Sałatka warstwowa z brokułem i kurczakiem – to sałatka, która pokochacie od pierwszego kęsa! My ją wręcz uwielbiamy :) Sprawdzi się idealnie na wszelkiego rodzaju imprezy, czy
Kulinarne PrzebojeZAPIEKANKA MAKARONOWA Z CUKINIĄ 🍽️🥒 Możecie ją zrobić zarówno w wersji #vege 🌱 jak i z 🍗 Pamiętacie zapiekankę z brokułem, kurczakiem i serem feta? Ta jest równie dobra 😍 a może i lepsza...? 🤔 Składniki: 300 g makaronu 1 kostka tofu lub 1 duża pierś z kurczaka 2 średnie cukinie 1 cebula 1 ząbek czosnku 3 łyżki sosu sojowego 3 łyżki
Czarnawisienkazimę , która jest tradycyjnym przepisem mojej Babci i zawsze się udaje! Równie smaczna jest sałatka z fasolką szparagową , na którą znajdziecie przepis tutaj: Sałatka z fasolki szparagowej i sera feta. Fasolka szparagowa do obiadu Jakie są Wasze ulubione przepisy na fasolkę szparagową do obiadu? U nas najczęściej króluje w postaci fit, czyli gotowanej fasolki lub jako fasolka szparagowa
Kulinarne PrzebojeSKŁADNIKI: - cukinia - 1 szt. (300 g) - makaron pełnoziarnisty - (u mnie penne) - (50 g) - olej rzepakowy - (10 g) - pomidorki koktajlowe - (100 g) - ser typu feta - (50 g) - pieprz, sól WYKONANIE: Makaron ugotuj al'dente. Cukinie okrój w plastry, podsmaż na oleju, dopraw wedle uznania. Do gotowej cukinii dodaj makaron, pokrojone w połówki pomidorki. Podsmaż jeszcze chwilę. Wyłóż makaron
Być w dobrej formie i tryskać pozytywną energią przez cały czasChłodnik jabłkowy z cynamonem Chłodnik z kiszoną botwinką Chłodnik z jarmużem Chłodnik z cielęciną Pomidorowy chłodnik z chrupiącym boczkiem Chłodnik Gazpacho z pieczoną papryką Chłodnik z pieczonych buraków z fetą Chłodnik z pieczonych buraków Szpinakowy chłodnik Chłodnik z botwinki z zakwasem buraczanym Chłodnik: pomidory ogórek Gazpacho, hiszpański chłodnik Zielony chłodnik z fetą Chłodnik ogórkowy Chłodnik pomidorowy Chłodnik litewski Chłodnik kokosowo
Kulinarne przygody Gatitydzień dobry (późne dzień dobry bo internet odmówił posłuszeństwa) grzanki z TAPENADĄ czyli PASTĄ OLIWKOWĄ, pomidorkami koktajlowymi i serem feta i świeżą bazylią 🌱🍞🍅 Do tapenady poza oliwkami i kaparami możesz dodać również anchois, suszone pomidory czy garść oliwek zielonych. Dodatkowo smak świetnie podkręci czosnek (lub oliwa czosnkowa). Uwielbiam te połączenie 🤤 Składniki : Mały słoik czarnych oliwek 1 łyżka
Czarnawisienkażeby była jeszcze chrupka. Młode ziemniaka obieramy i gotujemy. Kroimy na 6- 8 częsci z zależności od wielkości ziemniaka. Ogórka kiszonego, pomidory i czerwoną cebulę kroimy w kostkę. Ser feta odsączamy z zalewy i również kroimy w kostkę. Wszystkie składniki wkładamy do miski, zalewamy olejem i posypujemy sosem sałatkowym. Mieszamy
Życie zaczyna się w kuchnimoże być także świeży sok, zwłaszcza warzywny. Niewiele czasu w przygotowaniu pochłaniają również wszelkiego rodzaju sałaki. Wystarczy pokroić warzywa, dodać dobrej jakości pieczeń lub wędlinę oraz ser (np. pleśniowy, feta czy mozarella), aby przyrządzić lekki i smaczny posiłek. W kilka minut da się też ugotować jajka, które idealnie pasują do wielu sałatek. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Pieczenie i gotowanie
Kulinarne Przebojeletni posiłek, a także dodatek do mięs lub placków. Podana z plackami z cukinii smakuje równie wyśmienicie, jak do grillowanej piersi kurczaka. 250 g arbuza 50 g sera feta 1 mniejsza cebula czerwona 1 mniejszy ogórek gruntowy ok. 20 g czarnych oliwek dwie garści rukoli sok z połowy limonki lub cytryny łyżka oliwy z oliwek sól i pieprz
Kucharzycasosem ze świeżych pomidorów, podawana ze marchewką (opcjonalnie) oraz świeżą bazylią. Po prostu pycha! Lubicie przepisy z cukinii? Zobaczcie w takim razie: Dietetyczne placki z cukinii zapiekane z serem feta Lekki obiad: makaron z łososiem, cukinią i pomidorem Noodle z kurczakiem i cukinią w sosie curry Jak zrobić ratatuj tak jak w bajce Disney’a? Trudność Początkujący Czas przygotowania
A to pestkastrawna. Czas przygotowania: 15 minut Poziom trudności: Łatwe Liczba porcji: 2 Składniki: ½ kg truskawek 2 duże garści szpinaku 5-6 plastrów wędzonego boczku lub prosciutto 50 g sera koziego, fety, sera pleśniowego (według uznania) ½ szklanki nasion dyni Pieprz do smaku Dresing 2 łyżki oliwy 2 łyżki octu balsamicznego 1 łyżka miodu 1 łyżka musztardy dijon lub innej Przygotowanie: Krok
Niedzielny kucharzzewnątrz gorąco. Wystarczy zrobić jedną większą miskę takiej zupy i na kilka dni mamy z głowy gotowanie obiadów. Polecam podawać z jajkiem ugotowanym na twardo lub rozkruszonym serem feta. Składniki 500 g maślanki lub kefiru 400 g jogurtu naturalnego (może być grecki) lub kwaśnej śmietany pęczek botwiny 2 ząbki czosnku 5 rzodkiewek kalarepa zielony ogórek po 3 łyżki posiekanego
Analiza Smakucoś na szybko to wszelakie propozycje makaronowe się nadają. Można użyć dowolnego rodzaju makaronu, choć bardziej polecam te krótkie, wtedy łyżka w dłoń i smacznego:) Dodatkami mogą być ser feta, parmezan, suszone pomidory. Wersja wege, którą polecam wręcz o każdej porze dnia, nawet na śniadanie! praktykowałam z dodatkiem jajka, pycha! Makaron ze szpinakiem SKŁADNIKI: 340 g szpinaku liście (mrożonego
Zasmakuj Kuchnigrecki będzie w sam raz) i doprawisz do smaku - sól i biały pieprz, maluńka szczypta mielonego kuminu. Jeśli lubisz i masz ochotę posyp sałatkę pokruszonym ulubionym serem w rodzaju feta
Lejdi of the house