ząbki czosnku 1 jajko sól, pieprz 3 łyżki bułki tartej + do panierowania świeże zioła: lubczyk, oregano i zielona pietruszka ugotowana … Czytaj dalej Cygara z mielonego z fasolką
czarrna od kuchnidrobną kostkę i wrzucić na patelnię. Delikatnie posolić, ale uważajcie sos sojowy jest dość słony. Smażyć chwilkę co chwilkę mieszając aż kurczak straci kolor surowizny. Wlać wodę, dodać fasolkę szparagową i gotować około 5 minut. Wlać mleczko kokosowe, dodać oczyszczone i pokrojone w mniejsze kawałki papryki oraz chili. Jak nie lubicie ostre to chili można ominąć. Gotować na małym ogniu
Kuchnia PokoleńPyszne połączenie delikatnego mięsa i ciągnącego się farszu 🙂 Składniki: 1 pojedynczy filet z kurczaka 200 g fasolki szparagowej 100 g mozzarelli sól, pieprz przyprawa do gyrosa do panierki: mąką … Czytaj dalej Roladki fasolkowe
czarrna od kuchniSkładniki: kopytka: 1 kg ziemniaków 1/2 dyni piżmowej 1 jajko 1,5 szklanki maki sól, pieprz sos: 1/2 kg szynki wieprzowej 1/2 kg fasolki szparagowej 2 cebule sól, pieprz słodka i … Czytaj dalej Kopytka ziemniaczano-dyniowe z sosem
czarrna od kuchniSkładniki: 400 g fileta z indyka 1 cukinia 250 g fasolki szparagowej 1 cebula 4 jajka 3 łyżki maki 3 łyżki jogurtu naturalnego przyprawa do kurczaka sól, pieprz słodka papryka … Czytaj dalej Zapiekanka z kwiatami cukinii
czarrna od kuchniSkładniki 0,5 kg szynki wieprzowej 0,5 kg fasolki 0,3 kg pieczarek 1 czerwona papryka 1-2 ogórki małosolne 1 cebula sól, pieprz słodka papryka, chili 2 łyżki łagodnej pasty paprykowej listki … Czytaj dalej Gulasz z szynki z warzywami
czarrna od kuchniSkładniki: 3/4 kg schabu ok. 1 kg pomidorów 1/2 kg fasolki szparagowej 2 cebule sól, pieprz 1/2 łyżki pasty z ostrych papryczek sól słodka papryka, zioła prowansalskie przyprawa do wieprzowiny … Czytaj dalej Gulasz ze schabu w pomidorach
czarrna od kuchniSkładniki: ok. 400 g fileta z indyka 200 g fasolki szparagowej 1 cukinie 1 pęczek zielonych szparagów 1 puszka kukurydzy 1 cebula 100 g przecieru pomidorowego 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej … Czytaj dalej Potrawka z indykiem na ostro
czarrna od kuchniKaszotto z zielonymi warzywami – fasolką i groszkiem to nieco zdrowsza wariacja na temat risotto. Zamiast ryżu do garnka trafia kasza pęczak – jest inaczej niż z ryżem, ale równie pysznie! do tego bardziej odżywczo i z większą ilością błonnika. Spróbujcie koniecznie, bo warto! Kaszotto … Artykuł Kaszotto z zielonymi warzywami pochodzi z serwisu
FlymetothespoonSkładniki: 1 kostka tofu naturalnego marynowanego w chili 1 opakowanie passaty pomidorowej 400 g 250 g fasolki szparagowej 1 papryka 150 g cukinii 1 cebula 1/2 łyżki pstrej pasty paprykowej … Czytaj dalej Leczo z tofu
czarrna od kuchniSkładniki: 300 g fileta z ulubionej ryby 150 g pęczaku 1 cebula 200 g fasolki 2 ząbki czosnku sól, pieprz słodka i ostra papryka zioła prowansalskie Przygotowanie: Cebulę posiekać i … Czytaj dalej Pęczotto z rybą
czarrna od kuchniDzisiaj mam dla was bardzo apetyczny słowiański przepis, bo na rosyjską sałatkę ziemniaczaną. To bardzo podobny przepis do naszej sałatki jarzynowej, ale różni ją dodatek fasolki zielonej oraz kapary, które bardzo lubię i to ten element był kluczowy, że akurat ta sałatka mnie zainteresowała na portalu Przepisy.pl . Bo tak naprawdę kapary w polskiej kuchni już były w średniowieczu, szybko stały
Bernika - moj kulinarny pamietnikminut na małym ogniu. Doprawić do smaku w razie potrzeby. Jeśli chcecie może być pikantne, ale u mnie było łagodne. Dodać groszek cukrowy, oczyszczoną i przekrojoną na pół fasolkę, paprykę pokrojoną w słupki. Gotować 2 minuty. Warzywa muszą być chrupiące, Podawać z ryżem lub makaronem, pyszne. Życzę smacznego
Kuchnia Pokoleń