końcu

Relaxtime
Piernik z gruszkami 49

rozpuszczalna (2 łyżki) likier amaretto (30 ml.) MUS GRUSZKOWY: 4 gruszki + 5 pozostałych dolnych połówek gruszek ( po obraniu łączna waga wszystkich gruszek to 600 g)  woda (130 ml.) galaretki gruszkowe ( 2 op. = 140 g) dostępne tutaj KREM JOGURTOWY: jogurt grecki (300 g) śmietanka kremówka 30% (300 ml.) cukier puder (3 łyżki kopiaste) żelatyna (3 łyżeczki)  woda gorąca(...)pozbawione gniazd nasiennych gruszki kroimy na małe kawałki. Przekładamy do garnka,  zalewamy wodą i gotujemy na średnim ogniu 10 minut. Po tym czasie wyłączamy grzanie kuchenki, wsypujemy galaretki, mieszamy i blendujemy. Pozostawiamy do wystudzenia i lekkiego stężenia. 6.  Krem jogurtowy . Żelatynę rozpuszczamy w gorącej wodzie i odstawiamy do wystudzenia. Kremówkę z cukrem pudrem ubijamy na najwyższych obrotach miksera

Rita creative
Szybkie i tanie ciasto z masą z budyniu i galaretki 100

Szybkie i tanie ciasto z masą z budyniu i galaretki to chyba jedno z najprostszych ciast, które doskonale smakuje i sprawdza się na każdą okazję. Masa z budyniu i galaretki jest rewelacyjna, ponieważ nie jest przesłodzona i posiada lekką, ale bardzo stabilną konsystencję. Oprócz tego, że ciasto jest przepyszne i Czytaj więcej

Di gotuje
Najlepsza szarlotka pod słońcem 997

pieczenia 3 łyżki gęstego jogurtu naturalnego lub kwaśnej śmietany Pianka: 5 białek szczypta soli pół szklanki cukru 2 łyżki mąki ziemniaczanej Masa jabłkowa: 2,5 kg jabłek 2 galaretki cytrynowe       *** Przygotowujemy kruche ciasto. Do miski wsypujemy mąkę, cukier oraz proszek do pieczenia. Dodajemy pokrojone na kawałeczki zimne masło (lub margarynę), żółtka jaj i jogurt lub śmietanę *** *** Wszystko(...)obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach *** *** Starte jabłka przekładamy do garnka i podprażamy przez około 15 minut, często mieszając aby się nie przypaliły. Następnie do jabłek wsypujemy galaretki (w proszku) i dokładnie mieszamy *** *** Mus jabłkowy wykładamy na podpieczone ciasto *** *** Przygotowujemy piankę. Białka ubijamy na sztywno ze szczyptą soli. Stopniowo dodajemy cukier i miksujemy do uzyskania gęstej, błyszczącej piany

Blog z Apetytem
Malinowy deser z białym serem i bezikami. 49

mascarpone 100 ml śmietanki 30 % 1-2 łyżki cukru pudru (lub ksylitolu) ilość wg uznania 500 g malin 1 galaretka malinowa kilka bezików do dekoracji Instrukcje Maliny przekładamy do garnka i podgrzewamy. Zostawiamy kilka malin do dekoracji. Kiedy całkowicie się rozpadną, przecieramy je przez gęste sitko. Do gorącej masy dodajemy galaretkę malinową

To co lubię - gotuję i polecam
Szarlotka królewska 52

szarlotkę królewską: Biszkopt 4 jajka 1/2 szklanki cukru 1/2 szklanki mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej szczypta soli Jabłka 1 i 1/2 kg jabłek (u mnie szara reneta) 1 galaretka cytrynowa 1 płaska łyżeczka cynamonu Bita śmietana 330 ml śmietanki 30% 1 opakowanie śmietan-fixu 4 łyżki cukru pudru dodatkowo: około 40 g gorzkiej czekolady (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie(...)garnku z grubym dnem i smażyć przez około 10-15 minut, aż zmiękną i zaczną się rozpadać, od czasu do czasu zamieszać drewnianą łyżką. Dodać łyżeczkę cynamonu i galaretkę cytrynową (proszek). Bardzo dokładnie wymieszać. Zawartość garnka zostawić do przestudzenia. 3. Na wystudzony biszkopt wyłożyć mus jabłkowy. 4. Porządnie schłodzoną śmietankę ubić na sztywno ze śmietan-fixem. Na koniec dodać

Gotuj z Prezesem
CIASTO - JAGODOWA ROZKOSZ + FILMIK 56

śmietany 30 % 3 cukry waniliowe 3 łyżki cukru  3 smietanfix - zagęstniki do śmietany  250 g mascarpone 250 g jagód         DODATKOWO :  2 galaretki borówkowe 3 szklanki wrzątku  PRZYGOTOWANIE :   BISZKOPT- białka ubijamy ze szczyptą soli na sztywno, dodajemy cukier, dalej ubijamy nastepnie żółtka i dalej ubijamu, olej i na koniec przesiane mąki(...)śmietany, po chwili dodajemy jagody i miksujemy.  Na pierwszy blat ciasta wykładamy większą część śmietany, przykrywamy ciastem i rozkładamy resztę śmietany. Na ciasto wysypujemy trochę jagód.  Galaretki rozpuszczamy i studzimy, tężejące rozlewamy na ciasto. Całość przekładamy do lodówki. Podajemy ciasto schłodzone

Kulinarne Fantazje Marioli
Deserek z owocami 103

Składniki: 2 galaretki 1 duży kubek jogurtu greckiego 2 łyżki żelatyny 1 cukier waniliowy 20 dkg truskawek 1 koszyczek malin Przygotowanie: Galaretki przygotować zgodnie z przepisem na opakowaniu. Do jednej … Czytaj dalej Deserek z owocami

czarrna od kuchni
Szarlotka z bezą i kruszonką. 84

żółtek – 3 łyżki erytrytolu – 1 łyżeczka proszku do pieczenia – 250 g zimnego masła Nadzienie: – 3 łyżki erytrytolu – 1 ½ kg jabłek – 1 galaretka wiśniowa – 1 łyżeczka cynamonu – 1 łyżka soku z cytryny – 5 łyżek wody Beza: – 5 białek – szczypta soli – 2 łyżki mąki kukurydzianej – ½ szklanki erytrytolu Blachę(...)polewamy sokiem z cytryny, dodajemy erytrytol i wodę. Dusimy na małym ogniu pod przykryciem do momentu aż jabłka zrobią się delikatne. Dodajemy cynamon. Ściągamy garnek z ognia i dodajemy galaretkę, mieszamy. Odstawiamy do przestudzenia. Białka ubijamy na sztywną pianę ze szczyptą soli. Powoli wsypujemy erytrytol i ubijamy aż masa będzie gęsta. Dodajemy mąkę kukurydzianą i mieszamy. Spód ciasta podpiekamy

Zdrowy Styl Joanny
Keto szampańska galaretka z cytrusami 62

Super prosty, ale jednocześnie efektowny niskowęglowodanowy deser na Sylwestra i Karnawał - keto galaretka szampańska z owocami cytrusowymi. Szybka w przygotowaniu i ciesząca zarówno oczy, jak i podniebienie. :) Artykuł Keto szampańska galaretka z cytrusami pochodzi z serwisu Dieta ketogeniczna, Paleo i LowCarb - sposób na zdrowie

Modern Cave Girl
Jabłecznik cytrynowy 67

Wykładamy foremkę papierem do pieczenia. Ciastem wylepiamy dno foremki i najpierw jedną a potem drugą część pieczemy 10 minut w 180 stopniach. Nadzienie jabłkowe: około 8 sztuk średnich jabłek galaretka cytrynowa 1,5 łyżki mąki ziemniaczanej 50 g cukru (zrezygnowałabym całkowicie) Jabłka ścieramy na tarce z grubymi oczkami. Gotujemy aż puszczą sok i zmiękną. Mąkę mieszamy z galaretką. Dodajemy

Relaxtime

Proponowane wyszukiwania