galaretka - 14130 przepisów (strona:340/942)

deser jogurtowy z mandarynkami... 119

Składniki: mandarynki 4 sztuki, cukierki czekoladowe 200 gram galaretka wiśniowa 3 opakowania, woda gorąca 600 ml, jogurt naturalny 2 opakowania po 380 gram, cukier puder - ile potrzeba Mandarynki obrane podzielić na cząstki i pokroić na kawałki, cukierki czekoladowe pokroić na kawałeczki, do pojemników np. po jogurtach wsypać na dno trochę cukierków. Galaretki rozmieszać w gorącej wodzie, dodać do jogurtów (jeśli(...)mamy jogurty smakowe i słodkie to dajemy tylko żelatynę w ilości gramów galaretek), dobrze wymieszać rózgą, wlać do pojemników do 3/4 wysokości. Do jogurtów wsypać pokrojone mandarynki i resztę cukierków, wymieszać delikatnie, schować do lodówki najlepiej na całą noc. Po wyjęciu z pojemników kroić na grube plastry, można posypać pudrem cukrem, mi przypominają mortadelę, mąż się śmiał, że to mortadela

W Mojej Kuchni Lubię
Jogurtowo malinowe serca walentynkowe 74

walentynkowe Jogurtowy deser możemy przygotować z różnych owoców. Użyłyśmy soku z malin, które latem zasypałyśmy cukrem w słoikach, a następnie poddałyśmy pasteryzacji. Można również wykonać ten deser z ulubioną galaretką owocową. Wówczas wystarczy jogurt, galaretka i gorąca woda do rozpuszczenia galaretki (800g jogurtu, 2 galaretki, 200ml gorącej wody). Jednak wersja z sokiem smakuje bardziej owocowo i naturalnie. Forma podania deseru

Tajemnice Smaku
Sernik na zimno z morelami 103

mleka 450 g mleka skondensowanego słodzonego 250 ml śmietanki 30% (mocno schłodzona) 330 g serków kremowych 20 g żelatyny w proszku 140 g ciastek owsianych 40 g masła 2 galaretki morelowe (lub brzoskwiniowe) Opis przygotowania: Zaczynamy od przygotowania galaretek. Przygotowujemy je zgodnie z zaleceniem na opakowaniu. Następnie odstawiamy do stężenia i przestudzenia. W małym rondelku rozpuszczamy masło. Następnie ciasteczka owsiane(...)tortownicy wyłożonej ciasteczkami. Następnie całość odstawiamy do lodówki na około 1 godzinę do stężenia. Morele kroimy na połówki lub ćwiartki. Następnie rozkładamy je na wierzchu masy sernikowej. Kiedy galaretka jest już gotowa do użycia, wylewamy ją na wierzch naszego ciasta. Najlepiej całość ponownie odstawić do lodówki na minimum 1 godzinę. Po tym czasie ciasto jest gotowe do podania. Artykuł Sernik

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
KOKOSOWY SERNIK NA ZIMNO NA CIASTECZKOWYM SPODZIE 87

pudru * 3 łyżeczki żelatyny (użyłam  Skworcu ) * pół szklanki wody * pół szklanki wiórków kokosowych (użyłam  Skworcu ) * 250 g kremowego nadzienia cukierniczego  smaku kokosowym (użyłam  Lauretta ) * 2 galaretki o smaku truskawkowym * około 2 szklanek borówek amerykańskich * 350 g kruchych ciastek (użyłam kruche maszynkowe ciasteczka z polewie czekoladowej  Brześć ) * około 70 g rozpuszczonego masła Wykonanie: Zacznijmy od spodu(...)przygotowaną masę wylać na masę z ciastek, wyrównać wierzch. Na wierzchu ułożyć blisko siebie borówki amerykańskie. Ciasto wstawić do lodówki na minimum 2 godziny. W tym czasie rozpuścić galaretki w 600 ml wrzącej wody, odstawić do wystudzenia (schłodzoną galaretkę wstawiam do lodówki, aby szybciej stężała). Lekko tężejącą galaretkę wylać na wierzch ciasta. Wstawić do lodówki

Zrób to smacznie
Torcik bez pieczenia 111

nazwać to ciasto, bo nie ma tu jakiegoś głównego motywu smakowego. Jest chrupiący ciasteczkowy spód z płatkami kukurydzianymi i czekoladą z orzechami. Są plasterki banana, krem budyniowy, biszkopty i galaretka wiśniowa. Wierzch udekorowany tym samym kremem budyniowym, który jest w środku. Do tego odrobina fioletowej posypki/kryształków. Ciasto fajne w smaku i bardzo proste do zrobienia. Według mnie też ładnie(...)łyżki mąki pszennej tortowej 4 łyżki cukru kryształu 1 cukier waniliowy 2 płaskie łyżki masła (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Dodatkowo: 1 dojrzały banan okrągłe biszkopty ok. 10-12szt. 1 galaretka wiśniowa posypka do ciast Sposób przygotowania: Pełnoziarniste herbatniki pokruszyłam drobno. Można to zrobić tak jak ja rękami lub na przykład potłuc tłuczkiem do mięsa. Mają to być małe kawałeczki

Waniliowe Improwizacje
Tarta malinowa chmurka 128

Kruche ciasto maliny w galaretce krem śmietanowy z mascarpone i lekka bezowa pianka To idealne połączenie któremu chyba nikt się nie oprze. Ciasto kruche 1 pełna  szklanka mąki pszennej tortowej 100 gram masła 2 małe jajka M ( żółtka białka odkładamy na później 2 łyżki cukru pudru  Krem 200 ml. słodkiej śmietanki 30 % 130 gramów serka mascarpone 1 czubata(...)łyżka cukru pudru  Dodatkowo 150 gramów mrożonych malin 1 galaretka malinowa  200 ml wrzątku Bezowa pianka  2 białka pozostałe od przygotowanego spodu kruchego 1  czubata łyżeczka mąki ziemniaczanej 1 łyżka soku z cytryny 2 łyżki drobnego cukru Galaretkę zalać wrzątkiem  dokładnie rozpuścić i zalać maliny  ( mogą być zamrożone) Mąkę przesiać na stolnice dodać dodać

Andzia Pichci
PYSZNA Sernikowa Szarlotka 555

pieczenia 250g masła lub margaryny 1 jajko 2 żółtka Masa jabłkowa: 1,5kg jabłek 1 łyżka masła 50g posiekanych orzechów włoskich 2 łyżki kandyzowanej skórki pomarańczowej 1 opakowanie galaretki w proszku + 2 łyżki galaretki (użyłam o smaku brzoskwiniowym) Masa serowa: 1kg gotowego sera na sernik 3 jajka 180g cukru 1 opakowanie cukru z prawdziwą wanilią 1 opakowanie budyniu waniliowego(...)około 15 minut. Po około 5-6 minutach smażenia do jabłek dodać posiekane orzechy, kandyzowaną skórkę pomarańczową, wymieszać i smażyć dalej. 8. Miękkie jabłka zdjąć z ognia i dodać galaretkę, mieszać, aż galaretka się rozpuści. 9. Gotową, gorącą masę jabłkową wyłożyć na kruche ciasto w blaszce i wyrównać, patrz FILM . Na wierzchu ułożyć drugi blat kruchego ciasta lekko docisnąć. Masa

Mała Cukierenka
Ciasto z wiśniami i ajerkoniakiem 96

Ciasto bardzo dobre i proste w wykonaniu. Trochę jednak pracochłonne, ale warto. Wykonanie biszkoptu – patrz tu http://kuchniapokolen.pl/biszkopt-mojej-mamuski-zawsze-wychodzi/ . Ten biszkopt jest najlepszy. Polecam Masa z galaretkigalaretki rozpuścić we wrzącej wodzie i dodać wypestkowane wiśnie. Zamiast wody możecie użyć soku z wiśni i jeśli będzie za mało to dolać wody. Odstawić do stężenia, ale nie całkowitego(...)galaretka jest już prawie gęsta wylać wszystko na zimny upieczony biszkopt. Wstawić do lodówki. Masa z ajerkoniakiem – Śmietanę ubić prawie na sztywno. Dodać cukier puder, delikatnie wymieszać. Następnie powoli wlewać ajerkoniak, mieszać na wolnych obrotach. Żelatynę zalać odrobiną zimnej wody, zamieszać. Tylko tyle wlać żeby żelatyna napęczniała. Teraz dolać odrobinę wrzącej wody, tylko tyle żeby można było rozmieszać żelatynę

Kuchnia Pokoleń
Sernik na zimno – smaczny, szybki i niedrogi 60

napracować, żeby zrobić coś smacznego. Wykończenie tego sernika, to już jest sprawa własnej fantazji. Tym razem zrobiłam z musem ze świeżo zerwanych truskawek. Składniki: * 1 kg sera mielonego * 2 galaretki np. cytrynowe * 2 galaretki np. truskawkowe * 1/2 szkl cukru pudru – niekoniecznie * paczka herbatników albo biszkoptów * truskawki Dwie galaretki jak w tym akurat przypadku cytrynowe rozpuściłam w szklance gorącej wody(...)albo i nie, jeśli nie lubimy mocno słodkiego. Wylałam na blachę wyłożoną herbatnikami. Pozostało tylko zrobić ” górę”. Miałam 0,5 l musu truskawkowego, połączyłam go z dwoma galaretkami truskawkowymi  rozpuszczonymi w szklance gorącej wody i wylałam na sernik. Odstawiłam do lodówki do stężenia. Smacznego! Lidka Artykuł Sernik na zimno – smaczny, szybki i niedrogi pochodzi z serwisu

Pieprzyć z Fantazją
Top 15 ciast na Święta Bożego Narodzenia 154

zachęcam Was do zapoznania się ze spisem 15 ciast idealnych na Święta Bożego Narodzenia. Poniżej znajdziecie przepisy na serniki (pieczone jak i na zimno), ciasta z makiem, przekładane z galaretkami i kremami. Wystarczy, że klikniecie na zdjęcie lub nazwę wybranego wypieku, aby przejść do całego przepisu na dane ciasto. 1. Owocowa chmurka to przekładaniec, który przypadnie do smaku wielbicielom ciast(...)galaretkami, kremami jak i bezą. Wbrew pozorom ciasto nie jest skomplikowane w przygotowaniu. 2. Piernik , który jest miękki, puszysty i lekko miodowy w smaku. Nie wymaga leżakowania, ponieważ świetnie smakuje już w dniu pieczenia! Wierzch piernika polecam polać domową, błyszczącą polewą czekoladową, która idealnie się kroi (bez kruszenia). 3. Makowiec japoński , czyli ciasto bez spodu. Szybkie i proste do przygotowania

Ugotować
,,Ciasto orzechowe z kawową galaretką i masą Russel” 162

Jesteście miłośnikami kawy? Zapraszam dziś na pyszne ciasto kawowe, które rozpływa się w ustach. Orzechowy biszkopt pokryty orzechową masą Russel i galaretką kawową tworzy pyszny duet. Wszystkie składniki potrzebne do przygotowania ciasta znajdziecie w sklepie Helio, oraz Stovit. Składniki : Ciasto: 5 jajek 120 g cukru pudru 150 zmielonych orzechów włoskich Helio 2 łyżeczki zmielonej kawy rozpuszczalnej 1 płaska łyżka bułki(...)Poncz: 120 ml kawy chapucino Krem orzechowy Russel: 50 dag masła 4 jajka niepełna szklanka cukru 4 łyżek spirytusu 2 łyżki kawy naturalnej 100 g zmielonych orzechów cukier wanilinowy Galaretka kawowa: 700 ml wrządku 3 łyżki żelatyny 3 łyżki kawy rozpuszczalnej 2 łyżeczki cukru łyżeczka likieru kawowego Masa mascarpone: 500 ml kremówki 250 g mascarpone 6 pełne łyżki cukru pudru

Podróż w kulinaria

Proponowane wyszukiwania