Arbuzowo-truskawkowy chłodnik z serem feta

Arbuzowo-truskawkowy chłodnik z serem feta

Arbuzowo-truskawkowy chłodnik z serem feta

Rewelacyjna, mocno truskawkowa i arbuzowa, orzeźwiająca zupa z wyczuwalną nutką świeżej cytryny i aromatycznej mięty, z dodatkiem pachnącego sera, idealna kiedy żar leje się z nieba, a my marzymy o lekkim, szybkim, chłodzącym obiedzie. Składniki: 700g miąższu z arbuza 300g świeżych truskawek 3 łyżki miodu 4 łyżki soku z cytryny 1 łyżka posiekanej świeżej mięty Wykonanie: 1. Truskawki umyć, pozbawić szypułek, pokroić w ćwiartki, a miąższ z arbuza pokroić na mniejsze kawałki. 2. Owoce przełożyć do blendera kie... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Szalona Kuchnia Eweliny

Autor

Szalona Kuchnia Eweliny Szalona Kuchnia Eweliny

Lubię gotować, eksperymentować w kuchni i wymyślać nowe przepisy :) Gotowanie sprawia mi bardzo dużą radość i satysfakcję a jedzenie przyrządzonych dań ogromną przyjemność :)))
Przygotowanie i podanie klasycznych potraw w zupełnie nowych, autorskich odsłonach to dla mnie nie tylko wspaniała zabawa ale także możliwość odkrywania nowego oblicza kulinarnego świata.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

zupa, truskawki, feta, truskawka, arbuz, obiad, ser feta, szybki obiad, obiad na szybko

Inne przepisy z Szalona Kuchnia Eweliny

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.