feta - 6903 przepisów (strona:273/461)

Rolada drobiowa z boczkiem i szpinakiem 136

Jest to propozycja na pyszny obiad w rodzinnym gronie. Rolada z farszem szpinakowo-boczkowym jest aromatyczna i smakuje rewelacyjnie. Roladę podałam z lekką sałatką szpinakową z dodatkiem pomidorków, fety i młodej cebulki. Farsz: 20 dag wędzonego boczku cebula 3 spore garści świeżego szpinaku 3 ząbki czosnku łyżka masła łyżka oleju 3 duże filety z kurczaka 6 plastrów żółtego sera

Smakołyki Asi
Tanie dania Marzec 134

Ryż z pieczonym burakiem i oliwkami Makaron z pesto szpinakowym Sałatka z kaszą Pasztet jajeczny Pasztet z jajek Kotlety z kaszy jaglanej ze szpinakiem Pizza z boczkiem i serem feta Ziołowy omlet na parze z pomidorami Makaron po chińsku z omletem Pierogi z soczewicą Warzywa na patelnię Kopytka jaglane Omlet z jarmużem Surówka z kapusty pekińskiej z pieczonym burakiem

Dorota Smakuje
Pomysły na śniadania w marcu 139

pesto szpinakowym Sałatka z kaszą Cielęcina pieczona Pasztet jajeczny Pasztet z jajek Kotlety z kaszy jaglanej ze szpinakiem Vege Sushi z burakiem pieczonym Pizza z boczkiem i serem feta Jajka faszerowane dzikim ryżem i jarmużem Ziołowy omlet na parze z pomidorami Sałatka z kabanosami Makaron po chińsku z omletem Pierogi z soczewicą Warzywa na patelnię Sałatka z kurczakiem, awokado

Dorota Smakuje
PORA NA LUNCH - RECENZJA 75

bardziej oryginalny i smakuje inaczej niż zwykle. Znajdziemy tu przepisy m.in. na: karczocha z sosem musztardowym, sałatkę z chorizo, jajek i ziemniaków czy zawijasy z ciasta filo z serem feta i pikantnym szpinakiem 3. Dla uwięzionych przy biurku - proste danie, które zjesz szybko, nie przerywając pracy, jak: zupa z czarnej fasoli, kanapka z wędzonym łososiem i selerem czy pasta

Kuchnia MagdaLeny
Rolada pomidorowo - paprykowa z fetą 85

łyżki pasty z pieczonej papryki, - 1 łyżka papryki mielonej, - 1- 2 łyżki mąki pszennej, - tymianek, - zioła prowansalskie, - sól, - 1 łyżka oleju do natłuszczenia formy. Nadzienie: - około 100 g sera feta, - około 100 g twarogu, - tymianek, pieprz. Wykonanie: Żółtka zmiksować z koncentratem, pastą, papryką, ziołami i mąką. Białka ubić z solą na sztywno i delikatnie wmieszać do masy. Ciasto przełożyć

Przepisy Mikołaja
Francuskie z botwinką 131

przekąskę będziemy zjadać ze smakiem. Jeśli nie lubimy, to warto się przełamać, ponieważ jej smak nie jest tu dominującym :) Składniki : - ciasto francuskie, - botwinka ( w szczególności części dolne ), - mozzarella ( lub feta ), - filet z kurczaka pieczony, smażony lub grillowany, - sól, pieprz, - świeży tymianek. Wykonanie : Botwinkę umyć, odciąć korzonki i liście ( część liści posiekać, z reszty można ugotować zupę ). Wrzucić na chwilę

Przepisy Mikołaja
ORZEŹWIAJĄCA SAŁATKA Z ZIARNAMI QUINOA AGI BĘBENEK 134

żelaza. I co najważniejsze, nie zawiera glutenu. Sałatka Agi składała się z:  ugotowanych nasion quinoa,  papryki,  ogórka,  czerwonej cebulki,  kolendry (chyba tez natki),  fety i soku z cytryny. Dzisiaj ją podrobiłam, dodając pomidorki koktajlowe z ogródka mojej Mamy. Nie miałam też czerwonej cebulki - zamieniłam ją na dymkę ze szczypiorkiem. Jest świetna, idealna

Cytryna&Co.
PASTA Z BOBU Z MIĘTĄ I FETĄ 102

Pyszna i orzeźwiająca pasta z bobu, którą robi się niezwykle przyjemnie podjadając zielone ziarenka :) Składniki: 500g ugotowanego, wyłuskanego bobu 100g miękkiej fety sok z połówki cytryny garść posiekanych liści mięty oliwa z oliwek Rozgniatamy bób i mieszamy z pozostałymi składnikami. A teraz biorę się za pieczenie chleba bezglutenowego, żeby mieć jutro pyszne śniadanie

Cytryna&Co.
PAPRYKA FASZEROWANA SEREM FETA I ZIOŁAMI 119

składniki: 4 długie papryki tzw. ,,czerwone bycze rogi" 1 opakowanie sera feta lub innego np. mniej słonego  1 cebula dymka ze szczypiorem pieprz optymalnie świeże zioła do smaku. Paprykę myjemy, odcinamy jeden koniec i wyjmujemy pestki. Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni i pieczemy w nim paprykę przez około 30 minut . Po wyjęciu z pieca wkładamy do garnka

Cytryna&Co.
Szakszuka ze szpinakiem i serem korycińskim 92

zwanego serem korycińskim. Dodaj pokruszony ser od razu po przygotowaniu szakszuki a ciepło dania spowoduje że ser lekko się rozpuści i będzie fantastycznym dodatkiem. Podobnie możesz zrobić z serem feta. Polecam Wam także przepisy na: – klasyczna szakszuka – szakszuka z boczkiem – szakszuka z dynią – szakszuka z kurkami – zielona szakszuka – pikantna szakszuka z ziemniakami – w jednym miejscu wszystkie moje najlepsze

nietylkopasta.pl
Sałatka z brokułem, łososiem i jajkiem 320

jajka, łososia i kukurydzę, dodajemy trzy łyżki majonezu, dokładnie mieszamy, doprawiamy solą i pieprzem. Smacznego     Zapraszam również do skorzystania z innych przepisów: Sałatka z brokułem kurczakiem i fetą Sałatka z kurczakiem, pieczonym burakiem i fetą Sałatka Nicejska – Ksiega-Smaku.pl     Artykuł Sałatka z brokułem, łososiem i jajkiem pochodzi z serwisu Księga Smaku

Księga-Smaku
Sałatka z pieczonym burakiem, awokado i serem 130

awokado i serem: 4 buraki czerwone 2 dojrzałe awokado 150 g mix sałat albo sama rukola czy też roszponka 2 cytryny albo limonki 250 g sera pleśniowego lub sera feta świeżo mielony pieprz i sól do smaku pestki dyni  (opcjonalnie) Dressing: łyżeczka miodu naturalnego łyżka musztardy sok z 1 cytryny  4 łyżki oliwy  Jak zrobić sałatkę

Kuchcik gotuje
Pasta z makreli i sera 71

źródłem selenu i witaminy D. W połączeniu z serem i natką pietruszki, stanowi pyszne źródło energii począwszy od samego rana. Składniki 250 g makreli wędzonej 250 g sera typu feta 1 pęczek natki pietruszki sól, pieprz Przygotowanie Makrelę obieramy ze skóry, oddzielamy mięso od ości. Mielimy razem z serem i posiekaną natką pietruszki. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem

R'n'G Kitchen
Sałatka niemieszana z kurczakiem i serem bałkańskim 132

sałatka. Oto przepis na wyjątkową sałatkę niemieszaną z kurczakiem i serem bałkańskim. Składniki 1 opakowanie mixu sałat ze szpinakiem 300 g piersi z kurczaka 100 g sera bałkańskiego lub feta 1 mała czerwona cebula kawałek pora (tylko biała część) garść pomidorków koktajlowych garść kiełków buraka 2 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżka słodkiej wędzonej papryki 1 łyżeczka tymianku sól

My Chcemy Jeść
Chaczapuri (ciasto na kefirze) 143

łyżeczka soli – 1 łyżeczka cukru – 2 łyżki oleju Nadzienie: – 250g twarogu półtłustego – 100g sera żółtego – 100g twardej mozarelli – 100g sera typu feta – 5 ząbków czosnku – 50g miękkiego masła. Kefir wlać do miski, dodać sodę i dokładnie wymieszać, odstawić na 5 minut. Po 5 minutach, do miski z kefirem dodać 400g przesianej

Smaki Armine

Proponowane wyszukiwania