kostka masła * 2 budynie śmietankowe * 3/4 szklanki wody * 1 łyżka mąki pszennej - opcjonalnie * 5 żółtek * 2 paczki delicji albo 1 duża paczka - dowolny smak * brzoskwinie w puszce - duże * 2 galaretki brzoskwiniowe * 3 łyżki cukru Odlałam sok z brzoskwiń i wymieszałam z wodą. Wlałam do szklanki odrobinę płynu i wymieszałam z budyniami, cukrem, żółtkami i mąką. Użyłam w pewnym momencie miksera(...)łyżce dodawałam ostudzony budyń. Zabrałam się za przekładanie ciasta: * ciasto * połowa masy * delicje * druga połowa masy * ciasto * brzoskwinie i gala retka Na wierzch ciasta wyłożyłam pokrojone brzoskwinie i zalałam galaretkami brzoskwiniowymi wykonanymi zgodnie z przepisem na opakowaniu. Z tymi galaretkami zawsze jest wyścig. Nie mogę ich dopilnować, by wylać o czasie. Zawsze muszą stężeć za bardzo, ale wtedy biorę łyżkę
Pieprzyć z Fantazjąlubię ciasta bez pieczenia ,ponieważ szybko sie je robi . Oto jedno z moich ulubionych. Składniki 2 galaretki pomarańczowe 500 ml śmietanki 30% 1 łyżka cukru 2 puszki mandarynek biszkopty okrągłe Sposób przygotowania przepisu: 1. Mandarynki odsączyć na sicie . Do soku uzyskanego z mandarynek dolać wodę aby było 600 ugotować galaretkę i ostudzić aż lekko zacznie gęstnieć(...)Ubić śmietanę z 1 łyżką cukru dodać partiami połowę galaretki Blachę o średnicy 24 cm wyłożyć biszkoptami . Na biszkopty wyłożyć połowę śmietany i troszkę mandarynek, resztę śmietany. A na górę ciasta dać pozostałe mandarynki i drugą połowę galaretki . Ciasto schłodzić w lodówce
W królestwie smaków BeatyCiasto na specjalną okazję np dzień matki lub po prostu do kawy Składniki 2 galaretki malinowe 1 szklanka malin 500 ml śmietany 30% 1 łyżka cukru 1 opakowanie serka mascarpone na spód 220 g heratników petit beurre czekoladowe 3 łyżki nutella 200 g masła 50 g mielonych orzechów laskowych Sposób przygotowania przepisu(...)Ugotować galaretki w 600 ml wody ,schłodzić do lekkiego stężenia . 2. Masło rozpuścić z nutellą dodać orzechy ,odłożyć kilka łyżek powstałej polewy ,a resztę wymieszać z pokruszonymi herbatnikami włożyć masą dno blachy o średnicy 24 cm wstawić blachę do lodówki 3. Śmietanę ubić z łyżką cukru, dodać serek mascarpone i połowę tężejącej galaretki. Wyłożyć śmietanę
W królestwie smaków Beatywkrótce nasze ogrody będą pełne pysznych truskawek, a my możemy przygotowywać z nich pyszne ciasta i desery. Ciasto Truskawkowa Chwila to pyszne połączenie biszkoptu, masy śmietanowej oraz truskawek i galaretki. Nawet jeden kęs ciasta sprawi radość dla naszego podniebienia. SKŁADNIKI: Biszkopt: 3 jajka, ½ szklanki cukru, 4 łyżki oleju, 2/3 szklanki mąki, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, ½ łyżki octu, Masa śmietanowa(...)400ml śmietany 30%, 1 opakowanie fixu do śmietany, 1 łyżka żelatyny, 100ml wody, 1 opakowanie cukru waniliowego, 1,5 łyżki cukru pudru, Dodatkowo: 500g truskawek, 3 opakowania galaretki truskawkowej. PRZYGOTOWANIE: 1. Biszkopt: Białka ubijam na sztywną pianę. Nie przerywając ubijania dodaję cukier oraz żółtka. Następnie do masy dodaję kolejno olej, mąkę, proszek do pieczenia oraz ocet. Ciasto przelewam na blaszkę
Tradycyjna kuchnia KasiGalaretka podana w arbuzie to moja, nieco inna, ciekawsza propozycja podania tego popularnego deseru ze świeżymi owocami. Taki chłodzący deser z orzeźwiającymi borówkami nie tylko idealnie sprawdzi się na przyjęciach dla dzieci, ale również nacieszy oko i podniebienie dorosłych. Składniki: 1/2 arbuza średniej wielkości 3 galaretki truskawkowe 1l wrzątku 120g borówki amerykańskiej Wykonanie: 1. Miąższ z arbuza dokładnie wydrążyć(...)pomocą łyżki lub gałkownicy do lodów. Oczyścić skórę arbuza i pozostawić do wyschnięcia. 2. Galaretki rozpuścić w 1 litrze wrzątku, dokładnie wymieszać i pozostawić do lekkiego stężenia. 3. Borówki amerykańskie umyć i osuszyć. 4. Tężejące galaretki truskawkowe wlać do skóry arbuza partiami na przemian z owocami borówki amerykańskiej, które mają odgrywać rolę pestek arbuza. 5. Gotowego arbuza pokroić w małe
Szalona Kuchnia Ewelinypiekarnika i pozostawić do ostudzenia . Boki biszkoptu oddzielamy nożykiem od blaszki dopiero po jego wystudzeniu. Składniki na masę 500 g sera białego dwukrotnie zmielonego 450 g śmietany 36 % 2 galaretki bezsmakowe,lub smakowe jak lubicie 1,5 łyżki żelatyny rozpuszczonej w 1/3 szklanki gorącej wody 6 łyżek cukru pudru Wykonanie Galaretki rozpuścić w 2 szklankach wody,odstawić do tężenia. Żelatynę(...)rozpuścić. Połączyć tężejącą galaretki z żelatyną ,wymieszać dokładnie. Kremówkę ubić z cukrem pudrem, a następnie dodawać porcjami zmielony ser. Dodać tężejące galaretki ,wymieszane z żelatyną .Miksować na gładka masę -ja zblendowałam. Dodatkowo - słoiczek dżemu,lub pasty owocowej Składniki pół szklanki moreli pół szklanki żurawiny 1,5 szklanki wiśni z soku Wykonanie wszystko zblendować na pastę . Posypka kokosowa Składniki
w mojej kuchnimnie najważniejsze święto w naszym kraju. Z tej okazji postanowiłem przyrządzić przepyszny patriotyczny 3 majowy deser :) Smaczny, pyszny i kaloryczny deser. Jego czas wykonania to czas aż zestygnie nam galaretka, jeszcze zdążycie go przyrządzić i zasmakować go w dniu dzisiejszym. Składniki 1 galaretka wiśniowa lub truskawkowa 250g serka mascarpone 150g jogurtu naturalnego gęstego 100g białej czekolady 2 dowolne ciastka(...)Galaretkę gotujemy według przepisu na opakowaniu, po przestygnięciu wlewamy do pucharków do połowy wysokości - do lodówki aby zestygła. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, gdy przestygnie mieszamy ją z serkiem mascarpone i jogurtem naturalnym. Gotowa masę wykładamy na zestygnięta galaretki, na górę odrobinka pokruszonych ciastek (u mnie owsiane z biedry) i na chwilkę do lodówki aby schłodzić krem. Smacznego !!! Wartość
Smacznie Pysznie Kaloryczniezielono mi :) Składniki: - 4 jajka - 4 łyżki cukru - 4 łyżki mąki pszennej - 3 opakowania budyniu waniliowego - 2 łyżki cukru waniliowego - szczypta soli - 500 g śmietany 36 % - 3 opakowania galaretki zielonej - 2 łyżki cukru pudru - 900 ml zielonego soku - 2 opakowania ciastek delicji Przygotowanie: Oddzielamy białka od żółtek. Białka ubijamy ze szczyptą soli na sztywno, stopniowo dodajemy cukry. Gdy piana(...)warstwy. W 1 szklance soku rozprowadzamy budynie a pozostały sok zagotowujemy. Gdy zacznie wrzeć wlewamy rozprowadzone budynie i energicznie mieszamy, aż zgęstnieje. Gorący budyń wykładamy na przestudzony biszkopt. 2 galaretki rozpuszczamy w szklance wody i odstawiamy. Śmietanę ubijamy na sztywno, pod koniec dodajemy cukier puder. Do ubitej śmietany wlewamy zimne galaretki i miksujemy. Na warstwie budyniowej układamy warstwę delicji
Zainspirowana w kuchniskładniki: 500 g sera białego, zmielonego 300 ml śmietanki kremówki 2 galaretki (np. cytrynowe lub agrestowe lub malinowe) 500 ml gorącej wody 2 łyżki cukru pudru lub do smaku dodatkowo: ok. 5 – 6 łyżek wiórek kokosowych do posypania ciasta ok. 15 szt. herbatników + 4 na docinkę (ilość herbatników zależy od ich wielkości) wykonanie: Na dnie foremki (ok.21x25cm) wyłożonej papierem(...)pieczenia układamy warstwę herbatników. Galaretki rozpuszczamy w gorącej wodzie i odstawiamy do wystudzenia. Śmietankę ubijamy z cukrem pudrem na sztywno. 1/2 część wystudzonej galaretki (najlepiej lekko tężejącą, wtedy masa nie będzie bardzo pryskać podczas miksowania) dodajemy do ubitej śmietanki i miksujemy do połączenia. Całość dodajemy do zmielonego sera, miksujemy i wlewamy pozostałą galaretkę. Miksujemy na jednolitą masę. Wylewamy na herbatniki
Domowy Smak Jedzeniaspotkanie wśród przyjaciół. Szczególnie takich, którzy nie tolerują laktozy, czy też glutenu. Deser jest w pełni bezglutenowy i przygotowany z produktów bez laktozy. Kropką nad i są zatopione w galaretce fiołki – jadalne! JAGLANY SPÓD: 1/2 kaszy jaglanej 1 szklanka mleka 3,2 % Mlekovita bez laktozy 1/4 szklanki cukru 3 łyżki wiórek kokosowych JAGODOWY jogurt: 300 g jagód świeżych(...)szklanki cukru 4 łyżeczki żelatyny 1/4 szklanki wody BIAŁY jogurt: 350 g jogurtu naturalnego Mlekovita bez laktozy 2 łyżeczki żelatyny 2 łyżki wody 2 łyżki cukru WIERZCH: 1 galaretka krystaliczna 1 3/4 szklanki wody świeże fiołki Kaszę jaglaną parę razy wypłukać w zimnej wodzie. Przełożyć na sitko i sparzyć wrzątkiem tuż przed gotowaniem. Mleko zagotować z cukrem i wrzucić sparzoną
https:KKuchniaMniamcukru 70 g maku niebieskiego 100 g mąki pszennej tortowej 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia Krem truskawkowy: 500 g śmietany 36% 1 opakowanie cukru waniliowego 1 galaretka truskawkowa + 150 ml wody Pozostałe: 1 słoik (250 g) dżemu truskawkowego (u mnie dżem truskawkowy z belgijską czekoladą Łowicz ) WYKONANIE Biszkopt: Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Piekarnik rozgrzać do temperatury(...)Ciasto przelać na blaszkę, wyrównać i włożyć do piekarnika. Piec 20 minut, po czym wyciągnąć i zostawić do ostudzenia. Krem truskawkowy: 150 ml wody zagotować, wyłączyć palnik i wsypać galaretkę truskawkową. Całość dobrze wymieszać i zostawić do ostudzenia. Zimną śmietanę ubić z cukrem waniliowym. Do śmietany dodać lekko tężejącą galaretkę i całość dobrze zmiksować. Z biszkoptu oderwać papier do pieczenia
Passions hobbies lifecukier – 1 szkl * mąka pszenna – 1 szkl * proszek do pieczenia – 2 lyżeczki MASA: * ser biały 3 x mielony – 500 g * śmietana 30% – 330 ml * galaretka cytrynowa – 2 op * cukier puder – 1 łyżka PONCZ: * sok z cytryny * woda – 0,5 szkl DODATKOWO: * dżem brzoskwiniowy – 1 słoik ( ok. 380 g ) * wiórki kokosowe(...)blachę wyłożoną papierem do pieczenia, pieczemy ok. 20-25 minut 170C. Po wystudzenia koimy na 2 blaty. PONCZ: Sok z cytryny mieszamy z ciepła wodą, nasączamy biszkopty. MASA: Galaretkę rozpuszczamy w 300 ml wrzątku. Śmietanę ( schłodzoną ) ubijamy a sztywno z cukrem pudrem, a następnie łyżka po łyżce dodajemy zmielony ser. Do tak zmiksowanej masy wlewamy zimną galaretkę – mieszamy. CAŁOŚĆ
Ostra na SłodkoSernik mocno miętowy ze świeżą miętą, galaretkami miętowymi i pastylkami o tym samym smaku. Jest obłędnie miętowy w smaku i orzeźwiający. Poleca miłośniczka serników :-) sernik: 800 g sera twarogowego tłustego 1 szklanka śmietany kremówki 30 % 2/3 szklanki cukru pudru 4 jajka wielkość M 2 kisiele kiwi po 30 g barwnik zielony 1 doniczka mięty 1 cytryna pianka miętowa(...)galaretki miętowej w pudrze/ albo cukierki miętowe landryny/ 400 ml śmietany kremówki 30 % 1 łyżeczka żelatyny wierzch: czekolada gorzka do posypania 4 pastylki miętowe w czekoladzie Sernik: Ser mielę dwa razy, przekładam do miski. Z mięty odrywam listki, kroję je nożem, przekładam do moździerza, dodaj dwie łyżki pudru, i łyżkę soku z cytryny. Ucieram tak długo aż zrobi się gładka
wesoła kuchniałyżeczki ekstraktu cytrynowego skórka starta z jednej cytryny 3 łyżki soku z cytryny Do nasączenia: 200ml wody sok wyciśnięty z 1 cytryny 2 łyżki cukru pudru Dodatkowo: 2 galaretki cytrynowe w proszku 700ml gorącej wody około 520g podwójnych markiz Mafijne Lemon dr Gerard 1. Do rondelka wlać 500ml mleka, dodać cukier wanilinowy i zagotować. Do pozostałego mleka 200ml dodać budyń(...)Lemon maczać przez parę sekund w ponczu i ułożyć je na kremie w blaszce ( patrz FILM ). Na wierzch wyłożyć pozostały krem, wyrównać i ciasto wstawić do lodówki. 6. Obie galaretki wsypać do miseczki i zalać gorącą wodą, mieszać, aż galaretka się rozpuści. Odstawić do całkowitego ostygnięcia. 7. Ciasto wyjąć z lodówki i na wierzch wylać lekko tężejącą galaretkę. Ciasto wstawić
Mała Cukierenka