kubki po 400 gram 3/4 szklanki cukru pudru 200 gram czekoladowych herbatników 80 gram masła 400 gram brzoskwiń z puszki 200 ml syropu z puszki z brzoskwiń 1 galaretka brzoskwiniowa 6 łyżeczek żelatyny (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: herbatniki rozdrabniamy w blenderze i przesypujemy do miski, następnie dodajemy rozpuszczone masło, mieszamy, wysypujemy na dno tortownicy o średnicy 24 cm wyłożonej papierem(...)serową przelewamy i rozprowadzamy w tortownicy, wstawiamy do lodówki do stężenia, brzoskwinie blendujemy, mieszamy z syropem. Przelewamy do garnka/rondelka i przygrzewamy. Gdy mus się zagotuje wyłączamy gaz i wsypujemy galaretkę, mieszamy aż się rozpuści i odstawiamy do przestygnięcia, gdy masa serowa zastygnie wylewamy na nią wystudzony i lekko tężejący mus brzoskwiniowy, gotowy sernik wstawiamy na całą noc do lodówki, (adsbygoogle
Blog kulinarny S9.PLgotowe spody babeczkowe 20 szt. lub ciasto przygotowane zgodnie z tym przepisem lub zwykłe kruche babeczki. 2 jajka 1/3 szklanki cukru 1/3 szklanki mąki pszennej 2 łyżki kakao 2 galaretki rozpuszczone w 2 szklankach wody. Zrobić biszkopt zgodnie z przepisem jak biszkopt kakaowy . Jak jest upieczony, zalać galaretkami rozpuszczonymi w 2 szklankach wrzątku. Ostawić, ostudzić, wstawić do lodówki. Składniki
moj przepis naopakowanie cappuccino 130 gr (ja użyłam smaku śmietankowego) 400 ml zimnego mleka 2 łyżki żelatyny rozpuszczone w około 80 ml wody 4-5 bananów (ilość zależy od wielkości) 2 galaretki cytrynowe 100 ml wody i sok z połowy cytryny (można dodać odrobinę cukru) Krok po Kroku 1 Białka ubijamy na sztywną piane dodając powoli cały cukier, a następnie dodajemy(...)mleko ubijamy, dodając małymi partiami zagęstniki i suche cappuccino, a pod koniec ubijania dodajemy rozpuszczoną żelatynę. 3 Biszkopt nasączamy pączem, wykładamy masę cappuccino, układamy pokrojone banany i zalewamy tężejącymi galaretkami rozpuszczonymi w 3 szklankach wody. 4 Ciasto pozostawiamy w chłodnym miejscu na kilka godzin. Życzę smacznego! Interesujesz się gotowaniem? Zapraszam no moją grupę na Facebooku , gdzie możesz podzielić się swoimi
uDolores.pl - tylko sprawdzone przepisyjabłkowym 3/4 szkl. schłodzonego mleka skondensowanego niesłodzonego 2 łyżki żelatyny Mus jabłkowy: 1 kg jabłek 2 łyżki cukru 1 łyżka soku z cytryny 1 op. budyniu waniliowego 1 op. galaretki cytrynowej Całe jajka ubijamy wraz z cukrem i cukrem waniliowym na jasną, puszystą masę (powinna znacznie zwiększyć swoją objętość). Wlewamy olej, miksujemy do połączenia. Dodajemy przesianą mąkę, delikatnie mieszamy. Masę(...)Gotujemy aż jabłka zmiękną i rozpadną się na mus, mieszamy. Proszek budyniowy rozrabiamy w połowie szklanki wody. Dodajemy do gotującego się musu jabłkowego, mieszamy. Zdejmujemy z palnika. Dodajemy suchą galaretkę i dokładnie mieszamy. Odstawiamy. Żelatynę zalewamy niewielką ilością wody. Odstawiamy do napęcznienia. Podgrzewamy na malutkim ogniu, do rozpuszczenia. Schłodzone mleko skondensowanie ubijamy, aż powstanie puszysta piana. Dodajemy serek homogenizowany, miksujemy
Smaki Na Talerzusłodycz masy śmietanowej plus rodzynki dało bardzo przyjemny efekt! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 1,5 litra napoju lub soku owocowego, u mnie tymbark jabłko-wiśnia 3 budynie śmietankowe 2 galaretki, u mnie porzeczkowe ale mogą być wiśniowe, truskawkowe lub inne ok 300 gram herbatników 250 gram serka mascarpone 330 ml śmietany 30% może być 400 ml ja miałam mniejsze opakowanie(...)resztę nastawiamy na gaz, w pozostałej szklance napoju mieszamy budynie następnie wlewamy do gotującego się soku, mieszamy i zagotowujemy, gdy budyń nam się ugotuje ściągamy z gazu, wsypujemy dwie galaretki i mieszamy do momentu aż się rozpuszczą, gorącą masę budyniową wylewamy i rozprowadzamy po herbatnikach, na ciepłą masę budyniową układamy drugą warstwę herbatników i zostawiamy do całkowitego ostygnięcia, możemy wstawić
Blog kulinarny S9.PLSkładniki: 1 szklanka kaszy jaglanej 200 g pokruszonych ciastek 120 g rozpuszczonego masła 400 ml śmietanki 36% 300 g owoców (ja użyłam mieszanki mrożonych czerwonych owoców) 2 galaretki wiśniowe+500 ml wody słodzik wedle uznania Przygotowanie: Ciastka łączymy z masłem i wykładamy spód (forma 26). Wkładamy do lodówki. Ugotowaną kaszę (najlepiej jeszcze ciepłą) blendujemy i mieszamy ze zmiksowanymi owocami(...)ponownie blendujemy na gładką masę. Śmietankę ubijamy ze słodzikiem i łączmy z ostudzoną galaretką. Obie masy łączymy dokładnie i odstawiamy na 5 minut. Po tym czasie krótko przemieszać i wylewamy na utwardzony spód. Ozdabiamy wedle uznania. Wstawiamy do lodówki najlepiej na całą noc. Zapraszam również na mój kanał YouTube gdzie zamieszczony jest film do tego przepisu :) ⏩ LINK (adsbygoogle = window.adsbygoogle
zdrowo i aktywnieSkładniki: 1 szklanka kaszy jaglanej 200 g pokruszonych ciastek 120 g rozpuszczonego masła 400 ml śmietanki 36% 300 g owoców (ja użyłam mieszanki mrożonych czerwonych owoców) 2 galaretki wiśniowe+500 ml wody słodzik wedle uznania Przygotowanie: Ciastka łączymy z masłem i wykładamy spód (forma 26). Wkładamy do lodówki. Ugotowaną kaszę (najlepiej jeszcze ciepłą) blendujemy i mieszamy ze zmiksowanymi owocami(...)ponownie blendujemy na gładką masę. Śmietankę ubijamy ze słodzikiem i łączmy z ostudzoną galaretką. Obie masy łączymy dokładnie i odstawiamy na 5 minut. Po tym czasie krótko przemieszać i wylewamy na utwardzony spód. Ozdabiamy wedle uznania. Wstawiamy do lodówki najlepiej na całą noc. Zapraszam również na mój kanał YouTube gdzie zamieszczony jest film do tego przepisu :) ⏩ LINK (adsbygoogle = window.adsbygoogle
Zdrowie i pysznie na talerzuPyszny, prosty deser jogurtowy z galaretką zaspokoi chęć na coś słodkiego, posmakuje i dzieciom i dorosłym. Podanie deseru można wzbogacić o dodanie owoców. Jeśli użyjesz galaretki bez cukru, a dosłodzisz np. ksylitolem deser będzie absolutnie
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Składniki mase owocową 1/2 kg mrożonych owoców 100ml szklanki wody (do owoców) 1/2 szkl. cukru (proponuję spróbować czy owoce nie będą zbyt kwaśnie i w razie potrzeby dosłodzić) 1 galaretka poziomkowa 1 budyń bez cukru 100ml. wody do rozrobienia budyniu Składniki na polewę 1 tabliczka gorzkiej czekolady 50 ml śmietany 30% Krok po Kroku 1 Do wysokiego naczynia wkładamy białka(...)będą miękkie. W 100 ml wody mieszamy budyń i wlewamy do gotujących się owoców i mieszając, czekamy do momentu pojawienia się pierwszego pęcherzyka powietrznego. Ściągamy z ognia i dodajemy galaretkę energicznie mieszając. 6 Biszkopta przecinamy tak, aby stworzyć dwa mniej więcej takiej samej grubości blaty. Na pierwszy nasączony ponchem blat wylewamy część ciepłej masy, a następnie część masy owocowej. Przykrywamy
uDolores.pl - tylko sprawdzone przepisyFollow my blog with Bloglovin Follow my blog with Bloglovin Dziś przestawimy wam przepis na prosty, ale efektownie wyglądający deser - biało-czerwona galaretka. Możecie ją serwować na różne sposoby. The post Biało-czerwona galaretka appeared first on CRAVEmonkey
CRAVEmonkeyprzyprawy do piernika 1 łyżeczka cynamonu 3 czubate łyżki śmietany 12 lub 18 % 1 i 1/2 łyżki kakao 1 i 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej 2 słoiki powideł śliwkowych 1 galaretka brzoskwiniowa lub pomarańczowa (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: w misce łączymy mąkę z przyprawą do piernika, cynamonem, sodą, kakao i śmietaną, miękkie masło/margarynę miksujemy z cukrem, dodajemy żółtka,następnie(...)temp 180 stopni ok 50-60 min do suchego patyczka, po upieczeniu odstawiamy do ostygnięcia, wystudzony piernik kroimy na trzy części, w rondelku/garnku zagotowujemy powidła, wyłączamy gaz, następnie wsypujemy galaretkę i mieszamy do jej rozpuszczenia, lekko przestygniętymi powidłami przekładamy piernik, na koniec polewamy ciasto ulubiona polewą czekoladową lub rozpuszczona czekoladą. ciasto najlepiej wstawić na kilka godzin do lodówki aby ładnie
Blog kulinarny S9.PLoraz zmielone orzech i miksujemy na krem. Opcjonalnie dodajemy alkohol. dodatkowo: 1 paczka podłużnych biszkoptów 125 ml spirytusu 1 galareta np. wiśniowa 400 ml gorącej wody polewa czekoladowa wykonanie: Galaretkę rozpuszczamy w wodzie. Przelewamy do płaskiego naczynia wyłożonego folią spożywczą i odstawiamy do całkowitego stężenia. Następnie kroimy w paski o szerokości np. biszkopta. wykonanie ciasta: Na biszkopt makowy rozsmarowujemy(...)część masy. Biszkopty nasączamy w spirytusie i układamy ukośnie, pomiędzy biszkoptami układamy paski galaretki. Następnie rozsmarowujemy pozostałą część masy i układamy biszkopt jasny. Delikatnie dociskamy. Wierzch polewamy polewą czekoladową. inspiracja z przepisu s. Anastazji z moimi zmianami
Domowy Smak Jedzeniajednej pomarańczy 2 żółtka 1 małe jajko Szczypta soli 1 łyżeczka proszku do pieczenia Nadzienie: Sok wyciśnięty z 3 pomarańczy 1 galaretka pomarańczowa 1 budyń śmietankowy 1 łyżka cukru 100ml zimnej wody Dodatkowo: 1 tabliczka dobrej białej czekolady Kolorowa posypka Sposób przygotowania ciasta: Składniki na ciasto(...)temperatury różnie może piec). Studzimy. Nadzienie: Sok pomarańczowy gotujemy z cukrem. W wodzie mieszamy proszek budyniowy, który następnie wlewamy na zagotowany sok. Gotujemy budyń, odstawiamy i wsypujemy galaretkę pomarańczową. Mieszamy do połączenia i odstawiamy do przestudzenia (sprawdzamy co jakiś czas temp. by krem całkowicie nie zastygł, ale też by nie był za gorący bo ciastka nam za bardzo
Kuchnia w czekoladzie