fasolka - 6917 przepisów (strona:245/462)

Sałatka gyros z dodatkiem ciecierzycy. Znana wszystkim sałatka z większą wartością odżywczą. 22

około 320 kcal Białko: 23,2g Węglowodany: 25,6g Tłuszcz: 14,3g Błonnik pokarmowy: 5,5g Ładunek glikemiczny: 7,1 (IG = 35,4) Spróbuj także: sałatka nicejska z fasolką szparagową, sałatka z marynowanymi pieczarkami. Jeśli chcesz być na bieżąco ze zdrową i smaczną dietą, śledź mnie na  Facebooku  i  Instagramie    Tam częściej pojawiają się zdrowe

Natka Pietruszki
Francuska sałatka warzywna 28

wiele różnych sposobów. Można używać różnych warzyw i owoców, w zależności od sezonu, upodobań i dostępności. Niektóre z najczęstszych składników sałatki macédoine salade to: -Warzywa : marchew, ziemniak, groszek, fasolka szparagowa, kalafior, brokuł, kukurydza, burak, seler, pietruszka, rzodkiewka, ogórek, pomidor, papryka, cebula, por, sałata, rukola, szpinak, kapusta, kapusta pekińska, kapusta kiszona, kiełki, awokado, oliwki, kapary, korniszony itp. -Owoce : jabłko, gruszka, banan

RafalCook
Tofu z warzywami po pekińsku 34

pysznie smakuje z makaronem ryżowym. Zobacz inne polecane pomysł na prosty obiad z warzywami: pulpeciki z buraków i płatków owsianych potrawka z soczewicą i ziemniakami kurkowa zupa z fasolką szparagową Bądź na bieżąco – odwiedź social media bloga: Facebook Instagram Pinterest Sprawdź najnowsze przepisy Tofu z warzywami po pekińsku Kokosowy deser PRINCESSA w pucharku Szybkie przekąski na Sylwestra

Via Gusto
Tofu zmieniające życie 29

kurczakiem – sataye z kurczaka – tajska zupa z kurczakiem – ryż smażony z kurczakiem – Makaron smażony z warzywami i tofu – Zielone curry z tofu – Stir fry z fasolką i tofu – Pad thai z tofu – Tofu teriyaki – Tacos z tofu – Makaron z tofu TOFU ZMIENIAJĄCE ŻYCIE Przygotowanie : 20 minut Ilość porcji: 2 Składniki: – 150-180 g tofu

nietylkopasta.pl
Meksykańskie tortas 34

lubiane, że przygotowuje się je nawet w Boże Narodzenie. Do sporych rozmiarów przypieczonych wcześniej bułek czy bagietek nakłada się farsze mięsne oraz dodatki warzywne. Moje tortas wypełniłam czarną fasolką od Casa de Mexico, salsą z pomidorów i awokado, czerwoną cebulą i jalapeno. Wisienką natomiast na tym świątecznym wypasionym smakołyku jest kleks kwaśnej śmietany oraz dużo świeżej kolendry :) Składniki (4 porcje

Delicious Place
Fasolka po węgiersku 28

Jeśli lubicie fasolkę po bretońsku, to ta po węgiersku również powinna wam posmakować. A nawet bardziej. Ta wersja jest wzbogacona o inne warzywa, dzięki czemu jest jeszcze bardziej pożywna.  Składniki:  1 szklanka suchej fasoli Piękny Jaś 1 duża cebula  2 papryki - u mnie czerwona i żółta 300 g pieczarek 3 kiełbaski śląskie koncentrat pomidorowy do smaku słodka

Kuchnia domowa Ani
Zupa cebulowa z soczewicą – PRZEPIS 36

eleganckie danie na specjalne okazje. Polecam podać ją z grzankami czosnkowymi, które urozmaicą konsystencję i dodadzą całości jeszcze więcej smaku. Sprawdź również inne pomysły na proste zupy: zupa z fasolką szparagową z kurkami zupa krem z ziemniaka zupa pomidorowa z passaty PRZEPIS – ZUPA CEBULOWA Z SOCZEWICĄ Zupa cebulowa z czerwoną soczewicą Blog Via Gusto Przepis na prostą i pyszną

Via Gusto
Kopytka – mięciutkie i delikatne 39

przygotowywane w sosach, np. wieprzowina w cydrze z jabłkami , schab w sosie pomidorowym lub polędwiczki wieprzowe w sosie musztardowym z grzybami . Sprawdź też inne pomysły na prosty obiad: Fasolka po bretońsku Placki ziemniaczane Pieczone polędwiczki wieprzowe Kotlety z łososia z sosem jogurtowym Leczo z cukinią Drukuj Kopytka – mięciutkie i delikatne #wprm-recipe-user-rating-0 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full

Na-talerzu.pl
Szakszuka – orientalne danie na każdą porę dnia 29

można je modyfikować według własnych upodobań. Oto kilka pomysłów na urozmaicenie tego prostego dania: Możesz dodać do sosu pomidorowego inne warzywa, takie jak bakłażan, cukinia, marchewka, szpinak, groszek czy fasolka szparagowa. Możesz zastąpić harissę inną ostrą przyprawą, taką jak curry, sambal oelek, sriracha lub sos tabasco. Możesz dodać do szakszuki sera, np. fety , mozzarelli, ricotty lub parmezanu. Możesz podać szakszukę

Ugotowane pozamiatane
Prosta zapiekanka na obiad 29

proste i nie zajmuje wiele czasu. Możesz ją przygotować nawet na szybko, gdy nie masz pomysłu na obiad. Skończyły Cię się brokuły to wybierz inne warzywa jak kalafior czy fasolkę szparagową . Smak i aromat tego dania z pewnością zachwyci wszystkich domowników. Spróbuj tego przepisu i odkryj, jak pyszna może być zapiekanka z kurczaka z dodatkiem brokuła i sera cheddar! Zapiekanka

codojedzenia
Sałatka na domówkę 225

cebulę kroimy w drobną kostkę *** *** Paprykę również drobno kroimy *** *** Ananasa kroimy w większą kostkę *** *** Do dużej miski przekładamy ugotowany makaron i podsmażone mięso *** *** Dodajemy odsączone z zalewy kukurydzę i fasolkę *** *** Dokładamy wszystkie pokrojone warzywa *** *** Dokładnie mieszamy *** *** W osobnej miseczce mieszamy ze sobą składniki sosu: jogurt, majonez, musztardę, miód i przeciśnięty czosnek *** *** Tak przygotowanym sosem zalewamy sałatkę *** *** Całość mieszamy i doprawiamy

Blog z Apetytem
Schab po meksykańsku + film 20

podsmażamy około 2 minuty. Następnie wrzucamy pokrojoną paprykę, wlewamy bulion, wszystko mieszamy i dusimy około 20-30 minut. Po tym czasie zawartość garnka łączymy z odsączoną z zalewy czerwoną fasolką oraz kukurydzą i całość mieszamy. Na końcu dodajemy pokrojone pomidory z puszki oraz ananasa wszystko razem łączymy doprawiamy do smaku solą oraz czarnym pieprzem i jeszcze chwilę gotujemy. Tak przygotowane

Smakowite Dania
Kotlety mielone 27

modra kapusta, surówka z rzodkiewki, szczypioru i śmietany / jogurtu, bigos z dyni lub bigos z cukinii , sałatka z pieczonej papryki, warzywa pieczone / z patelni / z wody / brokuły do obiadu / fasolka szparagowa / kalafior. Smacznego Kotlety mielone

Zasmakuj Kuchni
Zupa wiejska na żeberkach 34

zupka. Idealna na chłodne dni. Polecam!     Składniki: 1 pasek żeberek o wadze ok 1 kg 2-3 ziemniaki 1 marchew pół pora pół pęczka pietruszki 1 puszka fasolki (białej lub czerwonej) 1 ząbek czosnku 3 łyżki kaszy jęczmiennej wiejskiej ok 1 litr wody 0,5 litra passaty pomidorowej Przyprawy: sól, pieprz, ostra papryka, cukier, liść laurowy, ziele angielskie

Blog z Apetytem