galaretka - 14130 przepisów (strona:270/942)

Sernik na zimno z czereśniami 147

tygodniu panuje  Owocowe szaleństwo . Biszkopt: 2 jajka 80 g mąki 15 g mąki ziemniaczanej 100 g cukru 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Masa: 900 ml jogurtu truskawkowego 2 galaretki truskawkowe Wierzch: 2 galaretki truskawkowe czereśnie Białka oddzielić od żółtek. Ubić na sztywną pianę, stopniowo dodając cukier. Potem dodawać kolejno żółtka, cały czas ubijając. Następnie dodajemy wymieszane mąki z proszkiem(...)pieczenia i delikatnie mieszamy. Ciasto przekładamy do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy około 15-20 minut. Studzimy i zdejmujemy papier do pieczenia. Dwie galaretki rozpuszczamy w 1 szklance gorącej wody. Gdy zacznie tężeć łączymy z jogurtem. Wylewamy na ostudzony biszkopt. Pozostałe dwie galaretki rozpuszczamy w 1 litrze gorącej wody. Czereśnie kroimy na pół i wyjmujemy pestki. Układamy na masie

Ewusiowe Smaki
Biszkopt z truskawkami, galaretką i mascarpone. 142

Ciastem, za którym przepadają moje dzieci (zresztą nie tylko one ;)) jest biszkopt z owocami, galaretką i mascarpone. Często gości na naszym stole latem, kiedy wybór owoców sezonowych jest największy. Naszymi ulubionymi są właśnie truskawki oraz maliny i borówki. Jeśli chodzi o biszkopt to sprawdzonym, niezawodnym przepisem jest ten, w którym na końcu zrzuca się blaszkę z zawartością z wysokości(...)łyżki dżemu truskawkowego (użyłam mojego dżemu z dodatkiem wanilii) Wykonanie: Mascarpone, cukier i śmietankę umieścić w misce i wymieszać przy pomocy miksera. Z dżemem nie robić nic ;) Na wierzch: galaretka truskawkowa  ok. 500 g truskawek Wykonanie: Galaretkę przygotować według instrukcji na opakowaniu. Najlepiej zrobić to na samym początku, ponieważ na ciasto wylewa się lekko tężejącą.   Truskawki umyć

zadanie-gotowanie
CIASTO Z PIANKĄ TRUSKAWKOWĄ I GALARETKĄ 274

Lekkie ciasto z puszystą pianką jogurtową z truskawkami i galaretką na spodzie z ciastek Degistive. Ciasto można wykonać z dowolnymi owocami i z jogurtem o ulubionym smaku :) Składniki: Na spód: * 300 g ciastek degistive * 120 g roztopionego masła Na piankę: * 500 ml śmietany kremówki * 5 serków homogenizowanych truskawkowych po 150 g każdy * 400 g truskawek * 3 łyżki żelatyny namoczonej(...)łyżkach wody * cukier puder do smaku Dodatkowo 2 galaretki truskawkowe rozpuszczone w 700 ml przegotowanej wody Wykonanie: Ciastka degistive rozgnieść tłuczkiem do mięsa albo wrzucić do robota i zmielić. Do rozgniecionych ciastek dodać rozpuszczone masło, wymieszać. Wyłożyć spód blachy ( u mnie okrągła o średnicy 22 cm)i wstawić do lodówki na 15- 20 minut. Galaretki

Zrób to smacznie
Ciasto truskawkowa fantazja 151

Przepyszne ciasto, które polecam wszystkim. Makowy spód, galaretka z truskawkami i krem budyniowy idealnie się komponują w smaku i nadają ciastu ciekawy wygląd. SKŁADNIKI Na biszkopt makowy: 4 jajka szczypta soli 70 g cukru 35 g maku 70 g mąki pszennej tortowej 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia Na warstwę truskawkową: 750 g truskawek 2 galaretki truskawkowe 600 ml wody(...)Warstwa truskawkowa: Truskawki umyć i obrać z szypułek. 250 g truskawek zmiksować blenderem, pozostałe przekroić na pół. Do zmiksowanych truskawek dodać 600 ml wody i zagotować. Wyłączyć palnik, wsypać galaretki i dobrze wymieszać.  Biszkopt posmarować bardzo cienką warstwą dżemu lub marmolady, ułożyć na nim połówki truskawek rozcięciem w dół i zalać tężejącą galaretką. Wstawić do lodówki do stężenia. Krem

Passions hobbies life
Torcik malinowo-kokosowy 113

Wakacje! Trzeba to uczcić! Zapraszam na torcik malinowo-kokosowy.   Składniki: 20 dag biszkoptów  maliny 2 galaretki malinowe 2 szklanki mleka 8 łyżek kaszy manny 20 dag masła 10 dag wiórek kokosowych pół szklanki likieru kokosowego 2/3 szklanki cukru pudru sok z połowy cytryny  Zaczynamy od przygotowania kremu.  Na gotujące mleko wsypujemy kaszę manną i wiórki kokosowe(...)Cały czas mieszamy. Gotujemy 3-4 minuty. Studzimy. Maso ucieramy z cukrem pudrem . Stopniowo dodajemy kaszę z wiórkami,  likier kokosowy i sok z cytryny.  Galaretki przygotowujemy według przepisu na opakowaniu  i studzimy.  Na dnie tortownicy układamy biszkopty,  na które nakładamy niewielką ilość kremu.  Wysypujemy maliny i zalewamy tężejącą galaretką (część galaretki możemy zostawić

Pyszności Słodkości
Sernik na zimno z brzoskwiniami. 139

Składniki: 600 g serków homogenizowanych 250 ml śmietanki 30% 100 ml gorącej wody 60 g żelatyny fix do deserów 5 łyżek cukru pudru 420 g brzoskwiń z puszki 2 galaretki brzoskwiniowe 600 ml wody paczka biszkoptów Przygotowujemy galaretki używając do tego 600 ml wody według instrukcji na opakowaniu, możemy zrobić to trochę wcześniej, ponieważ galaretka długo stygnie. Następnie żelatynę dokładnie(...)Wykładamy dół tortownicy (ja mam o średnicy 24 cm) biszkoptami, a na nie wylewamy masę sernikową, wyrównujemy i całość wkładamy do lodówki.  Czekamy, aż masa serowa stężeje, a galaretka będzie zimna, ale nie "ścięta". Brzoskwinie z puszki kroimy na plasterki i układamy na masie serowej. Następnie całość zalewamy galaretką (tak aby zakryć brzoskwinie)i zostawiamy w lodówce na jakieś

Moje-pitraszenie
Ciasto truskawkowo śmietankowe 160

jajek 5 łyżek cukru 5 łyżek mąki pszennej sól szczypta 1 łyżeczka proszku do pieczenia Masa truskawkowa 0,5 kg truskawek 5 łyżek cukru 0,5 szkl wody 1 galaretka truskawkowa 1 budyń waniliowy lub śmietankowy b/c 0,5 szkl wody  Bita śmietana:  400 ml kremówki 200 g mascarpone 3 łyżki cukru pudru 3 łyżeczki żelatyny(...)ciepłej wody Dodatkowo: 1 galaretka truskawkowa Przygotowanie: Biszkopt: Białka ubić na sztywno z cukrem i szczyptą soli. Dodawać po jednym żółtku cały czas miksując do momentu, aż uzyskamy sztywną masę. Mąkę i proszek przesiać przez sitko, dodawać porcjami do masy jajecznej i delikatnie wymieszać silikonową łopatką. Blachę 35*25 cm na dnie wyłożyć papierem do pieczenia, wylać masę i równomiernie

Ala piecze i gotuje
Kruche orkiszowe z truskawkami pod bezową pierzynką 138

sztywno. Na koniec dodajemy, łyżka po łyżce, cukier. Tak powstałą bezę wykładamy na surowe ciasto. Posypujemy płatkami migdałów. Pieczemy ok 30 minut w temperaturze 170 stopni. Studzimy. Dodatkowo: 3 galaretki truskawkowe kg truskawek 600 ml śmietanki 30% 3 łyżki cukru pudru 3,5 łyżeczki żelatyny Galaretki rozpuszczamy w 4 szklankach wrzącej wody. Odstawiamy do przestudzenia.. Truskawki myjemy, oczyszczamy(...)szypułek. Pokrojone na pół układamy na upieczony placek bez bezy. Zalewamy tężejącą galaretką. Wstawiamy do lodówki na czas, aż galaretka całkiem stężeje. Żelatynę rozpuszczamy w ¼ szklanki gorącej wody, odstawiamy do przestudzenia. Schłodzoną co najmniej 24 godziny, śmietankę ubijamy na sztywno, dodajemy cukier i miksujemy do połączenia. Na koniec dodajemy żelatynę, nie przerywając miksowania. Tak przygotowany krem wykładamy na stężałą galaretkę

kulinarnyswiatdomi
Ciasto z kremem, owocami i galaretką 171

znam od swojej babci, resztę jak zwykle dodałam od siebie i wyszło to cudo. :) To ciasto zawsze piecze moja babcia, dodaje do niego jagody lub truskawki i zalewa truskawkową galaretką. I w tej wersji jest przepyszne, ale ja poszłam o krok dalej i ciasto nasączyłam i dodałam lekki krem. Co tu dużo mówić - jest genialne! I takie śliczne. :) Ciasto(...)porcji pokruszonych herbatników, na to wykładamy krem wymieszany z owocami. Kilka kosteczek możecie zostawić do ozdobienia góry deseru. Wierzch posypujemy pozostałymi herbatnikami. Et voila! :) Gdy nie zużyjecie całej galaretki, to też wyczarujcie z niej coś dobrego. U mnie nic się nie marnuje! :) Dodatki: ok. 120 g malin ok. 120 g truskawek 1 opakowanie truskawkowej galaretki Na nasączone i wystudzone ciasto

Cooking Monster
Mini serniczki jogurtowo- truskawkowe na spodzie z granoli 148

nich każdego dnia. Dzisiaj mam dla Was propozycję na przepyszny, zdrowy deser z dużą ilością truskawek. Przepyszny, chrupiący spód z granoli z delikatną jak chmurka masą jogurtowo- truskawkową i galaretką to, zapewniam, niebo w gębie. A przy tym jest to idealny deser, który nie tuczy a smakuje wyśmienicie. Składniki (na 2 porcje): Potrzebne Ci będą dwie obręcze cukiernicze o średnicy(...)granoli orzechowej np. z tego  przepisu Lekki sernik truskawkowy na jogurcie: 400 gram świeżych truskawek 150 ml jogurtu naturalnego 1 łyżka miodu 2 łyżki żelatyny + 50 ml wrzątku Galaretka z truskawkami: 1/2 opakowania galaretki truskawkowej lub malinowej 10-12 świeżych truskawek 100 ml wrzątku kilka świeżych truskawek do dekoracji Przygotowanie spodu z granoli Na suchej patelni prażę płatki owsiane

Mango Papaja
sernik na zimno z musem truskawkowo różanym na czekoladowym spodzie 189

przez ok. 25 min. Po upieczeniu odstawiamy do wystudzenia. składniki na masę serową: 700 g sera białego 60 g cukru pudru 200 ml śmietany kremówki 1 galaretka truskawkowa 150 ml ciepłej wody dodatkowo: ok. 500 g świeżych truskawek, bez szypułek wykonanie: Ser mielimy 3 razy. Galaretkę rozpuszczamy w ciepłej wodzie i odstawiamy do lekkiego stężenia. Zmielony ser miksujemy z cukrem(...)pudrem. Śmietankę ubijamy na sztywno, stopniowo dodajemy do niej galaretkę, miksujemy. Taką śmietankę dodajemy do sera i miksujemy na małych obrotach do połączenia się. Gotową masę serową równomiernie wykładamy na spód czekoladowy i wciskamy w nią świeże truskawki. Wstawiamy do lodówki do stężenia. składniki na mus truskawkowo różany: 600 g truskawek 2 galaretki truskawkowe 250 ml wody 20 g świeżych

Domowy Smak Jedzenia
Galaretka z truskawkami 182

mówię, że w prostocie siła. Najlepsze dla nas są proste i nie przekombinowane desery i potrawy. Dlatego też, takie desery robię dosyć często i to z różnymi owocami dodając galaretkę o smaku owoców. Nie wiem czemu jeszcze nie dodałam takich deserów na bloga. Może dlatego, że są zbyt banalne i proste? Ale co tam, mam nadzieję że znajdą się chętni(...)takie deserki. Składniki: 1 galaretka truskawkowa truskawki bezy 150 ml kremówki 1 łyżeczka cukru pudru Przygotowanie: Galaretkę przygotować według przepisu na opakowaniu. Zimną rozlać do kieliszków, dodać pokrojone z 3-4 truskawki. Włożyć do lodówki by galaretka stężała. Zimną kremówkę ubić na sztywno z cukrem pudrem. Na galaretkę pokruszyć 3-4 bezy, nałożyć szprycą bitą śmietanę i udekorować listkiem mięty

Ala piecze i gotuje
Krajanka jagodowa na czekoladowym spodzie 220

Krajanka jagodowa na czekoladowym spodzie. Ulubione ciasto na lato. Lekkie i puszyste. Pyszna, domowej roboty jagodowa galaretka nadaje ciastu orzeźwiający smak. Krajanka jagodowa znika w mgnieniu oka. U mnie w domu wszyscy lubią owocowe krajanki, a ciasto z domową galaretką jest najlepsze! Do ciasta można wykorzystać mrożone jak i świeże jagody. Ja robię czystki w zamrażalce na tegoroczne zapasy. Właśnie(...)proszku do pieczenia 25 g czekolady 100 g cukru pudra Przełożenie 350 ml śmietanki do ubijania 3 łyżki cukru pudru 1 łyżeczka waniliowego ekstraktu 250 g sera mascarpone Jagodowa galaretka 500 g jagód, u mnie mrożone 80 g cukru 150 ml wody 8 listków żelatyny lub 8 łyżeczek w proszku   Wymieszaj mąkę z proszkiem do pieczenia, kakao i startą

codojedzenia
Truskawkowiec 195

postoi przez noc w lodówce😉 Składniki: Biszkopt: 4 jajka 3 łyżki cukru 3 łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżka mąki pszennej Masa truskawkowa: 350g truskawek 2 łyżki cukru 1 galaretka truskawkowa 100ml wody Masa waniliowa: 3 jajka 3 łyżki cukru 400g serka waniliowego 3 łyżeczki żelatyny Wierzch: 800g truskawek 1 galaretka owocowa 300ml wody Przygotowanie: Żółtka oddzielić od białek. Białka ubić(...)wraz z blaszką z wysokości około 30 cm na podłogę i odstawiam do wystygnięcia. Truskawki lekko zmiksować, tak aby pozostały kawałeczki owoców. Wymieszać z cukrem. W 100ml wody rozrabić galaretkę truskawkową i wymieszać z truskawkami. Odstawić do lodówki do lekkiego stężenia. Żółtka oddzielić od białek. Do żółtek wsypać 3 łyżki cukru i dokładnie ubić, aż masa będzie jasna i puszysta

Jacob Tastes
Torcik truskawkowy bez pieczenia. 324

się prezentujący torcik truskawkowy bez pieczenia. Jest to ciasto na bazie herbatników kakaowych, przełożonych puszystym kremem z serkiem mascarpone, białą czekoladą i bitą śmietaną, a wszystko to przełamane orzeźwiającą galaretką i soczystymi truskawkami. Niebo w buzi ;) Polecam! Składniki na torcik truskawkowy bez pieczenia:  na formę 24x28 cm 250-300 g herbatników kakaowych 200 g schłodzonej śmietanki(...)białej czekolady 250 g serka mascarpone 1 łyżeczka żelatyny 1 łyżka cukru pudru (do smaku) 2 opakowanie galaretki truskawkowej truskawki      Galaretkę przygotowujemy według instrukcji na opakowaniu, chłodzimy. Żelatynę zalewamy 4-5 łyżkami zimnej wody, odstawiamy. Śmietanę ubijamy na sztywną pianę. Czekoladę topimy w kąpieli wodnej (lub w mikrofali), dodajemy do śmietany i miksujemy. Następnie dodajemy serek

Rozpustne gotowanie

Proponowane wyszukiwania