Naszego organizmu! ;) Wpływa na gospodarkę wodną organizmu ale również pozytywnie oddziałuje na układ sercowo-naczyniowy. Spożywajcie arbuza szczególnie teraz w letnie dni. Polecam spróbować połączenie arbuza z serem feta w formie sałatki- doskonałe połączenie smaku i aromatu. Najlepiej postarajcie się nie usuwać z arbuza pestek, gdyż tak jak wspominałam zawierają dużo witamin! Gdy nie masz przy
MintTasteśmiało zaserwować na słono ponieważ mąką gryczana zawiera w sobie goryczkę i może nie wszystkim podpasywać na słodko, dlatego bezpieczniej na pierwszy raz zrobić je na słono np. z fetą i suszonymi pomidorami lub fetą i szpinakiem. Kombinacji na nadzienie jest wiele :) Naleśniki możemy także przygotować bez użycia jajek, a w zamian dodać mielone siemię lniane :) Składniki na około
Gotowanie...to proste !wyśmienicie więc koniecznie spróbujcie! Składniki (u nas dla 3 osób) 6 jajek 40 g masła klarowanego ghee , smalcu lub oleju kokosowego 250 g liści świeżego szpinaku 80 g sera feta, 250 g sera mozzarella 2 ząbki czosnku 250 g boczku wędzonego 100 g pomidorków koktajlowych oregano sól himalajska pieprz Przygotować patelnię – najlepiej z odpinaną rączką by można było
Ola la LCHFryż, wyłożyć pieczone warzywa, posypać pestkami, dymką i tymiankiem, polać winegretem. Smacznego! Jeśli nie stosujesz się do zasad diety niełączenia, sałatkę możesz wzbogacić o pestki granatu lub odrobinę pokruszonej fety. Dziki ryż można zastąpić każdym innym rodzajem ryżu lub np. kaszą jaglaną. Zapisz
Even Better Foodkulinarny "Niedzielne Śniadanie", gdzie przygotowaliśmy m.in. smoothie jabłkowo- pietruszkowe oraz smoothie buraczane, naleśniki w dwóch wersjach: z nadzieniem serowym z miodem i orzechami oraz z nadzieniem szpinakowym z serem feta i suszonymi pomidorami, placuszki owsiane z masłem bananowym, białą i ciemną domową Nutellę oraz marokański kuskus z domowym jogurtem. > warsztat "Pokołczuj Mnie Trochę", czyli jak Michalina przybliżyła
Nastoletnie Wypiekaniejeden z wielu przepisów ma masło na bazie miąższu z awokado. Jest jednak wyjątkowy, lekko ostry, wytrawny.. Połączenie słonej fety i czosnku nie byłoby takie pyszne, gdyby nie łączący wszystko, maślany smak dojrzałego awokado
AniaGotuje.plIlość porcji: 4-6 Składniki: • 1 dojrzałe awokado • 2 łodygi selera naciowego • 200 g świeżego szpinaku baby • połówka owocu granatu • 200 g twardej fety • 10 małych pomidorków (koktajlowe, truskawkowe) • 3 łyżki oleju z orzeszków ziemnych (z pestek winogron, ryżowego..) • łyżka soku z cytryny i pieprz
AniaGotuje.plProsty przepis na szybkie i bardzo kolorowe danie z makaronem w roli głównej. Feta, pomidory, świeże zioła i oliwki to idealne połączenie. Takie danie bezmięsne możesz podać jako samodzielny posiłek lub też w formie sałatki do obiadu. Idealnie sprawdza się też latem, do grilla
AniaGotuje.plPrzepis na pyszne, delikatne pierogi z aromatycznym farszem z białej kaszy gryczanej z dodatkiem suszonych podgrzybków i warzyw. Feta idealnie łączy ze sobą smaki nadzienia oraz sprawia, że farsz jest przyjemniejszy do nakładania
AniaGotuje.plorzeszków piniowych. Idealne połączenie smaków i cudowny wygląd dania zachęcają do natychmiastowej konsumpcji :-) - bez mięsa - szybko, prosto i efektownie Z serem w roli głównej gorąco polecam makaron z fetą i pomidorami oraz nieziemskie wręcz bataty z pieczoną fetą
AniaGotuje.plSkładniki: 500 g makaronu 450 g mrożonego szpinaku 100 ml śmietanki 36% 100 g sera feta 1 łyżka masła 1 cebula 2 ząbki czosnku sól, pieprz Makaron ugotować według instrukcji na opakowaniu. Szpinak rozmrozić, odlać wodę. Cebulę i czosnek pokroić w kostkę. Podsmażyć na rozgrzanej patelni z dodatkiem masła. Gdy cebula się zeszkli, dodać szpinak i smażyć, co jakiś
kulinarnyswiatdomiorzechami. Ser chevre to francuski ser z krowiego i koziego mleka. Bardzo lubię chevre, bo jest delikatne w smaku. Do sałatki z buraczkami najczęściej dodaję świeży ser chevre typu feta. Jest również wariant z białą pleśnią. Jest równie smaczny ale już trochę inny w smaku. Pieczone buraczki Składniki: na 4 porcje 1 kg buraków 100 g sałaty 1 łyżka
codojedzeniaflour 1 egg 1 egg yolk pinch of salt and baking powder Filling: 300 g chanterelle mushrooms 200 g kale 1 medium red onion 200 g Balkan type cheese (feta) 200 g Greek yogurt 1 egg salt, pepper, tarragon Najpierw ciasto – ja do początkowego gniecenia ciasta używam robota kuchennego, dopiero pod koniec pracy robię to ręcznie. Wszystkie składniki ciasta
Martyna Cooksszklanki wody gazowanej 2 szklanki mąki pszennej 1 płaska łyżeczka soli pół łyżeczki proszku do pieczenia Farsz: 45 dag szpinaku mrożonego i rozdrobnionego 3 ząbki czosnku 15 dag sera feta półtłustego olej rzepakowy do smażenia pieprz czarny mielony do smaku 1 łyżeczka ziół prowansalskich 2 łyżeczki czubrycy zielonej 2 łyżeczki przyprawy śródziemnomorskiej Dodatkowo: olej rzepakowy do smażenia
IzabelawkuchniBłyskawiczna pizza w 15 minut Pizza doskonale sprawdza się nie tylko na domowy obiad, ale ... Ziołowe tortille Tortille to popularne na całym świecie meksykańskie placki z... Scones z oliwkami, fetą i suszonymi pomidorami Scones z oliwkami, fetą i suszonymi pomidorami z rozmarynową... Post Pieczony naleśnik – dutch baby pochodzi z bloga Poezja smaku
Poezja smaku