przebije w domu zapachu świeżo upieczonego chleba… Ten prosty chleb bez zagniatania, z suszoną żurawiną i chrupiącymi orzechami laskowymi, świetnie pasuje do wszelkiej maści serów świeżych (twarogu, fety, mozzarelli, ricotty, koziego Chevre), miękkich serów pleśniowych (camembert, brie i gorgonzola) ale też do wędlin – szczególnie tych delikatnych, żeby nie przytłumiły pysznego smaku chleba. Co ja Wam będę pisać… Myśmy
Karo in the KitchenTakie na wytrawnie to świetny pomysł na obiad czy kolację – można bawić się dodatkami, składnikami i smakami. No i robi się Read More Artykuł Naleśniki orkiszowe ze szpinakiem, fetą i wędzonym pstrągiem – low FODMAP pochodzi z serwisu flymetothespoon - blog kulinarny
FlymetothespoonPlanuję posiłki i zakupy z tygodniowym wyprzedzeniem. Do pracy zabieram pyszne dania przygotowane w domu, nie jestem głodna, ale najedzona i szczęśliwa! Sałatka z kuskusem, papryką, ogórkiem i fetą Sałatka z kuskusem, czerwoną fasolą i papryką Gulasz z cukinii z ziemniakami i fasolą Gulasz z czerwonej soczewicy z cukinią i pieczarkami Gulasz z kurczaka z ciecierzycą w pomidorach Kasza(...)szpinakiem i oliwkami Naleśniki kukurydziane z rukolą, serem i oliwkami Sałatka z cieciorki z papryką, czerwoną cebulą i natką pietruszki Soczewica w pomidorach Sałatka z kaszy kuskus z kukurydzą, fetą i oliwkami Sałatka z kaszą pęczak Placuszki bananowe bez mąki i jajek Cukinia faszerowana kuskusem z suszonymi pomidorami Focaccia z czarnymi oliwkami i oregano Focaccia z cukinią, pomidorem i pieczarkami
Moja smaczna kuchniaDzisiaj pokażę Wam jak wyczyścić i zrobić faszerowane kalmary baby. SKŁADNIKI: 👌250gr. fety 👌1 kg. kalmarów baby 👌1 cebula 👌1 słodka cerwona papryka 👌2 zielone papryki 👌3 grube bulwy szczypiorku 👌1/2 łyżeczki soli 👌1/2 łyżeczki pieprzu 👌2 łyżeczki mięty 👌pół pęczka natki pietruszki WYKONANIE tego przepisu pokazane jest w filmiku. Zobaczycie też jak czyścić takie kalmary. Serdecznie zapraszam
Rita creativepodanych składników wyszły 4 małe pizze 50 g mąki z ciecierzycy 30 g mąki gryczanej pełnoziarnistej Łyżka oleju/oliwy Gorąca woda Dodatki - pieczarki, papryka, kukurydza, oliwki, pomidorki koktajlowe, rukola, feta Oregano, bazylia Mąki połączyć Dodać olej i malutkimi porcjami dodawać gorącą wodę, aż do uzyskania zwartego ciasta, odpowiedniego do uformowania pizzerinek Z kawałków ciasta formujemy małe, cienkie pizze Smarujemy ulubionym
HealthyCreationsbobu, ponieważ ... 11. Kotlety z łupin (skórek) bobu z piekarnika Tak, łupinki bobu można jeść i są one bardzo odżywcze. Można przerobić je na pyszne kotlety z dodatkiem sera feta lub twarogu. Kotleciki pieczone są w piekarniku i zagęszczone płatkami owsianymi. 12. Wegetariańskie jajka po szkocku Kotlet z niespodzianką w środku czyli jajka po szkocku w wersji wege
Chilli Czosnek i Oliwaformie dipu do surowych warzyw! Składniki na wierzch: - 1 słoik Ajvaru łagodnego Podravka - na każdego gofra garść świeżego szpinaku - 1 dojrzałe awokado has - 1/3 kostki sera feta - pestki z dyni Na każdego gofra nakładamy dwie łyżki Ajvaru Podravka, jeden lub dwa plastry awokado, garść umytego szpinaku i oprószamy pestkami dyni. Dla tych, którzy lubią dania mięsne
SMYKWKUCHNItutaj świetnie się nadaje. W przepisie jest użyty ser pleśniowy Lazur. Ma charakterystyczny, ostrawy smak, który również czuć w sosie. Jeśli nie lubicie takiego smaku, dodajcie innego sera, nawet fety. Print Recipe Makaron ze szpinakiem w sosie serowo-śmietanowym Pyszny i szybki pomysł na obiad. Ingredients 300 g makaronu 300 g świeżego szpinaku 1 cebula 3 ząbki czosnku
Mieszam w Garnkukostkę Dodać umytą rukolę i kukurydzę Ząbek czosnku przecisnąć przez praskę, dodać do jogurtu i przyprawić solą i pierzem Połączyć wszystkie składniki z sosem Można dodać pokruszony ser feta lub inne dodatki
HealthyCreationsZupa brokułowa z serkiem topionym 3. Jogurtowe placki z truskawkami 4. Kasza z sezonowymi warzywami 5. Jajka z farszem pieczarkowym 6. Kotlety mielone z cukinią i serem feta 7. Szarlotka z budyniem 8. Sernik na zimno z winogronami 9. Ciasto drożdżowe bez wyrabiania ze śliwkami i kruszonką 10. Brzoskwiniowiec 11. Kluski śląskie
My simple kitchensylwestrową noc a także wszelkich pomyślności w Nowym Roku. Do zobaczenia w 2019! Zobaczcie również: Śledzie w zalewie cytrusowej z czarnuszką Dietetyczne placki z cukinii zapiekane z serem feta Słodki jeżyk czyli świąteczny deser bez pieczenia Trudność Początkujący Czas przygotowania 10 min. Czas gotowania 15 min. Całkowity czas 25 min. USTAW TIMER SKŁADNIKI (ILOŚĆ NA OK. 20 PRZYSTAWEK
A to pestka