fasolka - 6917 przepisów (strona:240/462)

Cukinia po meksykańsku 134

Cukinia po meksykańsku Cukinia faszerowana mięsem mielonym, fasolką, papryką, ryżem oraz sosem pomidorowym i zapiekana pod pierzynką z żółtego sera to wspaniały pomysł na smaczny i szybki obiad lub przystawkę na przyjęcie. Polecam!     Składniki: 3-4 młode cukinie średniej wielkości 300g mięsa mielonego – wieprzowego 1 cebula 2 ząbki czosnku pół czerwonej papryki 1 pomidor pół szklanki kukurydzy konserwowej

Blog z Apetytem
KOTLECIKI SCHABOWE W TOWARZYSTWIE PIECZONYCH WARZYW 187

Uwielbiam lato, mamy wtedy bardzo duży wybór świeżych warzyw. Wymyślam i komponuje różne zestawy:) Dziś zrobiłam pieczone kotleciki schabowe na masełku klarowanym z dodatkiem soli i pieprzu. Ugotowałam fasolkę szparagową i polałam masełkiem z pieczenia kotlecików. Cukinię pokroiłam i posoliłam i posypałam kurkumą oraz pieprzem, odstawiłam żeby puściła sok. Obsmażyłam również na masełku, pod koniec dołożyłam malutkie pomidorki. Wszystko

harrisa
Curry z kurczaka 130

już mięso straci kolor surowizny dodać cebulkę pokrojoną w piórka oraz pieczarki przekrojone na pół. Smażyć jeszcze chwilkę. Wlać wodę i wymieszać. Dodać oczyszczoną i pokrojoną na mniejsze kawałki fasolkę oraz kukurydzę. Chili oczyścić z nasionek i pokroić drobno, dodać do sosu. Gotować 5 minut, doprawić solą do smaku. Wlać mleczko kokosowe, dodać połowę posiekanej natki pietruszki i gotować

Kuchnia Pokoleń
Arroz con verduras y atún a la parrilla, czyli ryż w hiszpańskim stylu z warzywami i grillowanym tuńczykiem 103

porcje 2 szklanki ryżu do risotto  Uncle Ben’s 500 g świeżego tuńczyka 1 papryczka chili 2 pomidory malinowe 1 cukinia 250 g groszku cukrowego lub zielonej fasolki szparagowej 2 cebule czerwone 2 ząbki czosnku 1 limonka garść świeżej kolendry kilka nitek szafranu oliwa z oliwek gruboziarnista sól morska świeżo mielony różowy pieprz  * PRZYGOTOWNIE Nitki szafranu zalej

Food Square
Danie jednogarnkowe: Chilli con Carne 154

Chilli con Carne – smaczne danie jednogarnkowe dla całej rodziny czteroosobowej. Składniki na: Danie jednogarnkowe: Chilli con carne 500g mięsa mielonego 400g pieczarek 3 średnie cebule jedna puszka białej fasolki w... Więcej The post Danie jednogarnkowe: Chilli con Carne appeared first on Magiczny Garnek

Magiczny Garnek
Zupa jarzynowa z kluseczkami z dyni 157

przepis podam..Niby zwykła zupka jarzynowa, ale z dodatkiem kluseczek z dodatkiem dyni. bulion  2 marchewki 1 pietruszka 1/4 selera 1 por  10 -20 dkg fasolki szparagowej kawałek kalafiora sól , pieprz listek, ziele domowa vegeta śmietana 10 dkg purre z dyni około 3-4  łyżki mąki  1 jajko Wszystkie warzywa pokroić w kostkę, przełożyć

Moje domowe kucharzenie
Sałatka z makaronem 202

ugotowaniu odstawiamy do wystygnięcia.  2. Paprykę oczyszczamy z gniazd nasiennych, myjemy i kroimy w kostkę. 3. Ogórki kiszone obieramy i kroimy w kostkę.  4. Mieszankę meksykańską i fasolkę odcedzamy z wody.  5. Wszystkie produkty przesypujemy do miski i mieszamy razem z makaronem.  6. Dodajemy majonez, sól i pieprz do smaku. Mieszamy i gotowe

Mój pomysł na
Obiad z patelni z ziemniakami i mięsem 165

wrzucić mięso, smażyć tak długo aż mięso straci kolor surowizny. Następnie wrzucić czerwoną cebulę i pieczarki pokrojoną w piórka. Smażyć kolejne 2 minuty, co chwilkę mieszając. Wlać wodę, dodać fasolkę szparagową pokrojoną na mniejsze kawałki. Obsypać suszonym tymiankiem. Smażyć jeszcze 5 minut. Dodać ugotowane ziemniaki, groszek strączkowy, kapustę.Wstawić do nagrzanego piekarnika do 220-240 C na 10 minut. Wyjąć

Kuchnia Pokoleń
Sałatka z makaronem 180

ugotowaniu odstawiamy do wystygnięcia.  2. Paprykę oczyszczamy z gniazd nasiennych, myjemy i kroimy w kostkę. 3. Ogórki kiszone obieramy i kroimy w kostkę.  4. Mieszankę meksykańską i fasolkę odcedzamy z wody.  5. Wszystkie produkty przesypujemy do miski i mieszamy razem z makaronem.  6. Dodajemy majonez, sól i pieprz do smaku. Mieszamy i gotowe

Mój pomysł na
Sałatka meksykańska z nachos 360

łyżeczki słodkiej papryki Na oleju zeszklić posiekaną cebulę, dodać posiekany czosnek i mięso mielone. Doprawić do smaku solą, pieprzem, papryką i oregano. Usmażyć. Dodać koncentrat pomidorowy i odcedzoną fasolkę, wymieszać, chwilę smażyć. Odstawić do ostudzenia. Sałatę pokroić. Składniki na sos wymieszać. W szklanej misce układać warstwami: sałata, mięso,  kukurydza, posiekana cebula, sos, pokruszone nachos. Sałatkę posypać szczypiorkiem. Mięso

Smakołyki Asi
Schab z warzywami w kokosowym sosie 138

śledzie, pieczone mięsa, kaloryczne sałatki? Jeśli tak to zapraszam na danie lekkie, przyjemne ze wschodnią nutą. To schab w kokosowym mleczku z dodatkiem mrożonych warzyw. W daniu znalazły się fasolka, brokuły i szpinak od Potlino , czyli wszystko to co zalegało w zamrażarce, ale dzięki temu powstał pyszny obiad. Polecam. Czytaj więcej

Bernika - moj kulinarny pamietnik
ZUPA FASOLOWA Z CHORIZO 203

Zamiast klasycznej fasolki po bretońsku – gęsta i aromatyczna zupa... Artykuł ZUPA FASOLOWA Z CHORIZO pochodzi z serwisu CookMagazine

COOKMAGAZINE
Zupa rozgrzewająca na dobry dzień 143

chilli ( chilli można ominąć). Smażyć aż warzywa zmiękną i lekko się przesmażą. Wlać pomidory z puszki, dodać przecier pomidorowy. Zagotować i wlać wszystko do garnka. Do zupy dodać fasolkę, kukurydzę i ziemniaki. Uzupełnić wodą do uzyskania odpowiedniej konsystencji. Gotować tak długo aż ziemniaki zmiękną. Smacznego, dziękuje Sylwunia

Kuchnia Pokoleń
Sałatka serowo-pomidorowa, fasolka na zimę i nowa biblioteka osiedlowa 132

kuchni. Wypróbowałam m.in. przepis na sałatkę serowo-pomidorową - zamiast parmezanu użyłam wykorzystałam ser cheddar (za którym nota bene przepadam i prawie zawsze mam go w lodówce). Przygotowałam także fasolkę szparagową w sosie pomidorowym w wersji "na zimę". W końcu, po dłuuuugich miesiącach oczekiwania, otworzyli po remoncie moją osiedlową bibliotekę. Pierwsze wypożyczone książki w "nowej" bibliotece już przeczytałam. Odciągnęło to mnie

blog.moje-pasje.info
Fasolka szparagowa kiszona 207

Kiszona fasolka szparagowa to dalszy ciąg mojego domowego fermentowania czyli kiszonki rządzą u Smacznej Pyzy! Zawsze kochałam kiszone ogórki i kiszoną kapustę, ale przez lata niewiele innych rzeczy kisiłam. W mojej spiżarce pojawiał się kiszony kalafio r, pomidory, no i oczywiście kiszone buraki. Robię zakwas na chleb i żurki a to przecież także kiszonki. Nastawiam octy owocowe chociaż to nieco

Smaczna Pyza