fasolka - 6917 przepisów (strona:237/462)

Cygara z mielonego z fasolką 83

ząbki czosnku 1 jajko sól, pieprz 3 łyżki bułki tartej + do panierowania świeże zioła: lubczyk, oregano i zielona pietruszka ugotowana … Czytaj dalej Cygara z mielonego z fasolką

czarrna od kuchni
Curry z kurczakiem, fasolką i warzywami 98

drobną kostkę i wrzucić na patelnię. Delikatnie posolić, ale uważajcie sos sojowy jest dość słony. Smażyć chwilkę co chwilkę mieszając aż kurczak straci kolor surowizny. Wlać wodę, dodać fasolkę szparagową i gotować około 5 minut. Wlać mleczko kokosowe, dodać oczyszczone i pokrojone w mniejsze kawałki papryki oraz chili. Jak nie lubicie ostre to chili można ominąć. Gotować na małym ogniu

Kuchnia Pokoleń
Roladki fasolkowe 63

Pyszne połączenie delikatnego mięsa i ciągnącego się farszu 🙂 Składniki: 1 pojedynczy filet z kurczaka 200 g fasolki szparagowej 100 g mozzarelli sól, pieprz przyprawa do gyrosa do panierki: mąką … Czytaj dalej Roladki fasolkowe

czarrna od kuchni
Kopytka ziemniaczano-dyniowe z sosem 91

Składniki: kopytka: 1 kg ziemniaków 1/2 dyni piżmowej 1 jajko 1,5 szklanki maki sól, pieprz sos: 1/2 kg szynki wieprzowej 1/2 kg fasolki szparagowej 2 cebule sól, pieprz słodka i … Czytaj dalej Kopytka ziemniaczano-dyniowe z sosem

czarrna od kuchni
Zapiekanka z kwiatami cukinii 57

Składniki: 400 g fileta z indyka 1 cukinia 250 g fasolki szparagowej 1 cebula 4 jajka 3 łyżki maki 3 łyżki jogurtu naturalnego przyprawa do kurczaka sól, pieprz słodka papryka … Czytaj dalej Zapiekanka z kwiatami cukinii

czarrna od kuchni
Gulasz z szynki z warzywami 77

Składniki 0,5 kg szynki wieprzowej 0,5 kg fasolki 0,3 kg pieczarek 1 czerwona papryka 1-2 ogórki małosolne 1 cebula sól, pieprz słodka papryka, chili 2 łyżki łagodnej pasty paprykowej listki … Czytaj dalej Gulasz z szynki z warzywami

czarrna od kuchni
Gulasz ze schabu w pomidorach 80

Składniki: 3/4 kg schabu ok. 1 kg pomidorów 1/2 kg fasolki szparagowej 2 cebule sól, pieprz 1/2 łyżki pasty z ostrych papryczek sól słodka papryka, zioła prowansalskie przyprawa do wieprzowiny … Czytaj dalej Gulasz ze schabu w pomidorach

czarrna od kuchni
Potrawka z indykiem na ostro 72

Składniki: ok. 400 g fileta z indyka 200 g fasolki szparagowej 1 cukinie 1 pęczek zielonych szparagów 1 puszka kukurydzy 1 cebula 100 g przecieru pomidorowego 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej … Czytaj dalej Potrawka z indykiem na ostro

czarrna od kuchni
Kaszotto z zielonymi warzywami 56

Kaszotto z zielonymi warzywami – fasolką i groszkiem to nieco zdrowsza wariacja na temat risotto. Zamiast ryżu do garnka trafia kasza pęczak – jest inaczej niż z ryżem, ale równie pysznie! do tego bardziej odżywczo i z większą ilością błonnika. Spróbujcie koniecznie, bo warto! Kaszotto  … Artykuł Kaszotto z zielonymi warzywami pochodzi z serwisu

Flymetothespoon
Leczo z tofu 103

Składniki: 1 kostka tofu naturalnego marynowanego w chili 1 opakowanie passaty pomidorowej 400 g 250 g fasolki szparagowej 1 papryka 150 g cukinii 1 cebula 1/2 łyżki pstrej pasty paprykowej … Czytaj dalej Leczo z tofu

czarrna od kuchni
Pęczotto z rybą 103

Składniki: 300 g fileta z ulubionej ryby 150 g pęczaku 1 cebula 200 g fasolki 2 ząbki czosnku sól, pieprz słodka i ostra papryka zioła prowansalskie Przygotowanie: Cebulę posiekać i … Czytaj dalej Pęczotto z rybą

czarrna od kuchni
Sałatka ziemniaczana rosyjska 89

Dzisiaj mam dla was bardzo apetyczny słowiański przepis, bo na rosyjską sałatkę ziemniaczaną. To bardzo podobny przepis do naszej sałatki jarzynowej, ale różni ją dodatek fasolki zielonej oraz kapary, które bardzo lubię i to ten element był kluczowy, że akurat ta sałatka mnie zainteresowała na portalu Przepisy.pl . Bo tak naprawdę kapary w polskiej kuchni już były w średniowieczu, szybko stały

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Super obiadek w tajskim stylu 74

minut na małym ogniu. Doprawić do smaku w razie potrzeby. Jeśli chcecie może być pikantne, ale u mnie było łagodne. Dodać groszek cukrowy, oczyszczoną i przekrojoną na pół fasolkę, paprykę pokrojoną w słupki. Gotować 2 minuty. Warzywa muszą być chrupiące, Podawać z ryżem lub makaronem, pyszne. Życzę smacznego

Kuchnia Pokoleń