fasolka - 6917 przepisów (strona:237/462)

Pasta z fasoli z czarnuszką i tymiankiem 90

gałązek świeżego tymianku lub 1 łyżeczka suszonego 1 łyżeczka czarnuszki 1-2 łyżki kiełków fasoli mung  2 ząbki czosnku sól Składniki: Do kielicha miksera wrzucamy fasolki, tymianek oraz poszatkowany czosnek, miksujemy. Dodajemy kiełki, czarnuszkę oraz sól i krótko miksujemy. Pasta nie powinna być dokładnie gładka

Qchnia po prostu
Zupa fasolkowa z soczewicą 82

Ponieważ fasolka szparagowa jest ciągle jeszcze osiągalna proponuję pyszną, jesienną zupę z jej udziałem. Tradycyjnie występują tu warzywka pokrojone w kostkę, jak w każdej zupie jarzynowej. Inność zupy polega na zagęszczeniu nie dodatkiem ziemniaków, czy makaronu, a czerwoną soczewicą. Soczewica nie jest zbyt popularna w naszej kuchni, a naprawdę warto po nią sięgnąć, bo to super zdrowy strączek. Soczewica jest

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Gulasz warzywny w sosie orzechowym 151

Składniki: 1/2 kg fasolki szparagowej 2 marchewki 1 mały kalafior 1/2 kg ziemniaków 1 duża cebula 3 ząbki czosnku 40 g masła orzechowego 40 g pasty tahini słodka papryka, zioła … Czytaj dalej Gulasz warzywny w sosie orzechowym

czarrna od kuchni
Fasolka szparagowa w pomidorach 173

Wegańskie "spaghetti" w sosie pomidorowym możemy zrobić z użyciem fasolki szparagowej. Czytaj więcej

Ana Mari's world
Fasolka szparagowa w pomidorach 173

Wegańskie "spaghetti" w sosie pomidorowym możemy zrobić z użyciem fasolki szparagowej. Czytaj więcej

Ana Mari's world
Sałatka Bukareszt 116

Zarówno ja, jak i moja rodzina uwielbiamy fasolkę szparagową - w każdej postaci. Tym razem w wyniku eksperymentów powstała przepyszna sałatka z tym warzywem

Prosty przepis na
Sałatka z pomidorem, ogórkiem i fasolką 109

Letnia sałatka z dojrzałymi pomidorami, ogórkami, fasolką białką oraz natką pietruszki, która nadaje świeżości całej sałatce. Składniki: 6 ogórków gruntowych, 5 pomidorów, fasola biała w puszce, pęczek natki pietruszki, pół cebuli, sól, pieprz olej. Przygotowanie: Ogórki obieramy ze skóry, kroimy w kostkę. Pomidor oraz cebulę również w kostkę. Natkę pietruszki siekamy. Fasolę odcedzamy na sitku i płuczemy zimną bieżącą wodą

Lena Gotuje
Lekkie zielone curry 152

Składniki: 250 g fileta z ulubionej ryby 1/2 pęczka szparagów 1 mała cukinia 1/2 pora 250 g boczniaków 200 g fasolki 200 g mrozonego groszku 25 g pasty zielone curry … Czytaj dalej Lekkie zielone curry

czarrna od kuchni
Zapiekanka z kurczakiem, ryżem i warzywami 126

warzywami. Ja do przygotowania potrawy wykorzystałam mrożoną mieszankę warzyw.  SKŁADNIKI 350 g piersi z kurczaka 200 g czerwonego lub kolorowego ryżu 450-500 g mieszanki warzyw (np. brokuł, fasolka szparagowa, groszek, kukurydza, cebula) 200 g śmietany 30% 1 puszka krojonych pomidorów 2 ząbki czosnku przyprawa warzywna do potraw Vegeta Natur zioła prowansalskie, świeżo mielony pieprz, sól WYKONANIE Piekarnik rozgrzać

Passions hobbies life
Risotto z krewetkami i fasolką szparagową 131

użyjemy odpowiedniej ilości masła i oliwy z oliwek do smażenia krewetek, otrzymamy gęsty i intensywny sos. Reszty dopełni ryż arborio i warzywa.… Czytaj dalej Risotto z krewetkami i fasolką szparagową

Pij soki wyciskane
Zapiekanka warzywna 158

Składniki: 1 puszka białej fasoli 3 jajka 45 g płatków owsianych 1 marchewka 2 łodygi selera naciowego 1/2 bakłażana 1/2 cukinii 150 g mrożonej fasolki szparagowej sól, pieprz słodka papryka, … Czytaj dalej Zapiekanka warzywna

czarrna od kuchni
Chili sin carne - wegetariańskie 105

niej czosnek i paprykę. Całość przyprawić i chwilę smażyć. Wlać przecier pomidorowy i wodę. Dusić pod przykryciem, aż do lekkiej redukcji sosu. Pod koniec dodać odcedzoną kukurydzę i fasolkę (wcześniej należy ją przepłukać pod bieżącą wodą) . Wszystko wymieszać i gotować kilka minut. Danie podawać, np. z kaszą, ryżem lub plackami tortilli. Etapy przygotowywania chili sin carne Pomysł STĄD

Ugotować
Zapiekane naleśniki po meksykańsku (z mięsem mielonym) 159

się zeszkli to dodać mielone mięso. Smażyć, aż do zmiany koloru mięsa. Następnie wlać passatę pomidorową. Masę wymieszać i gotować, aż do zgęstnienia farszu. Pod koniec dodać opłukaną czerwoną fasolkę i całość doprawić solą, pieprzem oraz ostrą papryką. Naleśniki nadziać farszem, który można posypać odrobiną startego sera. Naleśniki zwinąć w rulon i ułożyć je w naczyniu żaroodpornym (łączeniami do dołu

Ugotować
Potrawka kryzysowa 159

Składniki: gotowane lub pieczone mięso z kurczaka z poprzedniego obiadu 100 g ryżu 2 cebule 150 g mrożonej fasolki 1 puszka krojonych pomidorów sól, pieprz, słodka papryka Przygotowanie: Cebule obrać, … Czytaj dalej Potrawka kryzysowa

czarrna od kuchni

Proponowane wyszukiwania