Chłód i kiepska pogoda nie odpuszczają, więc nadal przyrządzam na obiad rozgrzewające dania. Tym razem mam dla Was prosty, lekki pikantny sos z pieczonej papryki. Przygotowuje się go szybko i pasuje do wielu dań. Ja przeważnie, podaję taki sos z ugotowaną kaszą. Tu z gryczaną, dodatkiem sera feta i pestkami dyni. 2 czerwone papryki łyżka oliwy spora szczypta soli pół szklanki passaty pomidorowej z ziołami ząbek czosnku pół łyżeczki pimentonu (wędzonej papryki pikantnej) sól i pieprz do smaku Piekarni... czytaj dalej...
Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.
Czytaj dalej...Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.
Czytaj dalej...Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...Dieta odmładzająca dr Gayelorda Hausera to dieta przede wszystkim oparta na sokach ze świeżych warzyw oraz owoców.
Czytaj dalej...