Panna Cotta z musem malinowym i granolą

Panna Cotta z musem malinowym i granolą

Panna Cotta z musem malinowym i granolą

Pyszny włoski deser. Delikatny z lekką nutą malin i chrupiącej granoli. Całość tworzy pyszny deser. Składniki: 250ml śmietanki 30% 250ml mleka 80g cukru 1 łyżeczka cukru waniliowego 3 łyżeczki żelatyny Składniki na mus malinowy: 250g świeżych lub mrożonych malin 1,4 szklanki wody 21 łyżka cukru 0,5 łyżeczki mąki ziemniaczanej rozmieszana w 3 łyżkach wody 1 galaretka malinowa rozpuszczona w 2/3 szklanki wrzątku Ponadto: granola liście mięty Panna Cotta : Żelatynę zalać 2 łyżkami zimnej wody. Odstawić do napęczn... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Słodki Zakątek

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.