raczej wczesnowiosenne ;) Staram się chociaż, aby jedzenie przypominało mi że jest lato;) Dlatego jem dużo owoców i przygotowuje kolorowe sałatki. Śniadanie : Wegański pasztet z grochu i czerwonej fasoli (przepis wkrótce na blogu) Lunch : Błyskawiczna sałatka: jajko, awokado, pomidor, szynka, sól, pieprz. Przekąska : Banan, nektarynka, brzoskwinia Smacznego
Codzienne Gotowanietemperatury 200 o C. Ciastem wylepić formę do pieczenia o średnicy 25 - 30 cm i nakłuć widelcem. Na ciasto wyłożyć folię aluminiową lub papier do pieczenia i obciążyć fasolą, grochem lub specjalnymi obciążnikami. Piec przez 10 minut, następnie ściągnąć obciążenie i piec jeszcze przez 15 minut do momentu aż ciasto się zarumieni. Ciasto ostudzić. Za pomocą robota kuchennego zmiksować
Mama Gotujełagodnym smaku, z nutą curry, słodkim ananasem i kurczakiem. Pyszna:) Składniki: paczka (20 dkg) makaronu ryżowego cienkie nitki 40 dkg mięsa z piersi kurczaka puszka kukurydzy słoiczek kiełków fasoli Mung puszka ananasa garść suszonych grzybów Mun (ok. 15g) łyżeczka curry sól do smaku łyżeczka sosu sojowego łyżka oliwy lub oleju do smażenia mięsa Sos: 3 łyżki majonezu 4-5 łyżek
Maślane ciasteczkoPiekłam różne ciasta: z marchewki, buraków, fasoli (akurat to było glutem straszliwym, nigdy więcej przepisów z blogów;-), a tym razem osiągnęłam mistrzostwo (nie, nie jestem skromna) mianowicie z selerem. Moja rodzinka bawiła się w konkurs: poznaj Stachu po zapachu, padało że kasza w tym jest, ryż, itd. ale nikt a nikt nie zgadł że seler, który dał o dziwo bardzo
greenscarfwybrzuszyło podczas pieczenia, można też piec "na ślepo", tzn. ciasto oprószyć mąką, ułożyć na cieście kawałek papieru do pieczenia, a na nim specjalne kulki do pieczenia lub groch czy fasolę, piec 10-15 minut, następnie wyjąć ciasto, zdjąć papier i piec kolejne 5-10 minut do zrumienienia - podpieczone ciasto wyjąć z piekarnika, ostudzić NADZIENIE CZEKOLADOWO-DYNIOWE - czekoladę rozpuścić w kąpieli
Smakołyki Berenikitofu w sosie curry, smażone z kiełkami, makaron z warzywami. Poza tym jest oddzielna sekcja w menu „dania warzywne”, w której znajdziemy m.in.: bakłażana w sosie chili, faszerowaną cukinię, fasolę płasko strąkową z czosnkiem, brokuły smażone z pomidorami i czosnkiem, warzywa smażone w stylu Hoi An i smażone kiełki. Pasta primavera The name of the dish means „spring” but fresh
Qlinarnie i Qlinarnieforemki o średnicy 22-24 cm. Wkładamy do zamrażarki na czas rozgrzewania piekarnika. 2. Piekarnik rozgrzewamy do 190 stopni Celsjusza. Ciasto przykrywamy kawałkiem papieru do pieczenia i obciążamy ryżem, fasolą lub specjalnymi ceramicznymi kulkami. Wkładamy do piekarnika i pieczemy 15 minut. Po tym czasie zdejmujemy papier z obciążeniem i pieczemy jeszcze 5 minut. Wyciągamy i odstawiamy do ostygnięcia. 3. Cukinię
My Culinary ArtSkładniki: 1 opakowanie ciasta francuskiego, 350g pieczarek, 1 cebula, 500g mięsa mielonego, puszka czerwonej fasoli - po odsączeniu 240g, 200g startego sera żółtego, olej, 3 czubate łyżki majonezu, 3 łyżki śmietany 18%, 1 łyżka ketchupu pikantnego, 5 niedużych ząbków czosnku, sól, pieprz, majeranek, czerowna słodka papryka, jajko. Przygotowanie: Pieczarki pokroić w plasterki, cebulę pokroić w paseczki - podsmażyć razem w bardzo
W kuchni u Monikimleka kokosowego (mała puszka) 1 łyżeczka przyprawy curry 1/2 łyżeczki cynamonu 1/2 łyżeczki pieprzu cayenne 1/2 łyżeczki cukru 8 dużych krewetek, oczyszczonych sól, pieprz do smaku garść kiełków fasoli mun świeża kolendra do posypania CZAS PRZYGOTOWANIA: 60 MIN POZIOM TRUDNOŚCI: ŁATWY 1. Piekarnik podgrzewamy do 190 stopni Celsjusza. Dynię kroimy na mniejsze kawałki, układamy na kratce i pieczemy
My Culinary Artpomidorowego 3/4 puszki kukurydzy 1 słoiczek pędów bambusa- pokroić w cienkie słupki 4 łyżki cukru trzcinowego spora garść grzybków mun TaoTao- zalać wrzątkiem i pokroić w paseczki garść kiełków fasoli mung 1 szklanka wody 1 czubata łyżka maki ziemniaczanej sól i pieprz makaron ryżowy muszelki TaoTao PRZYGOTOWANIE: Na patelni roztapiam cukier (użyłam woka). W momencie gdy cukier staje się płynny
ClauditteMissCookingmożemy użyć do tego szklanki) i formujemy rant równo z brzegiem formy, nakłuwamy całe ciasto gęsto widelcem. Całość nakrywamy pergaminem na który wysypujemy ok 250 g ziaren suszonej fasoli, lub innych nasion strączkowych (zapobiega to uniesieniu się spodu ciasta w trakcie pieczenia). Naczynie wkładamy na dziesięć minut do piekarnika nagrzanego to temperatury 180 stopni, po czym otwieramy piekarnik, zdejmujemy
Miód i pieprzzawinąć w ściereczkę i włożyć do lodówki na 60 minut. Formę do tarty lub tortownicę wysmarować masłem. Ciasto rozwałkować, przełożyć do formy. Widelcem ponakłuwać ciasto. Przykryć papierem i obciążyć fasolą, ryżem…. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 20 minut, następnie zdjąć papier i piec ciasto jeszcze 10 minut. Odstawić do ostygnięcia. Żółtka i jajko utrzeć z cukrem
królestwo garówdodać kakao i dokładnie wyrobić. ⅓ ciasta włożyć do zamrażarki, natomiast resztą ciasta wyłożyć tortownicę o średnicy 24 cm. Na ciasto wyłożyć papier do pieczenia a następnie go obciążyć np. fasolą. Piec 15 minut w temperaturze 180 o C a następnie wyciągnąć obciążenie. Z jasnego ciasta przygotować dekorację: Jabłka: Do części ciasta dodać czerwony barwnik spożywczy, dokładnie wyrobić i uformować niewielkie
Mama Gotujepopcorn z komosy ryżowej, młoda cebulka marynowana w hibiskusie, żółtko sherry (43zł) Dorsz beurre blanc z pomarańczami i masłem rakowym, ziemniak, młode warzywa (60zł) Boczek ze świnki złotnickiej, zielona fasola, jabłko, cebula (45zł
Plate of Joy