Uwielbiamy jajka pod każdą postacią. Myśląc o wielkanocnym śniadaniu zastanawiam się jakie jajka podam w tym roku. Bo staram się zaskoczyć czymś domowników i zrobić jakieś inne jajka niż zwykle, chociaż do spróbowania. Dzisiaj do jajek farsz z sera i pomidorów. Wyrazisty w smaku, kremowy, pyszny! Trzeba tylko uważać z fetą, bo czasami jest bardzo słona i wtedy można to złagodzić dodaniem części zwykłego sera białego. A jakie jajka są Waszymi ulubionymi? Jakie lubicie najbardziej? Może coś mi podpowiecie i sp... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Lubię gotować, ale nie sterczeć godzinami przy garach. Moja kuchnia to dania domowe, smaczne i apetyczne. Poza gotowaniem interesuję się wszystkim co dotyczy grzybów.