Botwina pieczona z młodymi ziemniakami z dodatkiem sera feta, to super szybki, prosty i pyszny obiad. Taki wiosenny obiad bez mięsa upieczesz w jednym naczyniu. To idealny pomysł na posiłek dla zabieganych. Jeśli szukasz klasycznych przepisów na botwinę, to koniecznie sprawdź mój przepis na botwinkę zabielaną z kurczakiem
AniaGotuje.plwarzywami na ciepło, to moje ulubione danie. To co mam dodaje do pęczaka. Próbowałem go już pomidorami, kukurydzą, fasolami, łososiem, szpinakiem. Dobrze do takiej sałatki smakuje mozarella lub feta. Artykuł Jak i dlaczego warto być kaszoholikiem? pochodzi z serwisu Fleksitarianizm.pl
Fleksitarianizm.plchcemy to natychmiast zakończyć). Następnie takie szparagi wystarczy osuszyć ręcznikiem papierowym i od razu można je spożywać (np. w “ Sałatce ze szparagami, czarnymi oliwkami, orzechami nerkowca i serem feta “, gdzie będą kruche i chrupiące) lub owinąć szynką długodojrzewającą (dla mnie najlepsza i najsmaczniejsza jest szynka parmeńska “prosciutto di parma” – wiem, że najdroższa, ale wszelkie
Moja Delicjamięs lub zjadamy samą. SKŁADNIKI : 250 g makaronu penne lub kokardki duża garść liści szpinaku 8-10 suszonych pomidorów 1/2 puszka kukurydzy 100 - 200 g sera fety 1 mała papryka czerwona 1 czerwona cebula kilka pomidorków koktajlowych dowolne kiełki 100 g ziaren słonecznika
Kulinarne Fantazje MarioliPodajemy w bułce ze świeżymi warzywami lub sałatkami na np. na bazie kasz. Sałatka z kaszy bulgur: 200 g kaszy bulgur 4 pomidory 1/2 czerwonej cebuli 100 g sera feta 2 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżka soku z cytryny sól, pieprz Kaszę gotujemy w osolonej wodzie na sypko. Kroimy w kostkę pomidory, cebulę i ser. Łączymy z wystudzoną
Qchnia po prostuwymieszaj ze sobą i odstaw na kwadrans, dopraw solą i pieprzem. Sałatkę często urozmaicam np. dodaje grillowanego świeżego ananasa lub np. grillowany ser halloumi. Sprawdzi się też np. ser feta lub grillowane oscypki. Jeśli masz dodaj np. świeżą bazylię czy natkę pietruszki. Pełna dowolność! Sałatkę można modyfikować na wiele sposobów. Każdy jest pyszny! Polecam, sprawdź inne pomysły na przepisy
SMYKWKUCHNIwyjąć z lodówki. Celebrowanie wiosny powinno się przecież zacząć już od rana. Gwarantuję, że będzie to wasze ulubione wiosenne śniadanie. Składniki: pół kilo twarogu mielonego (np. na sernik) opakowanie fety pół opakowania serka mascarpone pół pęczka botwinki drobno pokrojonej garść umytego i posiekanego szpinaku pęczek drobno posiekanego koperku pęczek rzodkiewek startych na tarce pół łyżeczki świeżo zmielonego pieprzu szczypta
Ugotowane pozamiatanemusztardy. Pyszna i lekka sałatka do obiadu lub do grilla. składniki: 1 nieduża główka sałaty lodowej 2 długie świeże ogórki 2 czerwone papryki 250 g sera sałatkowego lub fety sos koperkowo-musztardowy 10 łyżek oleju rzepakowego 3 łyżki posiekanego koperku 2 łyżki musztardy kremskiej 2-3 łyżki soku z cytryny sól,pieprz do smaku Sałatę lodową porwać na małe
Monia miesza i gotujemasą jajeczną. Na wierzchu układamy ponownie kilka plasterków salami, Posypujemy górę serem - ja zrobiłam to cheddarem oraz nie wielką ilość startej mozzarelli. Dodatkowo na wierzchu dodałam kilka kosteczek sera feta - nie jest to konieczne. Wstawiamy do piekarnika na 180 stopni i pieczemy 25 minut
Gotuj z MąkąProsta sałatka, która będzie wspaniałym dodatkiem do obiadu czy dań z grilla. Ogórka obrać i pokroić w dość grubą kostkę. Pomidory pokroić na ćwiartki, a fetę i paprykę w kostkę
BullioSezon na pomidory teoretycznie trwa cały rok. Jak możecie wykorzystać cukinię w kuchni?? Poniżej kilka propozycji z mojego bloga: Tarta z cukinią i kozim serem Sałatka z cukinią, serem feta i pomidorkami Makaron z ciecierzycą, cukinią i pomidorkami Lasagne wegetariańskie Artykuł Cukinia pochodzi z serwisu I LOVE LIFE
I LOVE LIFEdaniu odgrywa ciasto. Dodatki możecie sobie dobrać dowolnie. Ja postawiłam na tradycyję – kurczak i warzywa, ale równie dobrze możecie dodać inne, ulubione dodatki, np. odchudzone kotlety z feta i pesto , a do tego awokado, warzywa i sos Kombinacji jest wiele, sami musicie znaleźć swój ulubiony smak Bezglutenowa tortilla z kurczakiem Przepis na 3 porcje 80 g mąki gryczanej
365 dni dookoła kuchnijeszcze lżejsze. Schabowe roladki są doskonałe na co dzień i na uroczysty obiad. Roladki schabowe w wersji fit Składniki na 3 porcje: około 500 g schabu 120 g sera feta 3 suszone pomidory z zalewy ¼ czerwonej papryki sól pieprz słodka czerwona papryka 1 cebula (ok. 140 g) 1 łyżka oleju rzepakowego tłoczonego na zimno (10 g) 75 ml gorącej
KulinarneImpresje.pl