kolację, do wrapów… no generalnie jako pyszne smarowidło. A także jako dip np. do warzyw, nachos, itp. Składniki: główka brokuła (500 g) kostka sera feta light (270 g) łyżeczka nasion słonecznika łyżka jogurtu naturalnego mała cebula Sposób wykonania: Brokuły gotuj do miękkości, cebulę posiekaj w kostkę. Wymieszaj wszystkie składniki
Wymiar Zdrowiajako uzupełnienie śniadania czy kolacji. Jesienna porcja witamin jak znalazł! SKŁADNIKI: 250 g pomidorków koktajlowych 100 g rukoli 180 g sera sałatkowego miękkiego solankowego (u mnie ISLOS), opcja: feta 142 g czarnych oliwek (po odsączeniu 70 g) oliwa świeżo zmielony pieprz cytrynowy PRZYGOTOWANIE: Pomidorki myję i kroję na pół. Rukolę mieszam w misce z pomidorkami, serem, posiekanymi czarnymi oliwkami
Zasmakuj Kuchniniego swobodnie woda. Po tym czasie zawijamy zawiniątko mocniej i układamy na serku talerzyk na na niego układamy ciężar około 1 kg. Ja położyłam 4 kostki masła i ser feta dało mi około 1 kg. Zostawiamy na całą noc pod takim ciężarem. Rano otwieramy zawiniątko i wykładamy ser do pojemnika. Najlepiej gdyby pojemnik miał przykrywkę – możemy wtedy zamknąć
MojaQchnia.plSałatka Król stołu – chociaż składa się tylko z 4 głównych składników i sosu, jest bogata w smaki i zachwyci każdego, kto ją wypróbuje. U nas
Kulinarne Przebojemięsnych kotletów lub na kolację z dodatkiem sałatki, warzyw i idealnie się komponującym z kotletami guacamole. Pycha mówię Wam! Polecam Wam także: – kotlety ziemnaczane nadziewane szpinakiem i serem feta – kotlety rybne – kotlet quinoa – kotlety mielone z kurczaka – kotlety ziemniaczane – wege burger z kalafiora – kotlet schabowy – schabowy inaczej KOTLETY Z KALAFIORA PRZYGOTOWANIE: 60 minut Ilość porcji: 7-10 kotletów
nietylkopasta.pldoszukiwać się w kupnym pieczywie.... Takie tosty dają też masę możliwości jeśli chodzi o dodatki. U mnie to głównie warzywa i trochę sera, ale może to być też mozzarella, feta, dobrej jakości wędliny, pestki i orzechy. TOSTY BEZ CHLEBA O SMAKU PIZZY Z podanych składników wyszło 8 pojedynczych tostów (trójkątów) 3 łyżki płatków jaglanych 2 łyżki płatków owsianych
HealthyCreationsLista naszych narodowych dań jest dosyć długa, jednak na jej szczycie królują pierogi. Niepozorne ciasto z farszem dziś gości u mnie w zupełnie innej wersji..
Vegan TasteJeśli natomiast interesuje nas wersja bezmięsna do faszerowania możemy użyć różnego rodzaju kasz (rewelacyjny w tym wypadku jest na przykład kuskus lub bulgur) i serów (wspaniała jest feta, mozzarella lub zwykły żółty ser), a także innych warzyw. Farsz można też urozmaicić przecierem pomidorowym i różnymi świeżymi lub suszonymi ziołami. Od jakiegoś czasu dużą popularnością na naszych stołach cieszy bakłażan
Kulinarne przygody GatitySałatka szopska , czyli bardzo ciekawa i tradycyjna sałatka bułgarska. To przepis na sałatkę z dodatkiem białego sera solankowego owczego lub krowiego. Ser ten przypomina wyglądem i smakiem ser feta. Zapraszam. - prosty przepis na sałatkę szopską - bardzo zdrowa, kolorowa i pyszna sałatka - ciekawa propozycja na sałatkę na przyjęcie
AniaGotuje.pllekką,zdrową i niesamowicie szybką sałatkę z sosem z oleju lnianego ;) pychotka ;) Będzie mi bardzo miło jeśli polubisz moją stronę na FB gotowaniepatki ❤ Składniki 150 g sera feta 1/2 główki sałaty lodowej 1/2 cebuli 20 oliwek (dowolonych) 20 pomidorków koktajlowych Sos: 1 łyżeczka suszonej Bazyli 1 łyżeczka suszonego majeranku Sól
Gotowanie PatkiNajbardziej popularne są pasty jajeczne, rybne. Ja mam dla was przepis na zupełnie innego rodzaju przepyszną pastę do chleba z czterech dobrze wam znanych składników. 100 gramów sera feta 50 gramów prażonego słonecznika 20 gramów ( garść) rukoli 2 łyżki jogurtu greckiego Wszystkie składniki przekładamy do wysokiego naczynia i za pomocą blendera miksujemy na jednolitą masę. GOTOWE
Andzia Pichcijakim jest keto tarta szpinakowa. Ale za to warte zachodu. Tarta szpinakowa to jedna z moich ulubionych potraw. Kiedyś przygotowywana na kruchym maślanym spodzie i posypywana na wierzchu serem feta lub startym serem długo dojrzewającym. Dziś po tych smakach pozostały jedynie wspomnienia. Bo moja dzisiejsza propozycja nie zawiera ani mąki, ani masła ani też sera. Czyli jest
Modern Cave Girlmakaronu spaghetti 1/2 zielonej papryki 1/2 czerwonej papryki kawałeczek ognistej papryczki chilli (naprawdę odrobinę, chyba, że lubicie ostre smaki) 2 ogórki gruntowe 2 pomidory (lima) 1/2 sera sałatkowego (typu feta lub salatos) 150 g sera cheddar 1/2 słoiczka czarnych oliwek 1/2 czerwonej cebuli (miałam dużą sztukę) kilka plasterków szynki parmeńskiej lub szwarcwaldzkiej 1 łyżeczka słodkiej mielonej papryki
Kuchnia domowa Ani