samej patelni obsmażyć cebulkę pokrojoną w piórka. Wszystko rozłożyć na kawałkach mięsa. To samo zrobić z pieczarkami pociętymi w plasterki. Ogórki pokroić w kostkę i następnie rozłożyć na pieczarkach. Fasolkę pociąć na mniejsze kawałki, obciąć końcówki. Rozłożyć na ogórkach. Ostatnią warstwą będzie papryka pokrojona w kostkę. Przygotowanie sosu – do kubka wlać wodę z ogórków, dodać miód, przecier pomidorowy
Kuchnia PokoleńPikantne danie z mięsa mielonego, z fasolką, kukurydzą w sosie pomidorowym z dodatkiem ostrych przypraw: czosnku, chilli, pieprzu ziołowego. Składniki: 500 g mięsa mielonego, duża cebula, papryka czerwona, pomidory krojone w puszce, fasola czerwona w puszce puszka kukurydzy łyżeczka chilli w proszku, 4 ząbki czosnku, łyżeczka oregano, szczypta kminu rzymskiego, szczypta pieprzu ziołowego sól łyżka
Lena Gotujeblogu znajdziecie 2 przepisy na warstwową sałatkę z mięsem mielonym (przepis TUTAJ i TUTAJ ). Obie sałatki są wspaniałe. Tym razem sałatka makaronowa z mięsem mielonym, papryką, kukurydzą, czerwoną fasolką, ogórkami konserwowymi, a całość otulona sosem majonezowo-ketchupowym. 200 g drobnego makaronu np kolanka 400 g mięsa mielonego (u mnie wieprzowo-wołowe, ale może być dowolnie) 2-3 łyżki koncentratu pomidorowego
Smaki Na Talerzuząbki czosnku 1 jajko sól, pieprz 3 łyżki bułki tartej + do panierowania świeże zioła: lubczyk, oregano i zielona pietruszka ugotowana … Czytaj dalej Cygara z mielonego z fasolką
czarrna od kuchnidrobną kostkę i wrzucić na patelnię. Delikatnie posolić, ale uważajcie sos sojowy jest dość słony. Smażyć chwilkę co chwilkę mieszając aż kurczak straci kolor surowizny. Wlać wodę, dodać fasolkę szparagową i gotować około 5 minut. Wlać mleczko kokosowe, dodać oczyszczone i pokrojone w mniejsze kawałki papryki oraz chili. Jak nie lubicie ostre to chili można ominąć. Gotować na małym ogniu
Kuchnia PokoleńPyszne połączenie delikatnego mięsa i ciągnącego się farszu 🙂 Składniki: 1 pojedynczy filet z kurczaka 200 g fasolki szparagowej 100 g mozzarelli sól, pieprz przyprawa do gyrosa do panierki: mąką … Czytaj dalej Roladki fasolkowe
czarrna od kuchniSkładniki: kopytka: 1 kg ziemniaków 1/2 dyni piżmowej 1 jajko 1,5 szklanki maki sól, pieprz sos: 1/2 kg szynki wieprzowej 1/2 kg fasolki szparagowej 2 cebule sól, pieprz słodka i … Czytaj dalej Kopytka ziemniaczano-dyniowe z sosem
czarrna od kuchniSkładniki: 400 g fileta z indyka 1 cukinia 250 g fasolki szparagowej 1 cebula 4 jajka 3 łyżki maki 3 łyżki jogurtu naturalnego przyprawa do kurczaka sól, pieprz słodka papryka … Czytaj dalej Zapiekanka z kwiatami cukinii
czarrna od kuchniSkładniki 0,5 kg szynki wieprzowej 0,5 kg fasolki 0,3 kg pieczarek 1 czerwona papryka 1-2 ogórki małosolne 1 cebula sól, pieprz słodka papryka, chili 2 łyżki łagodnej pasty paprykowej listki … Czytaj dalej Gulasz z szynki z warzywami
czarrna od kuchniSkładniki: 3/4 kg schabu ok. 1 kg pomidorów 1/2 kg fasolki szparagowej 2 cebule sól, pieprz 1/2 łyżki pasty z ostrych papryczek sól słodka papryka, zioła prowansalskie przyprawa do wieprzowiny … Czytaj dalej Gulasz ze schabu w pomidorach
czarrna od kuchniSkładniki: ok. 400 g fileta z indyka 200 g fasolki szparagowej 1 cukinie 1 pęczek zielonych szparagów 1 puszka kukurydzy 1 cebula 100 g przecieru pomidorowego 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej … Czytaj dalej Potrawka z indykiem na ostro
czarrna od kuchniKaszotto z zielonymi warzywami – fasolką i groszkiem to nieco zdrowsza wariacja na temat risotto. Zamiast ryżu do garnka trafia kasza pęczak – jest inaczej niż z ryżem, ale równie pysznie! do tego bardziej odżywczo i z większą ilością błonnika. Spróbujcie koniecznie, bo warto! Kaszotto … Artykuł Kaszotto z zielonymi warzywami pochodzi z serwisu
FlymetothespoonSkładniki: 1 kostka tofu naturalnego marynowanego w chili 1 opakowanie passaty pomidorowej 400 g 250 g fasolki szparagowej 1 papryka 150 g cukinii 1 cebula 1/2 łyżki pstrej pasty paprykowej … Czytaj dalej Leczo z tofu
czarrna od kuchni