galaretka - 14130 przepisów (strona:587/942)

Sernik na zimno stracciatella z mango 83

ciast wprost uwielbiam eksperymentować! Dzisiaj kilka słów o moim bardzo udanym eksperymencie. Wyszedł z niego pyszny, lekki i niesamowity w smaku sernik na zimno stracciatella z mango w postaci galaretki. Chyba jeszcze nigdy nie zdarzyło mi się upiec ciasta zgodnie z raz zapisanym przepisem. Zawsze coś zmieniam i dodaję. Czasami wynika to z wewnętrznej potrzeby wymyślenia “czegoś nowego(...)akcji “muszę zjeść coś słodkiego, ale żeby też było zdrowe, miało mało kalorii i z tego co mam w domu” wyszedł ten sernik na zimno stracciatella z galaretką mango. Jego przygotowanie zajmuje tylko 15 minut, później trzeba go tylko 1,5 do 2 godzin schłodzić w lodówce i gotowe. Z proporcji, które podaję robię sernik, w małej tortownicy

Gotujemywdomu.pl
Sernik brzoskwiniowy 81

białego, trzykrotnie mielonego 6 jajek 250 g cukru 1 budyń waniliowy (bez cukru) 150 g masła stopionego i schłodzonego puszka brzoskwiń pół łyżeczki proszku do pieczenia Dodatkowo: 2 żółte galaretki Instrukcje Składniki na spód siekamy i dokładnie wyrabiamy, owijamy folią spożywczą i wstawiamy do lodówki na min. godzinę. Po godzinie ciasto rozwałkowujemy na wielkość formy (25X36 cm) wyłożonej papierem(...)Możemy przykryć folią aluminiową wtedy mamy pewność, że nie przypiecze się od góry. Sernik studzimy przez godzinę w lekko uchylonym piekarniku. Na wystudzony sernik wylewamy lekko tężejącą galaretkę. Odstawiamy w chłodne miejsce na minimum 3-4 godziny, a najlepiej na całą noc. Smacznego. Artykuł Sernik brzoskwiniowy pochodzi z serwisu To co lubię gotuję

To co lubię - gotuję i polecam
Mazurek 91

żółtko 50 g cukru pudru łyżka gęstej śmietany 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia Składniki na masę daktylową: 400 g suszonych daktyli 600 ml soku jabłkowego (najlepiej świeżo zrobionego) 1 galaretka pomarańczowa Instrukcje Ciasto: Mąki razem z proszkiem do pieczenia przesiewamy na stolnicę. Dodajemy masło, jajka, cukier puder i śmietanę. Szybko zagniatamy. Ciasto owijamy w folię spożywczą i wkładamy do lodówki(...)chwilę gotujemy, (około 10 minut). Całość blendujemy jeśli chcemy uzyskać bardzo kremową masę dodatkowo możemy jeszcze przetrzeć przez sitko. Do przetartej masy dodajemy pozostały sok, (100 ml) i galaretkę pomarańczową. Podgrzewamy chwilę dokładnie mieszając i uważając żeby się nie zagotowała. Całość: Lekko wystudzoną masę przekładamy na wcześniej upieczone ciasto, dekorujemy wg własnego pomysłu. Smacznego. Artykuł Mazurek pochodzi z serwisu

To co lubię - gotuję i polecam
Bez pieczenia 109

Babka gotowana Delikatny serniczek z galaretką Sernik na zimno z jagodową galaretką 3bit, ciasto bez pieczenia Ciasto truskawkowe bez pieczenia, pianka truskawkowa Ciasto bananowe bez pieczenia, na zimno Sernik gotowany, bez pieczenia Domowe praliny Bounty Serowy torcik bez pieczenia

W garach u Gosi
4x inspiracje września: pyszne tofu x2, sałatka z pieczonych buraków, dżem z cukinii i wege kiełbaski 139

żółty wędzony, ser biały solankowy wędzony, zielona soczewica, pieczone buraki, pomidory koktajlowe, zwykłe pomidory, cebula, sos winegret z czosnkiem i musztardą, zielenina. 3. Dżem z cukinii z agarową galaretką Przepis zaczerpnęłam  stąd . Dodałam sok z 4 cytryn i skórkę z 2, ale dżem nie jest zbyt kwaśny, zależy jakie smaki wolicie. Jak dla mnie przydałyby się jeszcze(...)cytryny. Użyłam galaretki agarowej o smaku pomarańczowym, pominęłam też olejek waniliowy i kwasek cytrynowy. Dodałam 1 opakowanie (23 g) pektyny. 4. Kiełbaski wege od Dobrej Kalorii Pyszne. Jadłam z ogniska (w kociołku warzywno-ziemniaczanym), można wrzucić na grilla, pewnie też posmakują zapieczone albo duszone. Tym razem główny składnik to kiełki słonecznikowe

Qlinarnie i Qlinarnie
Lekkie ciasto z malinami 145

nadchodzący weekend :) Składniki: masa - 250 ml jogurtu naturalnego - 250 ml śmietany kremówki - 6 łyżeczek żelatyny - 6 łyżek cukru pudru - 3 łyżeczki cukru waniliowego - 200 g malin oraz  - biszkopty - galaretka malinowa Przygotowanie: Żelatynę rozpuszczamy w 1/3 szklanki wrzątku. Jogurt mieszamy z cukrami. Śmietanę ubijamy na sztywno i delikatnie łączymy z jogurtem. Do przestudzonej żelatyny dodajemy 2 łyżki masy jogurtowej. Mieszamy(...)wlewamy ją do masy jogurtowo - śmietanowej. Mieszamy całość, dodajemy maliny i ponownie delikatnie mieszamy. Spód tortownicy wykładamy biszkoptami a na nie wylewamy masę, chowamy ciasto do lodówki. galaretkę rozpuszczamy i tężejącą wylewamy na zastygniętą masę. Ciasto schładzamy w lodówce

Zainspirowana w kuchni
Ciasto malinowy obłoczek 128

papierem do pieczenia. Biszkopt piecz ok. 30 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni. Po upieczeniu, gdy lekko przestygnie końcówką łyżki drewnianej zrób otwory na około połowę wysokości. MALINOWA GALARETKA: 300 g malin 2 łyżki cukru trzcinowego 3 łyżki mąki ziemniaczanej 100 ml zimnej wody Maliny umyj i zblenduj na gładki mus. Potem gotowy mus przełóż do rondelka, dodaj cukier(...)podgrzewaj aż maliny zaczną się gotować. W kubku wymieszaj mąkę ziemniaczaną i zimną wodę. Wymieszaj dokładnie i dodaj do gotującego się musu malinowego. Gotuj jeszcze ok. 3 minut. Gotową galaretkę wyłóż na przestygnięty biszkopt, tak aby wypełnił on otwory w biszkopcie. KOKOSOWA PIANKA: 2 puszki schłodzonego mleka kokosowego w puszce 2 – 3 łyżki cukru pudru Schłodzoną puszkę mleka kokosowego otwórz

365 dni dookoła kuchni
Ciasto "Słomka" bez pieczenia 979

ramach współpracy z marką Brześć. Składniki na przełożenie : 2 opakowania Ciasteczek Maszynkowych 1 opakowanie Słomki Ptysiowej Cynamonowej marki Brześć Masa jabłkowo pomarańczowa : ok. 700 g obranych przesmażonych jabłek 2 galaretki pomarańczowe Jabłka przekładamy do garnka, doprowadzamy do „zabulgotania” dodajemy sypkie galaretki, chwilę przesmażamy. Odstawiamy do lekkiego przestudzenia.   Składniki na masę śmietankową: ¾ szklanki kremówki fix do śmietan 3 łyżeczki żelatyny

Domowe ciasta
Deser szarlotkowy – karmelizowane jabłka ze śmietaną 72

część osób tak właśnie lubi najbardziej), zwłaszcza jeśli chcecie podać deser od razu po przygotowaniu, lub usztywnić ją żelatyną czy też dodać w trakcie jej ubijania płynną, zimną galaretkę, rozpuszczoną w mniejszej ilości wody. Z podanych proporcji otrzymałam 2 bardzo duże i 2 mniejsze desery. Całość jest dosyć sycąca, więc polecam od razu rozłożyć składniki do mniejszych pucharków(...)zgęstnienia. Odstawiamy do przestudzenia. Schłodzoną śmietankę ubijamy na sztywno. Pod koniec dodajemy cukier puder do smaku (w razie potrzeby dodajemy zagęstnik – żelatynę lub śmietan-fix czy zimną galaretkę). Do szklanych pucharków lub wysokich szklanek rozkruszamy po 1-2 sztuki owsianych ciasteczek. Dodajemy część karmelizowanych jabłek oraz warstwę bitej śmietany. Układamy warstwowo aż do wyczerpania składników. Wierzch polewamy domowym karmelem

Smaki Na Talerzu
Mielonka z piekarnika na kanapki / Baked Sandwich Meat 91

sklepowa szynka. Tak naprawdę mielonka z piekarnika nie smakuje jak popularna mielonka w puszce, raczej jak pieczony kotlet lub pieczeń, ale bez jajek i dodatku bułki. Jeśli lubicie mięsną galaretkę jak przy puszkowanej mielonce, nie wylewajcie soków spod pieczeni - zastygnie i stworzy galaretkę. W zależności od użytego rodzaju mięsa taka pieczeń kanapkowa (albo jak wolą niektórzy kiełbasa z foremki ) może

Lekcje w kuchni
Truskawkowa pychotka 159

cukrami. Resztę mleka mieszamy dokładnie z mąkami i żółtkiem. Gotujemy budyń. Studzimy. Miksujemy z masłem, pod koniec wlewając kieliszek ajerkoniaku Składniki na melasę truskawkową: 700 g mrożonych truskawek 2 galaretki truskawkowe 3 łyżki cukru Truskawki myjemy, szypułkujemy i miksujemy w blenderze na gładką masę. Przekładamy do garnka, dodajemy cukier i gotujemy 2-3 minuty na małym ogniu. Wsypujemy suche galaretki

Domowe ciasta
Tarta cytrynowo-tymiankowa / Tart lemon-thyme 178

Scroll down for recipe in English. Składniki: (forma o średnicy 25 cm.) Krem: 3 cytryny 1 jajko 1 żółtko 150 g cukru 50 g proszku galaretki cytrynowej 40 g masła 250 g śmietanki 30-36% 1 łyżka listków tymianku cytrynowego Spód: 180 g mąki pszennej szczypta soli 80 g cukru 80 g masła 1 żółtko 1 łyżka kwaśnej śmietany(...)Przełóż wszystko do garnka. Dodaj jajko i żółtko, cukier oraz masło. Mieszaj rózgą i podgrzewaj na małej mocy palnika. Cały czas mieszając doprowadź do zagotowania i zgęstnienia. Wsyp galaretkę, listki tymianku i wlej śmietankę. Ciągle mieszając rózgą, zagotuj. Odstaw. Ciasto: Formę natłuść. Ze składników krótko zagnieć ciasto. Rozwałkuj do wielkości formy i wyłóż ciastem dno oraz brzegi. Ciasto na dnie

Delicious Place
Gruszkowe cudo 123

Smaczna Pyza i wilokrotnie wypróbowany poleca. Jest prosty w wykonaniu i przepyszny. Potrzebna jest foremka z kominem ( użyłam babkowej) i składniki: 2 jajka 3 łyżki cukru 4 gruszki 1 galaretka gruszkowa 1 cytryna - sok 1szkl, cukru pudru 1 łyżeczka kawy rozpuszczalnej 5 łyżeczek żelatyny 100ml mleka 3,2% 25 dag serka 3x mielonego 200ml słodkiej śmietanki 22-30% 100ml mleka(...)gruszkowa Gruszki  obieramy, kroimy w kostkę, wkładamy do rondelka. Dodajemy sok z cytryny, cukier i 400 ml zimnej wody, zagotowujemy i gotujemy 2 minuty.Zestawiamy z ognia i wsypujemy galaretkę, mieszamy  dokładnie i odstawiamy do ostudzenia.  Gdy zacznie tężeć wlewamy do formy. Ja zrobiłam w formie na babkę, można użyć tortownicy 22cm z kominkiem. Warstwa kawowo-serowa Żelatynę

Co w garnkach piszczy
Ciasto z cukinii, przekładane musem z cukinii 67

mąki pszennej (użyłam mąki Szymanowskiej T480 Polskie Młyny ) 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody Mus z cukinii: 300 g cukinii 100 ml wody 1 opakowanie galaretki o ulubionym smaku (u mnie malinowa) Lukier: 1/2 szklanki cukru pudru sok z cytryny lub woda Przygotowanie: Cukinię umyć, odciąć końcówki, zetrzeć na tarce, posypać solą i wymieszać. Pozostawić na chwilę(...)blaty. Przygotować mus: cukinię pokroić na mniejsze kawałki, umieścić w garnuszki i zalać wodą - poddusić aż cukinia będzie miękka. Gorącą cukinię zblendować na gładki mus, do gorącego musu dodać galaretkę w proszku i wymieszać. Pozostawić do ostygnięcia i lekkiego stężenia (o konsystencji dżemu). Musem przełożyć blaty ciasta, całość polać lukrem (cukier puder rozetrzeć z sokiem z cytryny) i udekorować według

Kocham..lubię..gotuję..