Przepis na : obiad
Tak, sin carne, czyli bez mięsa. Właśnie na coś takiego mieliśmy ochotę po świętach i sylwestrze. W sumie od początku wiedziałam, że dodatkowym składnikiem naszego chili będzie zielona soczewica. Papryka i fasola są tymi bazowymi, z tych oczywiście nie zrezygnowałam. Do tego bezapelacyjnie kmin rzymski, cynamon i kolendra, także ta świeża. Bez tych dodatków ciężko mi sobie wyobrazić kuchnię meksykańską. Od stosunkowo niedawna (ja wiem, może od roku) kolendra to jedno z moich ulubionych ziół, kiedyś jej nie znosi... czytaj dalej...
Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.
Czytaj dalej...Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!
Czytaj dalej...