Gryczane muffinki z tuńczykiem i twarożkiem

Gryczane muffinki z tuńczykiem i twarożkiem

Gryczane muffinki z tuńczykiem i twarożkiem

Chyba nic tak pozytywnie nie nastraja, jak poranne pieczenie. A jak na dodatek są to pięknie wyrośnięte śniadaniowe muffinki.... Zapieczone chrupiące z wierzchu, a w środku kryją... pysznego tuńczyka i biały ser. Idealne na śniadanie, ale i również do jedzenia z kubkiem zupy :-) Twaróg można równie dobrze zamienić na ser feta, czy pleśniowy lazur. Wtedy smak będzie nieco bardziej wyrazisty. Składniki -2 szkl. mąki gryczanej -1 jajko -1 szkl. mleka -garść ulubionych ziół -1/2 łyżeczki soli -2 łyżeczki proszku d... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Zielona Kuchnia

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.