fasola - 7842 przepisów (strona:76/523)

Danie Generała 129

Danie Generała Połączenie delikatnego mięsa z kurczaka z fasolą również może nas pod względem smakowym mile zaskoczyć Składniki: ·        1 filet z kurczaka ·        Cebula ·        Papryka czerwona ·        Opakowanie fasoli Jaś(...)Olej do smażenia ·        Sól ·        Przyprawa do kurczaka Sposób przygotowania: 1.   Fasolę moczymy w wodzie, najlepiej na całą noc, następnie gotujemy w osolonej wodzie 2.   Mięso kroimy w plastry, każdy plaster na połowę 3.   Doprawiamy przyprawą oraz solą i smażymy na rozgrzanym oleju

Kulinarna Chwila
FASOLOWA Z POMIDORAMI Z PUSZKI I KIEŁBASĄ 147

jednocześnie orzeźwiająca. Takie zupy gotuję zazwyczaj na porządnym kawałku żeberka lub innego wieprzowego mięsa. Tym razem wystarczył boczek i dobra wędzona kiełbaska.  Polecam gorąco!  Składniki: 250 g fasoli ulubionej fasoli (piękny Jaś lub drobnej) 200 g wędzonego boczku 2-3 pętka dobrej kiełbasy 2 marchewki 1 pietruszka biała część z 1 pora 3-4 ziemniaki 1 puszka pomidorów(...)sosie własnym 2 łyżki przecieru pomidorowego 2 ząbki czosnku ziele angielskie liść laurowy słodka i ostra papryka majeranek sól pieprz natka pietruszki Wykonanie: Fasolę zalewamy w miseczce wodą, i odstawiamy na kilka godzin (najlepiej na całą noc). nastepnego dnia wode wylewamy, fasolę zalewamy swieżą wodą, dodajemy sól, ziele angielskie, liść laurowy i gotujemy około 30 minut. Następnie dodajemy pozostałe warzywa

Walijskie Pichcenie
Pizza z salami i kukurydzą 95

cebula 2 ząbki czosnku 1 / 2 łyżeczki suszonego tymianku 1 / 2 łyżeczki suszonego oregano 1 łyżeczka cukru sól, pieprz do smaku olej do smażenia Nadzienie: 1 / 2 puszki czerwonej fasoli 1 / 3 puszki kukurydzy 50 g salami 1 / 2 małej czerwonej papryki 1 / 2 małej cebuli 100-150 g żółtego sera (w plastrach lub kostce) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie Ciasto(...)oleju. Dodać przecier pomidorowy, drobno posiekany czosnek, tymianek, oregano oraz łyżeczkę cukru. Podsmażać, aż sos bardzo zgęstnieje. Doprawić solą i pieprzem do smaku, odstawić do przestygnięcia. Nadzienie: Kukurydzę oraz fasolę odcedzić, przepłukać, zostawić na sitku do odkapania. Salami pokroić na mniejsze kawałki. Cebulę obrać, pokroić na cieniutkie piórka. Paprykę umyć, usunąć pestki, pokroić na krótkie paski lub kostkę. Wykonanie Stolnicę

niecodziennikpary
Pyszna i rozgrzewająca ZUPA MEKSYKAŃSKA - szybki pomysł na obiad 197

wywarem jest lepsza) 800 g mięsa mielonego (użyłam z indyka ale może być wieprzowe, wołowe lub wieprzowo-wołowe) 2 papryki czerwone puszka 400 g kukurydzy puszka 400 g fasoli czerwonej puszka 400 g fasoli białej lub pinto około 150 g cebuli około 100 g koncentratu pomidorowego (można dodać pomidory krojone z puszki) papryczka chili pęczek natki pietruszki 3 ząbki czosnku(...)Następnie do mięsa dodaję paprykę, czosnek, papryczkę chili, doprawiam solą i smażę jeszcze około 10 minut, na mały ogniu. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Następnie dodaję wypłukaną i odsączoną kukurydzę, czerwoną fasolę, białą fasolę, wywar, koncentrat pomidorowy, dokładnie mieszam i od momentu zagotowania gotuję około 10 minut. Pod koniec gotowania sprawdzam smak i jeżeli trzeba to doprawiam. Do gotowej zupy dodaję natkę

Uwaga Babcia Gotuje
Pilaw sezonowy 77

cukrowy i fasolka szparagowa! Nic nie stoi jednak na przeszkodzie, żeby ten zestaw zmienić... Składniki (3 porcje): 1) Do garnka: - 120-130g przeróznych bobowatych, czyli np. soczewica, ciecierzyca, fasola My użyliśmy 70g suszonej soczewicy i 50g suszonej fasoli mung. Należy jednak pamiętać, że w przypadku używania suszonych, trzeba je noc wcześniej namoczyć (wszystkie soczewice, fasole itp. mogą być moczone(...)Przygotowanie: Wbrew pozorom jest to danie szybkie i proste w przygotowaniu! Warto rozłożyć sobie przygotowanie na 10 minutowe przerwy: 1) Do garnka wlewamy wodę i wrzucamy nasze soczewice i fasole. Gotujemy przez 10 minut. 2) Kroimy fasolkę szparagową na trzy-cztery części i dodajemy do garnka. Możemy również dodać przyprawy. Gotujemy przez 10 minut. 3) W międzyczasie kroimy cebulę

Roślinożerni urlopowicze
Ciasto kakaowe z kremem mascarpone i wiśniami, bez cukru i mąki 162

Dzisiejszy przepis udowadnia, że to nie tylko możliwe, ale i całkiem proste ;)  Na ciasto składają się trzy pyszne części. Spód to wilgotne, mocno kakaowe brownie na bazie czerwonej fasoli. Przygotujcie je i dajcie do skosztowania komuś, kto nie będzie wiedział co znajduje się w cieście. Mogę się założyć, że nie wpadnie na to, że w środku zamiast mąki skrywa(...)się fasola!  Krem przygotowany jest z serka mascarpone oraz naturalnego twarożku. Posłodzony jest naturalnym miodem, który poza tym, że nadaje smak to dostarcza także cennych składników, co daje mu ogromną przewagę nad białym cukrem.  Całość wieńczy wiśniowy mus. Lekko kwaśny smak idealnie przełamuje słodkość ciasta i kremu.  Musicie przyznać, że ciasto swoim wyglądem w ogóle nie zdradza

HealthyCreations
Sałatka jajeczna z czerwoną fasolą i ogórkiem konserwowym 200

przepisem rozpoczynamy rok 2020. Dokładnie 1 stycznia blog obchodził swoje uwaga 10. urodziny! Zima chętnie przygotowuję sałatki z majonezem. Ostatnio zrobiłam jajeczną z czerwona fasolą. Zachęcam do przygotowania! Sałatka jajeczna jest idealna na zbliżający się Karnawał 2020! Sałatka jajeczna z czerwona fasolą i ogórkiem konserwowym / 4 porcje Składniki: 4 jajka ugotowane na twardo 400 g czerwonej fasoli(...)pietruszki 1 cebula 2 duże ogórki konserwowe 2-3 łyżki majonezu sól, pieprz do smaku Przygotowanie: Jajka obieramy ze skorupek i kroimy w kostkę. Przekładamy do dużej miski. Czerwona fasolę płuczemy pod bieżącą wodą z zalewy, odcedzamy i dodajemy do jajek. Natkę pietruszki siekamy, dodajemy do reszty składników. Cebulę obieramy i siekamy, dodajemy do pozostałych składników

Moja smaczna kuchnia
Świąteczna kapusta – kuchnia podkarpacka 162

patelni. Kapusta lasowiacka z zasypką Kapusta lasowiacka z zasypką - kuchnia podkarpacka Składniki: 1 kg kiszonej kapusty 300 g wędzonego boczku w kawałku 50 g kaszy jęczmiennej 200 g czerwonej fasoli 2 cebule ziele angielskie 4 liście laurowe ½ łyżeczki kminku 2 łyżki masła 2 łyżki mąki pszennej sól i pieprz Wieczór wcześniej fasolę wkładamy do głębokiego garnka i zalewamy wodą. Odstawiamy(...)napęcznienia. Na drugi dzień wodę z fasolą solimy (około 1 łyżeczki soli) i gotujemy do miękkości, mieszając od czasu do czasu. Może to potrwać około godziny. W tym czasie w osobnym garnku zagotowujemy wodę, dodajemy 4 listki laurowe i 4 ziarna ziela angielskiego i wkładamy do niej boczek. Gotujemy go około 15-20 minut na niewielkim ogniu. Na dno dużego

Trzeci talerz
Barszcz ukraiński 994

Podano nam wówczas barszcz ukraiński, który bardzo nam zasmakował. Postanowiłam taką zupę przygotować w domu. Pamiętam z dzieciństwa, że moja babcia, która pochodziła z Ukrainy też dodawała do barszczu fasolę, ale dokładnego przepisu mi nie przekazała. W związku z tym popytałam ciotek w rodzinie i poszperałam w starej książce kucharskiej, gdzie znalazłam przepis na barszcz w takim wydaniu. Trochę(...)Efekt końcowy moim domownikom przypadł do gustu. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 300 g żeberek wieprzowych 1 marchew 1 pietruszka kawałek selera 1 nieduży por 3 ziemniaki 100 g białej fasoli 400 g buraków czerwonych 1 cebula 1/4 główki włoskiej kapusty 2 ząbki czosnku 3 liście laurowe 5 ziaren ziela angielskiego 2 łyżki oleju rzepakowego 1 łyżeczka cukru sól, pieprz

Danka Pichci
Wegetariańska zapiekanka pasterza z purée z dyni 106

Magda Zapiekanka pasterza w wersji wege to pyszna, sycąca odpowiedź na mięsną wersję tego przepisu. W tej zapiekance znajdziemy kremowy środek, pełen warzyw i sycącej fasoli, a to wszystko zapieczone pod warstwą aromatycznej dyni. Świetny przepis, przepyszny, idealny na obiad. Składniki (na 3-4 porcje): 500g upieczonej dyni* 3 marchewki 2 łodygi selera 2 cebulę 2 ząbki czosnku 1 cukinia(...)puszka czerwonej fasoli puszka białej, drobnej fasoli puszka pomidorów 250ml bulionu warzywnego płaska łyżeczka suszonego tymianku płaska łyżeczka suszonego oregano 2 łyżki posiekanej natki pietruszki sól i pieprz do smaku 2 łyżki oleju   * Aby przygotować upieczoną dynię, nagrzewamy piekarnik na 200°. Przygotowujemy duży arkusz folii aluminiowej. Dynię obieramy i kroimy w 2-centymetrowe kawałki. Przekładamy je na folię

Smaczna Strona
Zupa jarzynowa z fasolą i kapustą 85

potrzeba: 200 g wołowiny, 4 skrzydełka, 2 duże marchewki, 1 duża pietruszka, 1/2 dużego selera, 1 cebula, 150 g fasoli Jasiek, 1/4 małej białej kapusty (ok. 300 g), 2 większe ziemniaki, 2 czubate łyżki posiekanej natki selera, 2 czubate łyżki kucharka   Wykonanie: Wołowinę i fasolę dajemy do garnka, zalewamy 4 litrami wody, doprowadzamy do wrzenia, zmniejszamy płomień, dodajemy kucharka(...)ćwierćplasterki, selera pokrojonego w drobną kostkę, kapustę pokrojoną bardzo drobno, natkę selera, całą cebulę i ziemniaki pokrojone w średnią kostkę. Gotujemy jeszcze ok. 1 godzinę pod przykryciem, aż fasola będzie miękka. Smacznego :)) wołowina, skrzydełka, fasola jasiek, biała kapusta

Bułka z Chlebem
Fasolka po bretońsku 133

smakuje z chrupiącym świeżym pieczywem, mniam, mniam…. Oczywiście mają znaczenie produkty z jakich ją przygotujemy. Fasolka Jaś musi być sucha u mnie średniej wielkości. Trzeba zacząć od namoczenia fasoli 1 dzień wcześniej, to ważny element. Składniki 500 g fasoli Jaś 300 g boczku surowego wędzonego 400 g kiełbasy myśliwskiej 1 duża cebula 1/2 główki czosnku pomidory w puszce krojone(...)fasolkę wylewamy na sitko, przelewamy wodą i wkładamy do garnka. Zalewamy wodą ,tyle aby zakryła fasolkę. Dodajemy sól do smaku, ziele, liście i gotujemy na małym ogniu do miękkości fasoli. Boczek pokroić w kostkę, kiełbasę również. Cebulę i czosnek posiekać. Boczek wrzucić na patelnię zrumienić. Jeżeli za mało tłuszczu się wytopi dodać olej. Włożyć kiełbaskę ,zrumienić . Następnie cebulę oraz czosnek

gotuj ze mną
Sałatka makaronowa z ciecierzycą 90

Zachęcam Was do wypróbowania przepisu na naprawdę smaczną sałatkę makaronową. Sałatka makaronowa jest z ciecierzycą i czerwona fasolą, idealna na weekendy i nie tylko. Sałatka makaronowa z ciecierzycą / 3-4 porcje Składniki: 250 g makaronu świderki 200 g ciecierzycy z puszki 200 g czerwonej fasoli z puszki 4 łyżki posiekanej natki z pietruszki 2-4 łyżki majonezu 1 cebula(...)łyżka startego grana padano lub parmezanu sól, pieprz do smaku Przygotowanie: Makaron gotujemy zgodnie z opisem na opakowaniu. Odstawiamy do całkowitego ostudzenia. Ciecierzycę i fasolę płuczemy pod bieżącą wodą, odcedzamy. Cebulę kroimy drobno. Cebulę, cieciorkę i czerwoną fasolę przekładamy do miski. Dodajemy zimny makaron, natkę z pietruszki i majonez. Doprawiamy do smaku, mieszamy. Wkładamy

Moja smaczna kuchnia

Proponowane wyszukiwania