fasolka - 6917 przepisów (strona:241/462)

Pierś z kurczaka z pieczarkami i żółtym serem 140

przeze mnie pozycji w menu jeżeli chodzi o posiłki w trasie. Mowa oczywiście o panierowanej piersi z kurczaka z pieczarkami oraz żółtym serem. Nie mogło zabraknąć dodatków, czyli zielonej fasolki szparagowej oraz niezawodnych frytek. Jeżeli masz ochotę na taki obiad warto go przyrządzić samemu w domu, przynajmniej mamy pewność, że korzystamy ze świeżych składników, a przy okazji zaoszczędzisz trochę pieniędzy

Programista w kuchni
Fasolka z wołowiną na frytkach 152

W końcu udało się usiąść i coś napisać. A uwierzcie, że po 3 tygodniach urlopu nie jest to wcale takie łatwe. Ba, nawet udało się coś

slodkokwasnapl
Risotto z kurczakiem 685

lodówce, ale to nie jest konieczne. Tylko zawsze jak macie czas to warto, mięso nabierze smaku przypraw. Przygotowanie warzyw – paprykę umyć, wyciąć błonki i nasionka, pokroić w paseczki. Fasolkę umyć, odciąć końcówki i przekroić na pół. Pieczarki umyć i pokroić w plasterki. Wykonanie – na patelni rozgrzać olej, wrzucić ryż i smażyć dwie minuty. Cały czas mieszać. Dodać posiekaną

Kuchnia Pokoleń
Sałatka z kuskusem, tuńczykiem, czerwoną fasolką i kukurydzą 1074

zalać wrzącą wodą (musi być lekko ponad powierzchnię kaszy). Przykryć talerzem i odstawić na kilka minut. Cebulę obrać, pokroić na drobną kostkę, przełożyć na sito i przelać wrzącą wodą. Fasolkę czerwoną przełożyć na durszlak i przelać wodą. Kukurydzę  i tuńczyka odcedzić z zalewy. Zieloną pietruszkę umyć, osuszyć i drobno posiekać. Do miękkiej kaszy kuskus dodać kukurydzę, fasolę, tuńczyka, cebulę

Ugotować
Chili sin carne - czyli Chili con carne w wersji bezmięsnej 140

przeciskamy przez praskę czosnek. Mieszamy lekko solimy i dodajemy pieprzu. Kiedy papryka zmięknie, odstawiamy.  4. Do garnka wlewamy pomidory dodajemy paprykę z cebulą i czosnkiem. Dodajemy odcedzoną czerwoną fasolkę i kukurydzę.  5. Granulat zalewamy odrobiną wrzątku tak aby napęczniał. Dodajemy do reszty składników.  6. Całość doprawiamy jeszcze solą, pieprzem, chili i kminkiem. Ilość przypraw jest zależna już

Mój pomysł na
Kurczak pieczony na warzywach 171

Składniki na 4-6 porcji: z przepisu z książki D. Kamińskiej "Superfood po polsku" 1 kg udek z kurczaka 3 buraki 250 g fasolki szparagowej (przelana gorąco wodą) 1 czerwona papryka 2 jabłka 1 cebula 4 ząbki czosnku 1 por 2 marchewki 2 łyżki suszonego tymianku 2 łyżki szczypiorku 1 garść słonecznika 1/2 łyżeczki słodkiej papryki sól, pieprz olej, oliwa

Moja Galeria Smaku
Szybki obiad z patelni 303

dużo czasu. Ziemniaki wyszorować i ugotować do miękkości w osolonej wodzie. Odcedzić. Jak są większe ziemniaki to przekroić na pół po ugotowaniu. W tym samym czasie ugotować marchewki i fasolkę. Mogą być inne ulubione warzywa. Po ugotowaniu odcedzić W miedzy czasie przygotować boczek z cebulką. Patelnię rozgrzać i wrzucić pokrojony w drobną kostkę boczek. Smażyć aż boczek się usmaży

Kuchnia Pokoleń
Makaron po meksykańsku 155

mrożonce tych najtańszych (w moim przypadku marchewki). Porcja dla 4 osób. SKŁADNIKI 2 pory oliwa 400 g mięsa mielonego wieprzowego z łopatki 450 g mrożonej mieszanki warzywnej meksykańskiej (marchew, fasolka szparagowa, kukurydza, groszek zielony, papryka, fasola czerwona, cebula) 3 ząbki czosnku 1 puszka (400 g) krojonych pomidorów 1 mały (300 ml) sok pomidorowy 1/2 szklanki wody 4 kopiaste łyżeczki koncentratu

Passions hobbies life
Kurczak tagine, czyli obiad w stylu marokańskim 166

cynamonem. Dokładnie wymieszać, żeby przyprawy doszły do każdego kawałka mięska. Wrzucić mięso do cebuli i smażyć aż mięso straci kolor surowizny. Wlać wodę, dodać pokrojoną na mniejsze kawałki zieloną fasolkę,przekrojone na pół pomidorki koktajlowe, posiekane drobno suszone daktyle. Zagotować doprawić do smaku solą i pieprzem. Zdjąć patelnię z ognia. Wylać całą zawartość z patelni do specjalnego naczynia,posypać szafranem

Kuchnia Pokoleń
Ciecierzyca po bretońsku 190

wiadomo białko jest nam niezwykle potrzebne w codziennej diecie.  Doceniana jest przede wszystkim w kuchni arabskiej - a ja dzisiaj postanowiłam zaprosić ją do naszego polskiego ogródka :) Fasolkę po bretońsku znają przecież wszyscy - więc dzisiaj wariacja na jej temat :) Składniki: 400 g ciecierzycy ok 200 g boczku wędzonego surowego ok 200 g kiełbasy 1 duża cebula 2 puszki pomidorów krojonych

Taste Therapy
Sałatka a'la Margaret 136

oliwek zioła do sałatek sól, pieprz opcjonalnie bagietki czosnkowe Wykonanie:  1. Miks sałat wsypujemy do miski 2. pomidory i rzodkiewki kroimy w kostkę i wrzucamy do sałaty. 3. fasolkę, kukurydzę, oliwki i ser feta wrzucamy do miski  4. Naszą sałatkę skraplamy oliwą dodajemy około 2 łyżeczki ziół do sałatek i doprawiamy do smaku solą i pieprzem

Mój pomysł na
Fasolka po bretońsku 172

Pyszna fasolka w sosie po bretońsku, idealna na chłodniejsze wieczory i pożegnanie kończącego się lata. Danie podałam w pięknych, miedzianych patelniach, które są idealnej wielkości dla jednej osoby. Są w stałej ofercie Tureckiego Sklepu . Składniki: 700g passaty pomidorowej 350-400g białej fasoli 2 ząbki czosnku 3 wiejskie kiełbasy (ok. 300-400g) 1 cebula szalotka 1 łyżka masła majeranek

Gotowanie i blogowanie
Dal z zielonym mamutem 128

zacząć od sensacyjnego „upolowałam mamuta!”, ale zdjęcia mnie zdradziły zanim jeszcze przeczytaliście tytuł. Ale i tak się pochwalę, że udało mi się upolować na targu zielonego mamuta. Bardzo lubię fasolkę szparagową, jestem maniakalną fanką zielonej i żółtej, raz zachwycałam się czarną (po ugotowaniu była fioletowa). Ale i tak największy sentyment mam ... [Read more

Gotuj z Blue Raven
FASOLKA SZPARAGOWA 157

Bardzo lubię fasolkę szparagową i najczęściej jem ją bez żadnych dodatków, jedynie posolona i skropioną jakimś smacznym olejem. Nie zawsze mam ochotę na aż tak prostą kuchnię, wiec czasami urozmaicam sobie to danie. Czytaj więcej

Kasia Sarna
Pyszna sałatka z quinoa, soczewicy i fasolki szparagowej 91

pudełka, ale z powodzeniem można też podać ja na przyjęciu. Spróbujcie, może stanie się waszą ulubioną? 1 szkl 250 g ) soczewicy 1 szk ( 100 g ) komosy ryżowej ( quoina ) garść fasolki

Polska Zupa