Sałatka z truskawek i pieczonego prosciutto

Sałatka z truskawek i pieczonego prosciutto

Sałatka z truskawek i pieczonego prosciutto

Prosta, letni sałatka, orzeźwiająca, ale też sycąca, ze sporą dawką energii, jaką zapewnia pieczone prosciutto i pestki dyni. Sałatka z truskawek i awokado jest przy tym zdrowa i lekko strawna. Czas przygotowania: 15 minut Poziom trudności: Łatwe Liczba porcji: 2 Przepis bardzo w stylu amerykańskim, z dużą ilością wypieczonej na chrupko suszonej szynki. W oryginale występuje bekon, ale w Polsce trudno o dobrej jakości, krojony cienko boczek. To co jest w sklepach zawiera tyle solanki, że najpierw trzeba bo... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Niedzielny kucharz

Autor

Agnieszka Jablonska-TwarógAgnieszka Jablonska-Twaróg

Hej! Jesteśmy Agnieszka i Eugeniusz. Połączyła nas miłość do jedzenia (Eugeniusz kocha gotować, a ja smacznie zjeść ;)) Naszą specjalnością jest planowanie posiłków na tydzień. Zapraszamy Cię do wspólnego ekonomicznego i sprytnego gotowania – jedz smacznie, zdrowo, nie marnuj czasu, jedzenia i pieniędzy.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

truskawka, truskawki, boczek, sałatka, sałatki, szynka, dynia, szpinak, feta, śniadania, sosy, awokado, ser feta, pieczony boczek, pieczona szynka, sałatka z szynką, sałatka z fetą

Inne przepisy z Niedzielny kucharz

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.