feta - 6903 przepisów (strona:258/461)

Sałatka z awokado i suszonymi pomidorami 250

fety Sałatę porwać na małe kawałki. Dodać obrane i pokrojone na małe kawałki awokado oraz pokrojone w paski suszone pomidory. Słonecznik uprażyć na suchej patelni, wystudzić. Dodać pokruszoną fetę i uprażony słonecznik. Skropić olejem z zalewy od pomidorków i dokładnie wymieszać

Monia miesza i gotuje
Naleśniki kukurydziane ze szpinakiem 190

szklanki mleka 1 szklanka wody szczypta soli 1 jajko 2 łyżki śmietany 18% 2 łyżki oleju olej do smażenia farsz szpinakowy 500 g szpinaku mrożonego 150 g fety 2 łyżki śmietany 18% 3 ząbki czosnku garść startego sera żółtego sól z pieprzem Kamis Przygotować ciasto naleśnikowe. Wymieszać mąkę kukurydzianą i pszenną. Dodać mleko, wodę, jajko(...)szczyptę soli, 2 łyżki oleju oraz 2 łyżki smietany 18. Gotowe ciasto odstawić. Przygotować nadzienie szpinakowe. Szpinak wrzucić na patelnię i odparować wodę. Dodać zmiażdżony czosnek, śmietanę oraz pokruszoną fetę, doprawić solą i pieprzem. Dokładnie wymieszać, zestawić z ognia i dodać starty ser i znowu dokładnie wymieszać aby składniki dobrze sie połączyły. Następnie usmażyć naleśniki z wcześniej przygotowanego ciasta. Gotowe

Monia miesza i gotuje
Domowe naleśniki z serem 113

dużych naleśników więc część z nich możecie wykorzystać i zrobić naleśniki z serem, a z części naleśniki z konfiturą albo dżemem truskawkowym. Przeczytaj przepis na: Naleśniki z kurczakiem, fetą i rukolą Oczywiście dokładnych proporcji Wam nie podam, bo czasem trzeba dosypać odrobinę więcej mąki, albo odrobine więcej mleka. Wszystko zależy od konsystencji ciasta, powinno być dość płynne. Składniki 2 jajka

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Wegańska propozycja na makaron z serem 222

Weganie nie jedzą żadnego produktu, który jest pochodzenia zwierzęcego. Nie zmienia to faktu, że osoby będące na tej diecie mają rezygnować z takich dań. Klasyczny makaron

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Bułki z serem feta... 353

Pyszne bułki z serem feta, salami, papryką, koperkiem... znikają momentalnie. Robimy ciasto drożdżowe jak na chleb: 1 kg mąki, 50 g drożdży, 2 szkl. ciepłej wody, 1 łyżka soli, 1 łyżka cukru wg przepisu na chleb -kliknij tu ...   zwykły-chleb Gdy ciasto będzie wyrastać przygotowujemy ser i inne dodatki, takie jak widać na zdjęciu. Jak ciasto wyrośnie

chleba naszego
SAŁATKA ZE SZPINAKIEM, JAJKIEM, ZIELONYM GROSZKIEM I FETĄ 174

Zielona wariacja – SAŁATKA ZE SZPINAKIEM, JAJKIEM, ZIELONYM GROSZKIEM I... Artykuł SAŁATKA ZE SZPINAKIEM, JAJKIEM, ZIELONYM GROSZKIEM I FETĄ pochodzi z serwisu CookMagazine

COOKMAGAZINE
Sałatka z quinoa, szpinakiem, bakłażanem i fetą 163

Ciepła SAŁATKA Z QUINOA w wersji z duszonym bakłażanem, czosnkowym... Artykuł Sałatka z quinoa, szpinakiem, bakłażanem i fetą pochodzi z serwisu CookMagazine

COOKMAGAZINE
Omlet z chorizo,pomidorami i fetą 178

można dowolnie kombinować z dodatkami :) Ta propozycja przypadnie do gustu miłośnikom śniadań białkowo-tłuszczowych :) SKŁADNIKI (1 porcja - 380 kcal) 2 jajka 30 g kiełbaski chorizo  30 g sera feta  1/2 pomidora 1 łyżka świeżej bazylii 1 łyżeczka masła sól, pieprz PRZYGOTOWANIE Chorizo kroimy w cienkie plasterki i podsmażamy na maśle. Zalewamy rozbełtaną i doprawioną masą jajeczną. Wrzucamy

Moje Kuchenne Rewelacje
SAŁATKA ZE SZPINAKIEM, JAJKIEM, ZIELONYM GROSZKIEM I FETĄ 159

Zielona wariacja – SAŁATKA ZE SZPINAKIEM, JAJKIEM, ZIELONYM GROSZKIEM I... Artykuł SAŁATKA ZE SZPINAKIEM, JAJKIEM, ZIELONYM GROSZKIEM I FETĄ pochodzi z serwisu CookMagazine

COOKMAGAZINE
Tarta z pomidorami i fetą 183

Kolorowa TARTA Z POMIDORAMI I FETĄ to świetna propozycja na... Artykuł Tarta z pomidorami i fetą pochodzi z serwisu CookMagazine

COOKMAGAZINE
SAŁATKA ZE SZPINAKU Z POMARAŃCZĄ 166

Wiosenna, odżywcza SAŁATKA ZE SZPINAKU z pomarańczą, pietruszką i serem... Artykuł SAŁATKA ZE SZPINAKU Z POMARAŃCZĄ pochodzi z serwisu CookMagazine .

COOKMAGAZINE
ZIELONY MAKARON Z GROSZKIEM I FETĄ 276

ZIELONY MAKARON jest pyszny nawet bez dodatków, pokropiony jedynie odrobiną... Artykuł ZIELONY MAKARON Z GROSZKIEM I FETĄ pochodzi z serwisu CookMagazine

COOKMAGAZINE
faszerowane pieczarki fetą z grilla 206

adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); składniki: 12 dużych pieczarek ok. 90 g ser feta ok. 1 szkl razowej bułki tartej 1 duża cebula 2-3 łyżeczki świeżego, posiekanego oregano oliwa z oliwek pieprz szczypiorek wykonanie: Pieczarki myjemy, odcinamy trzonki i drobno siekamy. Posiekane trzonki podsmażamy z posiekaną cebulą. Przekładamy do innego naczynia, dodajemy bułkę tartą, pokruszony ser. Dokładnie mieszamy i doprawiamy

Domowy Smak Jedzenia
Makaron castellane z brukselką, chorizo, fetą i jabłkiem 151

skosztowaniu dania :) Ja przy tym umierałam ze śmiechu, a przy okazji stwierdziłam, że ten program Polana przypadł mi jednak do gustu. Sporo w przepisie zmieniłam, dodałam chorizo i fetę, a to co „robi” to danie to moim zdaniem połączenie chrupkiego, lekko podgrzanego jabłka, liści brukselki i ostrości z chorizo i papryczki chili. Poziom trudności(...)ząbki czosnku ·          mała cebula ·          50 g sera feta lub zamiennika ·          sól & pieprz ·          odrobina Parmezanu do wykończenia ·          300 g makaronu

Bazując na smaku