fasolka - 6917 przepisów (strona:236/462)

Gulasz z szynki z warzywami 108

Składniki 0,5 kg szynki wieprzowej 0,5 kg fasolki 0,3 kg pieczarek 1 czerwona papryka 1-2 ogórki małosolne 1 cebula sól, pieprz słodka papryka, chili 2 łyżki łagodnej pasty paprykowej listki … Czytaj dalej Gulasz z szynki z warzywami

czarrna od kuchni
Gulasz ze schabu w pomidorach 113

Składniki: 3/4 kg schabu ok. 1 kg pomidorów 1/2 kg fasolki szparagowej 2 cebule sól, pieprz 1/2 łyżki pasty z ostrych papryczek sól słodka papryka, zioła prowansalskie przyprawa do wieprzowiny … Czytaj dalej Gulasz ze schabu w pomidorach

czarrna od kuchni
Potrawka z indykiem na ostro 99

Składniki: ok. 400 g fileta z indyka 200 g fasolki szparagowej 1 cukinie 1 pęczek zielonych szparagów 1 puszka kukurydzy 1 cebula 100 g przecieru pomidorowego 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej … Czytaj dalej Potrawka z indykiem na ostro

czarrna od kuchni
Kaszotto z zielonymi warzywami 74

Kaszotto z zielonymi warzywami – fasolką i groszkiem to nieco zdrowsza wariacja na temat risotto. Zamiast ryżu do garnka trafia kasza pęczak – jest inaczej niż z ryżem, ale równie pysznie! do tego bardziej odżywczo i z większą ilością błonnika. Spróbujcie koniecznie, bo warto! Kaszotto  … Artykuł Kaszotto z zielonymi warzywami pochodzi z serwisu

Flymetothespoon
Leczo z tofu 134

Składniki: 1 kostka tofu naturalnego marynowanego w chili 1 opakowanie passaty pomidorowej 400 g 250 g fasolki szparagowej 1 papryka 150 g cukinii 1 cebula 1/2 łyżki pstrej pasty paprykowej … Czytaj dalej Leczo z tofu

czarrna od kuchni
Pęczotto z rybą 141

Składniki: 300 g fileta z ulubionej ryby 150 g pęczaku 1 cebula 200 g fasolki 2 ząbki czosnku sól, pieprz słodka i ostra papryka zioła prowansalskie Przygotowanie: Cebulę posiekać i … Czytaj dalej Pęczotto z rybą

czarrna od kuchni
Sałatka ziemniaczana rosyjska 107

Dzisiaj mam dla was bardzo apetyczny słowiański przepis, bo na rosyjską sałatkę ziemniaczaną. To bardzo podobny przepis do naszej sałatki jarzynowej, ale różni ją dodatek fasolki zielonej oraz kapary, które bardzo lubię i to ten element był kluczowy, że akurat ta sałatka mnie zainteresowała na portalu Przepisy.pl . Bo tak naprawdę kapary w polskiej kuchni już były w średniowieczu, szybko stały

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Super obiadek w tajskim stylu 80

minut na małym ogniu. Doprawić do smaku w razie potrzeby. Jeśli chcecie może być pikantne, ale u mnie było łagodne. Dodać groszek cukrowy, oczyszczoną i przekrojoną na pół fasolkę, paprykę pokrojoną w słupki. Gotować 2 minuty. Warzywa muszą być chrupiące, Podawać z ryżem lub makaronem, pyszne. Życzę smacznego

Kuchnia Pokoleń
Pieczeń z piersi z indyka z warzywami z wolnowaru 157

soczyste mięso. W dodatku robi się prawie samo, nie wymaga wielkiego nakładu pracy i skomplikowanych dodatków. Możecie oczywiście użyć innych warzyw np dodać szpinak lub brokuły. Ja miałam fasolkę i to ona wylądowała akurat w garnku. Poeksperymentujcie. Czytaj więcej

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Fasolka po bretońsku 75

Sprawdzony przepis na fasolkę po bretońsku stosowany u mnie w domu już od wielu lat. Jedno z naszych ulubionych dań jednogarnkowych. Bardzo sycący i rozgrzewający posiłek idealny na jesienno - zimowy obiad. 5-6 porcji 400 gramów białej fasoli 300 gramów kiełbasy zwyczajnej lub śląskiej 250 gramów boczku wędzonego 1 mała cebula 3 łyżki przecieru pomidorowego kilka kulek ziela angielskiego

Andzia Pichci
Zimowa zupa z ciecierzyca i fasolka 72

wschodnim klimacie, aromatyczną i rozgrzewającą. Dzięki dodatkowi przypraw nudna zupa jarzynowa nabierze całkiem innego charakteru. Możecie użyć dowolnych warzyw, akurat takich jakie macie zamrożone, u mnie to była mieszanka fasolki szparagowej i ciecierzyca z puszki. Polecam. Czytaj więcej

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Omlet warzywny z fetą 122

Składniki: 1 jajko 30 g płatków owsianych 20 g odżywki białkowej, można pominąć 50 g jogurtu naturalnego 100 g fasolki szparagowej, mrożona 3 suszone pomidory bez oleju 1/2 małej cebuli … Czytaj dalej Omlet warzywny z fetą

czarrna od kuchni
Makaron z tuńczykiem 121

Składniki: 200 g makaronu pełnoziarnistego 200 g mrożonej fasolki szparagowej 20 suszonych pomidorów, bez oleju 1 puszka tuńczyka w sosie własnym 2 zabki czosnku 1 cebula 1/2 awokado lub 2-3 … Czytaj dalej Makaron z tuńczykiem

czarrna od kuchni

Proponowane wyszukiwania