bądź burak, pokochaj buraki. Moim zdaniem najlepiej smakują one jako gotowane w formie carpaccio lub w quiche z serami. Oto przepis! POTRZEBUJEMY dwa sery białe typu feta lub sałatkowy dwie sery mozzarella odrobina startego sera żółtego (najlepiej mocnego w smaku) 4 jajka dwa lub trzy gotowane buraki pierz i sól do smaku bazylia lub zestaw włoskich przypraw ciasto francuskie
Fleksitarianizm.plmieszkańców tej wyspy stanowi on główny element kuchni. Jest to też najbardziej znany produkt eksportowy Cypru. Mniej więcej ser halloumi dla Cypryjczyków jest tym samym co dla Greków feta. Konsystencją przypomina on nieco nasz oscypek, ale w smaku jest bardzo delikatny, nie jest tak intensywnie jak właśnie oscypek doprawiony solą. Ser halloumi od pewnego czasu dostępny jest w naszych
Kuchennyviral.plświeżych liści szpinaku baby, umyte, osuszone 1 mała czerwona papryka pół szklanki ugotowanej już ciecierzycy kilka czarnych oliwek pół szklanki posiekanego serka typu włoskiego – capri, zamiennie pokruszona feta lub serek śmietankowy Piątnicy, ten gęsty, zwarty garść płatków migdałów garść suszonej żurawiny tarty parmezan Składniki na winegret: 6 łyżek oliwy z oliwek łyżeczka miodu łyżeczka musztardy 2 łyżeczki octu
Zasmakuj KuchniNasze wszystkie smaki w jednej formie <3 Składniki 500 g żółtej fasolki szparagowej 100 g pomidorków koktajlowych 100 g sera feta 50 ml oleju z pestek winogron 2 ząbki czosnku 1 garść świeżej bazylii 300 g filetu z kurczaka 3 łyżki oleju rzepkowego sól, pieprz Przygotowanie Fasolkę oczyszczamy, gotujemy w lekko posłodzonej wodzie. Studzimy, kroimy na kawałki. Pomidorki
R'n'G Kitchenwszystkiego. Nigdy jeszcze nie robiłam pierogów z bobem, więc kiedyś musiał być to pierwszy czas. Lubię pierogi , bób, ricotta, więc obiad marzenie. Ostatnio gotowałam pierogi z groszkiem i feta, więc byłam przekonana, że pierogi z bobem na pewno będą mi smakować! Zwłaszcza podane ze zrumienionym boczkiem natką pietruszki…Zauważyliście, że mam obsesję na punkcie pietruszki! Ma tyle smaku
codojedzeniaopakowanie świeżych malin łyżka oliwy z oliwek świeżo zmielony pieprz Przygotowanie: sałatę umyj i przełóż do miski posyp ją malinami polej oliwą posyp świeżo zmielonym pieprzem możesz dodać ser feta jeśli lubisz gotowe Smacznego
Oka w rosole czyli KaFka gotujemożna faszerować dowolnie, ostatnio na przykład nadziałem ją kurkami i kurczakiem . Jeżeli zostanie Wam ryż lub kasza, możecie wzbogacić nią farsz. Zamiast klasycznego żółtego sera, może być feta lub mozzarella. Jednym słowem cukinie może kształtować „dowolna dusza” (farsz). Jeżeli nie macie wprawy, nie chcecie kombinować to polecana jest cukinia faszerowana mięsem mielonym. Przepis
kuron.com.plpstrągi 100 g sera sałatkowego lub feta świeże zioła (oregano, mięta, tymianek) sól pieprz sok z cytryny oliwa Pstrągi myjemy i skrobiemy z łusek, następnie otwieramy i ostrożnie przy pomocy widelca i nożyczek do drobiu pozbywamy się ości odcinając je od nasady głowy i ogona nożyczkami. Całość skrapiamy obficie cytryną i odkładamy do lodówki. Ser mieszamy widelcem z ziołami
Gotowanie jest łatwemelona z rukolą, szynką i gorgonzolą. Całość przełóż do miseczek z melona i polej sosem. Składniki 1/2 dojrzałego białego melona 1/2 dojrzałego zielonego melona 80 g gorgonzoli lub fety garść rukoli około 10 plasterków szynki parmeńskiej lub innej szynki długodojrzewającej Wykonanie Wymieszaj z sobą wszystkie składniki. Polej sosem sałatkę tuż przed podaniem. Składniki 2 łyżeczki oliwy 2 łyżeczki miodu
Eat me! Fit me!szaszłyków nadziewaj naprzemiennie mięso i pomidorki koktajlowe tak przygotowane szaszłyki piecz w 220 stopniach przez kwadrans podawaj z ulubionymi dodatkami, ja proponuję ryż, sałatkę z rukoli i sera fety oraz domowy sos czosnkowy Smacznego
Oka w rosole czyli KaFka gotujePyszna przekąska z gillowanej cukinii. Trzeba tylko cukinię ugrillować i zawinąć w nią ser. Ser może być dowolny, ja wykorzystałam fetę i pleśniowy (lazur). Może być także mozzarella, ser żółty lub ser kozi. składniki: 2 młode cukinie po ok 500 g, u mnie żółta i zielona olej czubryca zielona ok 150 g sera, ja dałam pleśniowy i fetę szczypiorek Cukinię
Monia miesza i gotujesamym końcu z owocami morza. Zamówiliśmy największą tzw. jumbo do meczu bardziej w ramach kolacji. Na cztery osoby jest idealna. Zwarci i gotowi kibice. Chorwacja wygrała, była feta! :) W drugiej pizzerii Mamma Mia byliśmy w dniu meczu Chorwacja: Anglia. Co prawda o wcześniejszej porze (obiadowej), ale już gotowi do dopingowania. Zamówiliśmy każdy po standardowej wielkości pizzy. Ja zamówiłam pizzę
Karola gotujetych słoikach, ale go nie zdominować. Te wiśnie można zastosować jako dodatek do pieczonych mięs : wieprzowiny lub drobiu. Odcedzone wiśnie można również serwować jako składnik sałatki z serem feta i pieczonym mięsem, można je także podawać jako dodatek do mięs i serów na talerzu z przystawkami. Polecam przygotować kanapkę z pasztetem z wątróbki i wiśniami - to naprawdę pyszne
Moja Książka Kucharskadodatkiem ziół prowansalskich) filet z indyka kukurydza z puszki pieczarki cebula papryka czerwona ser mozzarella Farsz II: sos pomidorowy filet z indyka kukurydza z puszki pomidor ser feta ser mozarella (można dodać brokuła) Najpierw mieszamy mąkę z solą i cukrem, dodajemy olej. Następnie lekko podgrzewamy mleko i dodajemy drożdże w celu ich rozpuszczenia. Kiedy drożdże będą już
Kuchnia moimi oczami