Gozleme przygotowywałam już w wersji ze szpinakiem i serem feta. Ten Turecki chlebek pieczony jest często z nadzieniem z tłuczonych ziemniaków i koziego sera. Postanowiłam więc pozostać przy ziemniakach, ale zmienić farsz na ten, który znajduje się w pierogach ruskich. Wierzcie mi, że wyszło przepysznie. Chlebki są chrupiące, a ruski farsz pasuje do nich rewelacyjnie. Aby farsz nie był
Passions hobbies lifeczystym sercem polecamy skorzystać z naszych przepisów na: Sałatka z tartego selera korzeniowego z szynką Burger Hawajski. Pyszny burger z anasem z grilla Wytrawna sałatka z arbuzem i serem feta Artykuł Skarby natury. Ananas i jego wartość odżywcza pochodzi z serwisu Przepis Kulinarny ProstePesto
ProstePesto.plpiekarnika pieczona w folii Kuchnia PRL. Śledź po białostocku Smażona ryba w panierce z talarkami ziemniaków Japońskie specjały. Okonomiyaki – smaż co lubisz Makaron ze szpinakiem i słonym serem feta Do jakich potraw czerwone wino? Ciężkie czerwone wina są dobrym wyborem, jeżeli na naszym stole pojawi się czerwone mięso, tj. dziczyzna, wołowina, wieprzowina czy baranina oraz aromatyczne sery pleśniowe
ProstePesto.plpowstała taka oto ciekawa i smaczna wiosenna wariacja. Składniki Mix sałat (u mnie własna masłowa, lodowa i dębowa) 2 średnie ogórki 1/2 mango Pomidorki koktajlowe 1/2 opakowania sera typu feta Główki z jednego pęczka szparag 4 jaja ugotowane na twardo Dresing 2 łyżki octu balsamicznego 3 łyżki oliwy arachidowej (można zastąpić inną ale ta pozwala uzyskać orzechowy smak
uDolores.pl - tylko sprawdzone przepisyjedno jest pewne – dieta, w której regularnie będzie się pojawiało to warzywo, wyjdzie nam na zdrowie! Kotlety mielone z brokułem i puree ziemniaczane Chrupiące placuszki z cukinii z serem feta Chłopski garnek czyli sycące danie jednogarnkowe Zapiekane naleśniki z kurczakiem po meksykańsku Makaron z ziołowym kurczakiem i warzywami Artykuł Skarby natury. Cukinia. Dlaczego po nią sięgać? pochodzi z serwisu
ProstePesto.pldomu. Podawane na gorąco są pyszne, bryndza się ciągnie, a do tego jemy bez użycia sztućców. Składniki na duża blachę do piekarnika: - 12 dużych ziemniaków - 1/2 kg bryndzy lub fety - 2 łyżeczki majeranku - sól - pieprz - olej 1. Ziemniaki dokładnie szorujemy i zostawiamy w łupinach. Gotujemy w lekko osolonej wodzie ok. 15-20 minut, mają pozostać twarde. Studzimy i przekrawamy
Apetyczna babeczkakokosowego) dodatki: razowy kus-kus, tłuczone ziemniaczki, pęczak, kasza gryczana, sorgo -prowizoryczna, szybka sałatka: spora garść roszponki(lub innej zieleniny), kilka pomidorków koktajlowych, pół awokado, kilka kosteczek sera feta (lub innego ulubionego), prażone pestki słonecznika, sok z połowy cytryny, kilka łyżek oleju słonecznikowego, szczypta soli i czarnuszki (opcjonalnie) Przygotowanie: Ryż gotujemy według przepisu na opakowaniu (będzie
Symfonia SmakówVegeta Natur dopieczonych warzyw, 2 łyżki oleju rzepakowego, sól do smaku, pieprz czarny mielony do smaku, dodatki, po kilka, kilkanaście sztuk: zielone całe oliwki, pieprz zielony marynowany, kapary, ser feta w kostce np. z ziołami, suszone chili świeżo mielone, świeża zielona pietruszka. Przygotowanie: W dużej misce rozpuszczamy drożdże w wodzie z dodatkiem cukru i 100 g mąki. Przykrywamy bawełnianą
Moniki Smakołykibardzo miękką łupinę. Stąd też nie ma potrzeby przecierania zupy przez sito. Zupka o aksamitnej strukturze i bardzo delikatnym smaku zielonego groszku. Artykuł Zupa krem z zielonego groszku z fetą i pietruszką pochodzi z serwisu ProstePesto
ProstePesto.plsezon grillowy! Polecam! Pomidory na zielonym lekkim jak puch sosie! - 3 pomidory malinowe - czarne oliwki - świeża bazylia sos : - 1/2 szklanki serka twarogowego kremowego lub mascarpone - 1/2 kostki sera feta - 2 łyżki jogurtu greckiego - 5 łyżek pesto (przepis poniżej) W/w zmiksuj blenderem, na gładki kremowy sos. pesto : - 1/2 pęczka koperku - 1/2 pęczku natki pietruszki - kilka liści lubczyku - 4 ząbki czosnku
SMYKWKUCHNIwięcej oliwy. Krok 3 Wymieszaj makaron z pesto. Dodaj pokrojone na połowy pomidorki. Podawaj na zimno lub na ciepło. Smacznego! Najprostszy wegetariański “chińczyk” Sałatka z arbuza i fety Artykuł Makaron warzywny z pesto w słoiku pochodzi z serwisu Niedzielny kucharz
Niedzielny kucharzflour 1 egg 1 egg yolk pinch of salt and baking powder Filling: 300 g chanterelle mushrooms 200 g kale 1 medium red onion 200 g Balkan type cheese (feta) 200 g Greek yogurt 1 egg salt, pepper, tarragon Najpierw ciasto – ja do początkowego gniecenia ciasta używam robota kuchennego, dopiero pod koniec pracy robię to ręcznie. Wszystkie składniki ciasta
Martyna Cooksu015bniejszym podzieleniu sa\u0142atki na poszczeg\u00f3lne porcje."}],"prepTime":"PT20M","cookTime":"P","totalTime":"PT20M"} Kolejna propozycja lekkiej sałatki z soczystym owocem. Za raz po sałatce z arbuzem i serem feta , która bardzo wpasowuje się w mój gust kulinarny oraz smak. Sałatka sprawdzi się jako drugie śniadanie w pracy albo lunch, czy jako lżejsza przekąska podczas siedzenia w domu. Zaspokoi
ProstePesto.plsiłą rzeczy więcej gotujemy. Ale żeby nie było nudno, staram się wymyślać inne formy podania dań i przekąsek. Rollsy francuskie z indykiem i fetą okazały się trafione… Artykuł Rollsy francuskie z indykiem i fetą pochodzi z serwisu Kolorowy Przepisownik
Kolorowy Przepisownik