jest cukinia faszerowana… czymś. No właśnie, czym? Cukinię faszeruję tym, co akurat mam w lodówce (lub na parapecie). Czasem jest to mięso mielone , czasem soczewica i ser feta , a czasem tak jak dziś mięsem drobiowym i cebulą. W każdym przypadku jest pysznie, a do tego szybko i zdrowo. Danie nadaje się również na wieczór. Szczególnie polecam diabetykom
DietologRisotto z buraczkami jest samodzielnym daniem, a także atrakcyjnym dodatkiem do mięs. Jego kolor przyciągnie uwagę każdego. Risotto z buraczkami najlepiej podawać posypane ostrym serem ( ser kozi, ser feta, twaróg wędzony), ozdobione zieloną natką pietruszki. Buraczki do risotto należy wcześniej upiec lub ugotować. Jednak w sklepach dostępne są już ugotowane buraczki, także można wykorzystać własnie je. Zapraszam Was serdecznie
Kuchnia Bazyliijest kwintesencją dobrej zabawy w kuchni. Nawet na diecie… Bardzo chętnie wprowadzę menu warsztatowe do swojej kuchni. Oczywiście z niezbędnymi modyfikacjami. Farsz do pierogów w postaci mięsa drobiowego, szpinaku, fety oraz pomidorów suszonych sprawdzi się świetnie także w pierożkach pieczonych, które to bez problemu wpiszą się w wytyczne diety ketogenicznej . Natomiast ryż w risotto dyniowym można spokojnie zastąpić znanym
Modern Cave Girlzimno z fajną sałatką. Ostatnio wpadłam w tartowy szał, robiłam moją ulubioną tartę dyniową z tego przepisu, a kolejnego dnia Read More Artykuł Bezglutenowa tarta z cukinią i fetą z mąką z niebieskiej kukurydzy pochodzi z serwisu flymetothespoon - blog kulinarny
Flymetothespoonkolację, do wrapów… no generalnie jako pyszne smarowidło. A także jako dip np. do warzyw, nachos, itp. Składniki: główka brokuła (500 g) kostka sera feta light (270 g) łyżeczka nasion słonecznika łyżka jogurtu naturalnego mała cebula Sposób wykonania: Brokuły gotuj do miękkości, cebulę posiekaj w kostkę. Wymieszaj wszystkie składniki
Wymiar Zdrowiapróbie powiedział że chce je częściej! Polecam Ci także przepisy: – naleśniki z jabłkami – pierogi z mięsem – pierogi z soczewicą – pierogi z kaszą gryczaną – pierogi z szpinakiem i serem feta – pierogi z dynią i serem pleśniowym – zielone pierogi – leniwe NALEŚNIKI RUSKIE Ilość porcji: 2-3 Przygotowanie: 50 minut Składniki: – ciasto naleśnikowe z przepisu na naleśniki – 400 g ugotowanych ziemniaków
nietylkopasta.plPuree z dyni – baza do innych przepisów Dynia marynowana w occie Pierogi z dynią Dyniowe latte Bruschetta z dynią i kozim serem Sałatka z pieczoną dynią i serem feta Szakszuka z dynią Pasta z dyni i koziego sera Jajko sadzone z dynią Krem z dyni z jabłkiem Zupa krem z dyni Zupa dyniowa z pomidorami Dyniowe gnocchi Ciasto
nietylkopasta.plkolację, do wrapów… no generalnie jako pyszne smarowidło. A także jako dip np. do warzyw, nachos, itp. Składniki: główka brokuła (500 g) kostka sera feta light (270 g) łyżeczka nasion słonecznika łyżka jogurtu naturalnego mała cebula Sposób wykonania: Brokuły gotuj do miękkości, cebulę posiekaj w kostkę. Wymieszaj wszystkie składniki
Wymiar Zdrowiajako uzupełnienie śniadania czy kolacji. Jesienna porcja witamin jak znalazł! SKŁADNIKI: 250 g pomidorków koktajlowych 100 g rukoli 180 g sera sałatkowego miękkiego solankowego (u mnie ISLOS), opcja: feta 142 g czarnych oliwek (po odsączeniu 70 g) oliwa świeżo zmielony pieprz cytrynowy PRZYGOTOWANIE: Pomidorki myję i kroję na pół. Rukolę mieszam w misce z pomidorkami, serem, posiekanymi czarnymi oliwkami
Zasmakuj Kuchniniego swobodnie woda. Po tym czasie zawijamy zawiniątko mocniej i układamy na serku talerzyk na na niego układamy ciężar około 1 kg. Ja położyłam 4 kostki masła i ser feta dało mi około 1 kg. Zostawiamy na całą noc pod takim ciężarem. Rano otwieramy zawiniątko i wykładamy ser do pojemnika. Najlepiej gdyby pojemnik miał przykrywkę – możemy wtedy zamknąć
MojaQchnia.plSałatka Król stołu – chociaż składa się tylko z 4 głównych składników i sosu, jest bogata w smaki i zachwyci każdego, kto ją wypróbuje. U nas
Kulinarne Przebojemięsnych kotletów lub na kolację z dodatkiem sałatki, warzyw i idealnie się komponującym z kotletami guacamole. Pycha mówię Wam! Polecam Wam także: – kotlety ziemnaczane nadziewane szpinakiem i serem feta – kotlety rybne – kotlet quinoa – kotlety mielone z kurczaka – kotlety ziemniaczane – wege burger z kalafiora – kotlet schabowy – schabowy inaczej KOTLETY Z KALAFIORA PRZYGOTOWANIE: 60 minut Ilość porcji: 7-10 kotletów
nietylkopasta.pldoszukiwać się w kupnym pieczywie.... Takie tosty dają też masę możliwości jeśli chodzi o dodatki. U mnie to głównie warzywa i trochę sera, ale może to być też mozzarella, feta, dobrej jakości wędliny, pestki i orzechy. TOSTY BEZ CHLEBA O SMAKU PIZZY Z podanych składników wyszło 8 pojedynczych tostów (trójkątów) 3 łyżki płatków jaglanych 2 łyżki płatków owsianych
HealthyCreationsLista naszych narodowych dań jest dosyć długa, jednak na jej szczycie królują pierogi. Niepozorne ciasto z farszem dziś gości u mnie w zupełnie innej wersji..
Vegan TasteJeśli natomiast interesuje nas wersja bezmięsna do faszerowania możemy użyć różnego rodzaju kasz (rewelacyjny w tym wypadku jest na przykład kuskus lub bulgur) i serów (wspaniała jest feta, mozzarella lub zwykły żółty ser), a także innych warzyw. Farsz można też urozmaicić przecierem pomidorowym i różnymi świeżymi lub suszonymi ziołami. Od jakiegoś czasu dużą popularnością na naszych stołach cieszy bakłażan
Kulinarne przygody Gatity