galaretka - 14130 przepisów (strona:587/942)

Sernik pszczółka z nasionami chia 116

śmietanka kremówka 36% (500 ml.) mleko (1 szkl.) nasiona chia (40 g) żelatyna sypka (3 łyżki) cukier puder (6 łyżek kopiastych) Mus owocowy: brzoskwinie (300g) mango (300 g) galaretka pomarańczowa (200g) woda (pół szklanki) Dekoracja: połówki brzoskwiń z puszki (7 połówek) płatki migdałowe (14 szt.) czekolada mleczna (30 g) czekolada biała (10 g) Potrzebne gadżety:  mikser szpatułka tortownica(...)owocowy .  Do rondelka przekładamy pokrojone w kawałki brzoskwinie i mango. Blendujemy na mus za pomocą ręcznego blendera. Podgrzewamy. Gdy pojawią się bąbelki ściągamy z ognia. Wsypujemy galaretkę, dobrze mieszamy i odstawiamy do wystudzenia i lekkiego stężenia.  Wystudzony mus przelewamy na stężały krem. Przykrywamy folia bąbelkową lekko ją dociskając do musu, pamiętając aby wypustki folji były skierowane w dół

RITA food channel
Jabłecznik z galaretką i bitą śmietaną 109

Jabłecznik z galaretką i bitą śmietaną to ciasto, które po pierwszym kęsie powoduje rozkosz podniebienia i szaleństwo kubków smakowych. Ciasto jako całość rozpływa się wręcz w ustach. Jeśli mamy w planach zaprosić znajomych zachęcam by takie ciasto przygotować. W moim domu ten jabłecznik znika zaraz po tym jak już stężeje. Jest bardzo popularny wśród szarlotek, [...] Artykuł Jabłecznik z galaretką

Pieprzyć z Fantazją
Szybki deser z galaretki – tylko 3 składniki! 68

Desery to najprzyjemniejsze momenty posiłków, na które zawsze czekamy z niecierpliwością. Macie ochotę na pyszny i szybki deser z galaretki? Mam propozycję na bardzo smaczny i efektowny smakołyk, którym możecie rozpieścić swoich bliskich. Bardzo pro Artykuł Szybki deser z galaretki – tylko 3 składniki! pochodzi z serwisu DoGarow.pl

Do Garów!
Zorza Wiśniowa 94

łyżki kakao Składniki na masę: ·        800 g jogurtu naturalnego ·        2 galaretki żółte Dodatkowo: ·        1 słoik powideł ·        3 batony Grześki Sposób przygotowania: 1.    Do miski wsypujemy mąkę, dodajemy margarynę wbijamy żółtka, wsypujemy cukier puder, amoniak(...)ciasta dodajemy kakao, wyrabiamy i robimy 20 małych kuleczek umieszczając w środku każdej kuleczki wisienkę. Kuleczki układamy na powidłach. Ciasto pieczemy 30 minut w 180 ° C. 2.    Galaretki rozpuszczamy w gorącej wodzie, studzimy do lekkiego stężenia i miksujemy razem z jogurtami. 3.    Masę jogurtową wykładamy na upieczone i ostudzone ciasto. 4.    Wierzch ciasta posypujemy

Kulinarna Chwila
Kruche czekoladowe ciasto z wiśnią 128

łyżki kakao 2 jajka 4 łyżki cukru pudru (u mnie zmielony słodzik) masa 2 budynie czekoladowe 4 łyżki cukru pudru (u mnie zmielony słodzik) 3 szklanki mleka 1 galaretka pomarańczowa 500 g wiśni (mogą być mrożone) Przygotowanie: ciasto Przesiewamy mąkę z proszkiem do pieczenia i kakao. Dodajemy masło pokrojone w kostkę, cukier puder i jajka. Zagniatamy ciasto i dzielimy(...)Formujemy rulonik owijamy w folie spożywczą i wkładamy do zamrażarki. masa 2 szklanki mleka gotujemy, a w 1 rozpuszczamy budynie i cukier puder. Do gotującego mleka dodajemy budyń i galaretkę. Mieszamy i odstawiamy, aby ostygło (mieszajcie do jakiś czas, aby nie zastygło i masa była gładka do wylania na ciasto). Wiśnie jeśli mrożone, muszą być dobrze odciśnięte z nadmiaru soku

zdrowo i aktywnie
Kruche czekoladowe ciasto z wiśnią 134

łyżki kakao 2 jajka 4 łyżki cukru pudru (u mnie zmielony słodzik) masa 2 budynie czekoladowe 4 łyżki cukru pudru (u mnie zmielony słodzik) 3 szklanki mleka 1 galaretka pomarańczowa 500 g wiśni (mogą być mrożone) Przygotowanie: ciasto Przesiewamy mąkę z proszkiem do pieczenia i kakao. Dodajemy masło pokrojone w kostkę, cukier puder i jajka. Zagniatamy ciasto i dzielimy(...)Formujemy rulonik owijamy w folie spożywczą i wkładamy do zamrażarki. masa 2 szklanki mleka gotujemy, a w 1 rozpuszczamy budynie i cukier puder. Do gotującego mleka dodajemy budyń i galaretkę. Mieszamy i odstawiamy, aby ostygło (mieszajcie do jakiś czas, aby nie zastygło i masa była gładka do wylania na ciasto). Wiśnie jeśli mrożone, muszą być dobrze odciśnięte z nadmiaru soku

Zdrowie i pysznie na talerzu
Sernik na zimno stracciatella z mango 80

ciast wprost uwielbiam eksperymentować! Dzisiaj kilka słów o moim bardzo udanym eksperymencie. Wyszedł z niego pyszny, lekki i niesamowity w smaku sernik na zimno stracciatella z mango w postaci galaretki. Chyba jeszcze nigdy nie zdarzyło mi się upiec ciasta zgodnie z raz zapisanym przepisem. Zawsze coś zmieniam i dodaję. Czasami wynika to z wewnętrznej potrzeby wymyślenia “czegoś nowego(...)akcji “muszę zjeść coś słodkiego, ale żeby też było zdrowe, miało mało kalorii i z tego co mam w domu” wyszedł ten sernik na zimno stracciatella z galaretką mango. Jego przygotowanie zajmuje tylko 15 minut, później trzeba go tylko 1,5 do 2 godzin schłodzić w lodówce i gotowe. Z proporcji, które podaję robię sernik, w małej tortownicy

Gotujemywdomu.pl
Sernik brzoskwiniowy 78

białego, trzykrotnie mielonego 6 jajek 250 g cukru 1 budyń waniliowy (bez cukru) 150 g masła stopionego i schłodzonego puszka brzoskwiń pół łyżeczki proszku do pieczenia Dodatkowo: 2 żółte galaretki Instrukcje Składniki na spód siekamy i dokładnie wyrabiamy, owijamy folią spożywczą i wstawiamy do lodówki na min. godzinę. Po godzinie ciasto rozwałkowujemy na wielkość formy (25X36 cm) wyłożonej papierem(...)Możemy przykryć folią aluminiową wtedy mamy pewność, że nie przypiecze się od góry. Sernik studzimy przez godzinę w lekko uchylonym piekarniku. Na wystudzony sernik wylewamy lekko tężejącą galaretkę. Odstawiamy w chłodne miejsce na minimum 3-4 godziny, a najlepiej na całą noc. Smacznego. Artykuł Sernik brzoskwiniowy pochodzi z serwisu To co lubię gotuję

To co lubię - gotuję i polecam
Mazurek 86

żółtko 50 g cukru pudru łyżka gęstej śmietany 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia Składniki na masę daktylową: 400 g suszonych daktyli 600 ml soku jabłkowego (najlepiej świeżo zrobionego) 1 galaretka pomarańczowa Instrukcje Ciasto: Mąki razem z proszkiem do pieczenia przesiewamy na stolnicę. Dodajemy masło, jajka, cukier puder i śmietanę. Szybko zagniatamy. Ciasto owijamy w folię spożywczą i wkładamy do lodówki(...)chwilę gotujemy, (około 10 minut). Całość blendujemy jeśli chcemy uzyskać bardzo kremową masę dodatkowo możemy jeszcze przetrzeć przez sitko. Do przetartej masy dodajemy pozostały sok, (100 ml) i galaretkę pomarańczową. Podgrzewamy chwilę dokładnie mieszając i uważając żeby się nie zagotowała. Całość: Lekko wystudzoną masę przekładamy na wcześniej upieczone ciasto, dekorujemy wg własnego pomysłu. Smacznego. Artykuł Mazurek pochodzi z serwisu

To co lubię - gotuję i polecam
Bez pieczenia 107

Babka gotowana Delikatny serniczek z galaretką Sernik na zimno z jagodową galaretką 3bit, ciasto bez pieczenia Ciasto truskawkowe bez pieczenia, pianka truskawkowa Ciasto bananowe bez pieczenia, na zimno Sernik gotowany, bez pieczenia Domowe praliny Bounty Serowy torcik bez pieczenia

W garach u Gosi
4x inspiracje września: pyszne tofu x2, sałatka z pieczonych buraków, dżem z cukinii i wege kiełbaski 133

żółty wędzony, ser biały solankowy wędzony, zielona soczewica, pieczone buraki, pomidory koktajlowe, zwykłe pomidory, cebula, sos winegret z czosnkiem i musztardą, zielenina. 3. Dżem z cukinii z agarową galaretką Przepis zaczerpnęłam  stąd . Dodałam sok z 4 cytryn i skórkę z 2, ale dżem nie jest zbyt kwaśny, zależy jakie smaki wolicie. Jak dla mnie przydałyby się jeszcze(...)cytryny. Użyłam galaretki agarowej o smaku pomarańczowym, pominęłam też olejek waniliowy i kwasek cytrynowy. Dodałam 1 opakowanie (23 g) pektyny. 4. Kiełbaski wege od Dobrej Kalorii Pyszne. Jadłam z ogniska (w kociołku warzywno-ziemniaczanym), można wrzucić na grilla, pewnie też posmakują zapieczone albo duszone. Tym razem główny składnik to kiełki słonecznikowe

Qlinarnie i Qlinarnie
Lekkie ciasto z malinami 143

nadchodzący weekend :) Składniki: masa - 250 ml jogurtu naturalnego - 250 ml śmietany kremówki - 6 łyżeczek żelatyny - 6 łyżek cukru pudru - 3 łyżeczki cukru waniliowego - 200 g malin oraz  - biszkopty - galaretka malinowa Przygotowanie: Żelatynę rozpuszczamy w 1/3 szklanki wrzątku. Jogurt mieszamy z cukrami. Śmietanę ubijamy na sztywno i delikatnie łączymy z jogurtem. Do przestudzonej żelatyny dodajemy 2 łyżki masy jogurtowej. Mieszamy(...)wlewamy ją do masy jogurtowo - śmietanowej. Mieszamy całość, dodajemy maliny i ponownie delikatnie mieszamy. Spód tortownicy wykładamy biszkoptami a na nie wylewamy masę, chowamy ciasto do lodówki. galaretkę rozpuszczamy i tężejącą wylewamy na zastygniętą masę. Ciasto schładzamy w lodówce

Zainspirowana w kuchni
Ciasto malinowy obłoczek 124

papierem do pieczenia. Biszkopt piecz ok. 30 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni. Po upieczeniu, gdy lekko przestygnie końcówką łyżki drewnianej zrób otwory na około połowę wysokości. MALINOWA GALARETKA: 300 g malin 2 łyżki cukru trzcinowego 3 łyżki mąki ziemniaczanej 100 ml zimnej wody Maliny umyj i zblenduj na gładki mus. Potem gotowy mus przełóż do rondelka, dodaj cukier(...)podgrzewaj aż maliny zaczną się gotować. W kubku wymieszaj mąkę ziemniaczaną i zimną wodę. Wymieszaj dokładnie i dodaj do gotującego się musu malinowego. Gotuj jeszcze ok. 3 minut. Gotową galaretkę wyłóż na przestygnięty biszkopt, tak aby wypełnił on otwory w biszkopcie. KOKOSOWA PIANKA: 2 puszki schłodzonego mleka kokosowego w puszce 2 – 3 łyżki cukru pudru Schłodzoną puszkę mleka kokosowego otwórz

365 dni dookoła kuchni
Ciasto "Słomka" bez pieczenia 975

ramach współpracy z marką Brześć. Składniki na przełożenie : 2 opakowania Ciasteczek Maszynkowych 1 opakowanie Słomki Ptysiowej Cynamonowej marki Brześć Masa jabłkowo pomarańczowa : ok. 700 g obranych przesmażonych jabłek 2 galaretki pomarańczowe Jabłka przekładamy do garnka, doprowadzamy do „zabulgotania” dodajemy sypkie galaretki, chwilę przesmażamy. Odstawiamy do lekkiego przestudzenia.   Składniki na masę śmietankową: ¾ szklanki kremówki fix do śmietan 3 łyżeczki żelatyny

Domowe ciasta
Deser szarlotkowy – karmelizowane jabłka ze śmietaną 67

część osób tak właśnie lubi najbardziej), zwłaszcza jeśli chcecie podać deser od razu po przygotowaniu, lub usztywnić ją żelatyną czy też dodać w trakcie jej ubijania płynną, zimną galaretkę, rozpuszczoną w mniejszej ilości wody. Z podanych proporcji otrzymałam 2 bardzo duże i 2 mniejsze desery. Całość jest dosyć sycąca, więc polecam od razu rozłożyć składniki do mniejszych pucharków(...)zgęstnienia. Odstawiamy do przestudzenia. Schłodzoną śmietankę ubijamy na sztywno. Pod koniec dodajemy cukier puder do smaku (w razie potrzeby dodajemy zagęstnik – żelatynę lub śmietan-fix czy zimną galaretkę). Do szklanych pucharków lub wysokich szklanek rozkruszamy po 1-2 sztuki owsianych ciasteczek. Dodajemy część karmelizowanych jabłek oraz warstwę bitej śmietany. Układamy warstwowo aż do wyczerpania składników. Wierzch polewamy domowym karmelem

Smaki Na Talerzu

Proponowane wyszukiwania