Ciepła SAŁATKA Z QUINOA w wersji z duszonym bakłażanem, czosnkowym... Artykuł Sałatka z quinoa, szpinakiem, bakłażanem i fetą pochodzi z serwisu CookMagazine
COOKMAGAZINEmożna dowolnie kombinować z dodatkami :) Ta propozycja przypadnie do gustu miłośnikom śniadań białkowo-tłuszczowych :) SKŁADNIKI (1 porcja - 380 kcal) 2 jajka 30 g kiełbaski chorizo 30 g sera feta 1/2 pomidora 1 łyżka świeżej bazylii 1 łyżeczka masła sól, pieprz PRZYGOTOWANIE Chorizo kroimy w cienkie plasterki i podsmażamy na maśle. Zalewamy rozbełtaną i doprawioną masą jajeczną. Wrzucamy
Moje Kuchenne RewelacjeZielona wariacja – SAŁATKA ZE SZPINAKIEM, JAJKIEM, ZIELONYM GROSZKIEM I... Artykuł SAŁATKA ZE SZPINAKIEM, JAJKIEM, ZIELONYM GROSZKIEM I FETĄ pochodzi z serwisu CookMagazine
COOKMAGAZINEKolorowa TARTA Z POMIDORAMI I FETĄ to świetna propozycja na... Artykuł Tarta z pomidorami i fetą pochodzi z serwisu CookMagazine
COOKMAGAZINEWiosenna, odżywcza SAŁATKA ZE SZPINAKU z pomarańczą, pietruszką i serem... Artykuł SAŁATKA ZE SZPINAKU Z POMARAŃCZĄ pochodzi z serwisu CookMagazine .
COOKMAGAZINEZIELONY MAKARON jest pyszny nawet bez dodatków, pokropiony jedynie odrobiną... Artykuł ZIELONY MAKARON Z GROSZKIEM I FETĄ pochodzi z serwisu CookMagazine
COOKMAGAZINEadsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); składniki: 12 dużych pieczarek ok. 90 g ser feta ok. 1 szkl razowej bułki tartej 1 duża cebula 2-3 łyżeczki świeżego, posiekanego oregano oliwa z oliwek pieprz szczypiorek wykonanie: Pieczarki myjemy, odcinamy trzonki i drobno siekamy. Posiekane trzonki podsmażamy z posiekaną cebulą. Przekładamy do innego naczynia, dodajemy bułkę tartą, pokruszony ser. Dokładnie mieszamy i doprawiamy
Domowy Smak Jedzeniaskosztowaniu dania :) Ja przy tym umierałam ze śmiechu, a przy okazji stwierdziłam, że ten program Polana przypadł mi jednak do gustu. Sporo w przepisie zmieniłam, dodałam chorizo i fetę, a to co „robi” to danie to moim zdaniem połączenie chrupkiego, lekko podgrzanego jabłka, liści brukselki i ostrości z chorizo i papryczki chili. Poziom trudności(...)ząbki czosnku · mała cebula · 50 g sera feta lub zamiennika · sól & pieprz · odrobina Parmezanu do wykończenia · 300 g makaronu
Bazując na smakuwybrzuszaniu się ciasta podczas pieczenia. Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni Celsjusza, pieczemy ok. 15 minut, aż ciasto dobrze się upiecze. Składniki na nadzienie: 250ml gęstej śmietany 1 jajko 150g fety 50g parmezanu 50g żółtego sera 1 opakowanie pomidorków koktajlowych 40g czarnych oliwek 1 pęczek szczypiorku 2 listki świeżej bazylii 1 ząbek czosnku sól świeżo zmielony pieprz Sposób wykonania(...)śmietaną, dodajemy posiekane listki bazylii, przeciśnięty przez praskę czosnek, a na końcu dorzucamy świeżo zmielony pieprz i szczyptę soli. Wszystko dokładnie mieszamy. Żółty ser i parmezan ścieramy na tarce, fetę kroimy w kostkę, oliwki w paseczki, a pomidorki koktajlowe na dokładne połówki. Na upieczony spód tarty równo rozkładamy żółty ser i parmezan, posypujemy posiekanym szczypiorkiem oraz zalewamy wcześniej przyrządzonym śmietanowym
Kuchnia Pani Wiosnyniepowtarzalną krainę. Za każdym razem inną. Składniki: 1 brokuł 1 czerwona papryka 1 zielona papryka 1 czerwony pomidor 1 żółty pomidor 1 ogórek 1 cebula czarne oliwki ser typu feta Sos: 1/3 szklanki oliwy z oliwek 2 ząbki czosnku 2 listki świeżej bazylii oregano chilli sól pieprz Sposób wykonania: Brokuła dokładnie umyć, pokroić i ugotować. Pozostałe warzywa pokroić w kostkę(...)ułożyć warstwowo w misce. Wierzch sałatki udekorować oliwkami i posypać startym na tarce serem typu feta. Do szklanki wlać oliwę z oliwek, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, świeżą bazylię, oregano, chilli, sól i pieprz. Dokładnie wymieszać i pozostawić na 20 minut. Po tym czasie przelać sos równomiernie do sałatki. Smacznego! Czasami wystarczy niewielki impuls, inspiracja i spojrzenie pod innym kątem
Kuchnia Pani Wiosnysłowa. Myślę, że zaczynacie rozumieć trochę moją radość i moją sałatkę... Składniki: 1 zielona sałata 1 czerwona papryka 1 pomarańczowa papryka 1 ogórek 1 połówka piersi z kurczaka ser feta chilli oregano curry sól pieprz oliwa z oliwek sos: 2 łyżki jogurtu 1 łyżka majonezu 1 łyżeczka oliwy z oliwek curry świeżo zmielony pieprz Sposób wykonania: Warzywa dokładnie myjemy, kroimy(...)kostkę i przyprawiamy chilli, oregano, curry, solą i pieprzem. Smażymy na oliwie z oliwek, kilka minut, żeby nie przesuszyć mięsa. Przenosimy do miski. Wierzch sałatki dekorujemy startą na tarce fetą i świeżą bazylią. Jogurt mieszamy z majonezem, oliwą z oliwek, curry i pieprzem. Gotowym sosem polewamy sałatkę. Smacznego
Kuchnia Pani Wiosnyjogurtowego z ogórkiem i szczypiorkiem. Koniecznie spróbujcie! Inspiracja od niezawodnej Donny Hay! Składniki: (na 15 sztuk) ok. 350 g kalafiora, ok. 220 g ugotowanej komosy ryżowej, 100 g fety, 2 jajka, 2 łyżki tahiny, 1 duży ząbek czosnku, 3/4 łyżeczki kuminu, 1/3 łyżeczki suszonych płatków chili, 1 łyżeczka za'ataru, skórka starta z cytryny, sól, pieprz, 5-7 łyżek(...)soku z cytryny, 1/3 ogórka, 1/4 pęczka szczypiorku, sól, pieprz Kalafior podzielić na różyczki, włożyć do pojemnika blendera i drobno zmiksować. Do miski włożyć ugotowaną komosę, rozdrobniony kalafior, pokruszoną fetę i tahinę - całość dokładnie wymieszać. Następnie dodać wszystkie przyprawy, przeciśnięty przez praskę czosnek, skórkę startą z cytryny, roztprzepane jajka i posiekaną natkę pietruszki. Kiedy masa jest już dobrze
Plate of Joysamo jak i mnie. Składniki : puszka ananasa w plastrach (zachować zalewę) puszka tuńczyka w zalewie sok z cytryny do skropienia tuńczyka 2 jajka ugotowane na twardo pół opakowania fety niewielki pęczek koperku łyżka jogurtu naturalnego lub greckiego, ewentualnie łyżka majonezu sól, pieprz Przygotowanie : Plastry ananasa odsączyć na sicie. W misce wymieszać odsączonego i skropionego sokiem z cytryny tuńczyka(...)starte na tarce jajka i pokruszoną fetę oraz posiekany koperek, wlać niewielką ilość zalewy z ananasa i dodać łyżkę jogurtu (lub majonezu), aby całość się lepiła. Plastry ananasa ułożyć na talerzu. Z masy tuńczykowej formować kulki i układać je na plastrach ananasa. Gotowe! Przed podaniem można schłodzić. Smacznego
Codzienne GotowanieIlość poszczególnych składników zależy od własnego gustu, ja podaję ilości składników, które użyłam przygotowując sałatkę. Składniki: ok. ½ szklanki łuskanego słonecznika 1 szklanka ryżu 1 brokuł ok. 200 g sera feta 3 ząbki czosnku 4 łyżki oliwy sól pieprz 1 łyżka masła do gotowania ryżu 1 i ¾ szklanki wody do gotowania ryżu Wykonanie: Słonecznik uprażyć: Suchą patelnię rozgrzać a następnie wsypać(...)zmięknie. Oliwę wymieszać z czosnkiem przeciśniętym przez praskę, solą i pieprzem. Trzeba uważać z ilością soli ponieważ zarówno ser jak i ryż i brokuły są słone. Ryż, brokuł, słonecznik, fetę i oliwę wymieszać. Wierzch sałatki można dodatkowo posypać prażonym słonecznikiem
Mama Gotujezimno jako sałatka - chyba muszę zrobić je jeszcze raz, żeby się przekonać :) SKŁADNIKI (3-4 porcje) 4 garści ugotowanego makaronu 2 czerwone papryki 1/2 kostki sera feta 20-25 pomidorków koktajlowych (użyłam trzech rodzajów) 2 ząbki czosnku 2 gałązki świeżego tymianku pieprz sól oliwa z oliwek SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Paprykę kroimy w paski o długości 4-5 cm. Na patelni(...)rozgrzewamy oliwę, wrzucamy posiekany tymianek, paprykę i przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku. Smażymy do momentu aż papryka zmięknie i przejdzie smakiem przypraw. Wrzucamy na patelnię pomidorki i fetę i smażymy kilka minut, aż pomidorki lekko się podduszą. Dodajemy makaron, trzymamy na patelni do momentu aż makaron się zagrzeje. Doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy na ciepło lub na zimno. Smacznego
DefinicjaSmaku