fasola - 7342 przepisów (strona:381/490)

20 najlepszych przepisów z serami! 536

dwóch wersjach z pomidorem, papryką i oregano Makaron orzo z liśćmi szpinaku i serem feta Makaron ze szpinakiem,czosnkiem i serem Makaron razowy w natce pietruszki z białą fasolą Makaron z soczewicą i mozzarellą w brokułowym pesto Oscypkowe miseczki wypełnione rukolą, suszonymi pomidorami i włoskimi orzechami Ravioli z semoliny z ricottą, cukinią i suszonymi ziołami skropione oliwą z oliwek

Moja smaczna kuchnia
Sernik prawie Wiedeński 167

polecam przed wałkowaniem jednak chwilę schłodzić. W następnym kroku nakłuć ciasto widelcem, aby w czasie pieczenia nie wyrosło bardzo-bardzo wysokie. Jeżeli chcemy mieć bardzo cienki spód obciążmy ciasto fasolą. Polecam jednak wersję z nakłuwaniem :). Ciasto wsadzamy do nagrzanego do 200 stopni piekarnika i pieczemy 15-20 minut (termoobieg), zależnie od skuteczności Twojego piekarnika. Mi wychodzi zawsze 17 minut

Eat Shrimps
Tom Kha Gai z pieczarkami i kurczakiem 300

papryczka chilli (opcjonalnie) 2 piersi z kurczaka 1 łyżka cukru palmowego ** 7 pieczarek 3 łyżki sosu rybnego sok z 1 limonki + do podania: szczypiorek, pokrojony w słupki kiełki fasoli mung ryż jaśminowy (opcjonalnie, ja wolę bez) oliwa z chilli do dekoracji (opcjonalnie) CZAS PRZYGOTOWANIA: 10 MIN CZAS GOTOWANIA: 40 MIN POZIOM TRUDNOŚCI: ŁATWY 1. Kurczaka kroimy w kostkę, galangal

Tajskie smaki
Turecka sałatka z ciecierzycy, Nohut Salatası 1410

świeżego pieczywa. Bardzo zasmakował mi cytrusowy sos przełamany ostrością kuminu i papryki, choć dla mojego Męża był trochę za kwaśny. Polecam Wam także przepis na piyaz , turecką sałatkę z fasoli, z dość podobnych co Nahut Salatasi składników z pominięciem sera feta. Turecka sałatka z ciecierzycy  Nohut Salatası na podstawie przepisu z tego bloga czas przygotowania : 20 min.  Składniki

Chilli Czosnek i Oliwa
Barszcz ukraiński 286

pożywna i wyjątkowo smaczna zupa, która na Ukrainie podawana jest z pampuszkami , czyli małymi bułeczkami polanymi oliwą z czosnkiem. W polskiej wersji do barszczu często dodawana jest też fasola oraz grzyby, których w oryginale podobno nie ma. Istotną cechą wyróżniającą barszcz ukraiński jest również czosnek, który nadaje zupie specyficzny aromat. Muszę przyznać, że jest to jedna z moich ulubionych

Oryginalny smak
Tarta z porzeczkami 117

zamrażarki na 30 min. Po tym czasie wyjąć ciasto i rozwałkować na kształt formy na tartę. Foremkę wysmarować masłem i przełożyć na nią rozwałkowane ciasto, nakłuć, obciążyć (np. suchą fasolą ). Zapiekamy wstępnie ok. 10 min. W międzyczasie gotujemy 2 budynie na 3 szkl. mleka według instrukcji na opakowaniu, dodajemy cukier. Gdy będzie już gotowy odstawiamy na jakieś 5 min żeby

charlotte gotuje
Pasztet z zielonej soczewicy 131

wreszcie się zabrałam na jego zrobienie. To zdecydowanie moje smaki, reszty domowników raczej niekoniecznie, ale też go jedli. Na mojej liście takich warzywnych pasztetów znajduje się jeszcze pasztet z fasoli i brokułów, na te też przyjdzie czas :)  Składniki: 1,5 szkl zielonej soczewicy 2- 3 marchewki 300 g pieczarek 1 duży lub 2 małe ząbki czosnku pół selera

charlotte gotuje
Mój kulinarny pamiętnik z Toskanii - Kuchnia toskańska 160

zupa zrobiona ze świeżych pomidorów, chleba, oliwy, czosnku i bazylii, często serwowana na zimno. Pyszna, idealna na posiłek w upalny dzień. Ribollita z kolei to gęsta zupa z fasoli, kapusty (klasyczna z miejscową odmianą cavolo nero ) i czerstwego chleba. Jest sycąca, spokojnie możecie zrezygnować z secondo piatti :) Makarony W Toskanii, podobnie jak w pozostałych regionach Włoch, makarony podawane

Chilli Czosnek i Oliwa
PIZZA ORIENTALNA (ciasto tradycyjne - chrupiące i ciasto owsiane bezglutenowe) 126

jest wnieść do kuchni te aromaty i ten smak. Matka i córka polecają.  SKŁADNIKI NA FARSZ ORIENTALNY: - kukurydza - pół puszki - ananas - pół puszki - pędy bambusa - pół puszki - kiełki fasoli mung - 1/3 słoika - papryka czerwona - jedna mała - papryka żółta - jedna mała - cebula - 5-6 - tuńczyk - w oleju, puszka - ser żółty - 500g - przyprawy: oregano, pieprz czarny, pieprz ziołowy - opakowanie, vegeta

Wypisz Wymaluj
ZWIĄZEK AZJATYCKO-WŁOSKI. 140

połączenia Azjatki z Włochem? Coś PYSZNEGO.  SKŁADNIKI: - cebulki, małe, czerwone. - oliwki zielone, - oliwki czarne, - indyk/wędlina z indyka, - papryka marynowana, - papryka czerwona, - grzybki shitake ( kup tutaj - SKWORCU ), - kiełki fasoli Mung, - makaron ryżowy (nitki/wstążki), - sos sojowy (bezglutenowcy pomijają), - czosnek (NIE chiński), - przyprawy: czarny pieprz, papryka słodka, papryka ostra. - odrobina serka (może być topiony, kanapkowy itd) /ilość składników zależy

Wypisz Wymaluj
Kiełkujący makaron z łososiem 184

obiad gotowy miałam i nim się zajadałam. Składniki: 150 g makaronu gniazdko 1 Czaniecki, 60 g polędwicy z łososia norweskiego, 50 g kiełków soczewicy, fasoli mung, cieciorki, 1 garść groszku cukrowego, 2 -3 łyżki oleju rzepakowego, kilka listków rukoli, sól himalajska do smaku,   pieprz czarny świeżo mielony do smaku.   Przygotowanie: Makaron gotujemy w lekko osolonej wodzie

Moniki Smakołyki
Kruche ciasteczka - kwiatki 180

Niedawno znalazłam przepis na ciasteczka w kształcie kwiatków. Były one nadziewane czerwoną fasolą, szpinakiem, a nawet figami. Ja uprościłam ten przepis i wykorzystałam wieloowocową marmoladę. Skorzystałam również z mojego sprawdzonego przepisu na kruche ciasteczka z m&m`sami. I tak powstały moje kruche ciasteczka - kwiatki.  Składniki: 250 g mąki 100 g cukru pudru 2 żółtka 200 g masła

Salonik smaków
Tarta kakaowa z masą kokosową 207

pół godziny. Wyjąć i rozwałkować równomiernie (najlepiej na papierze do pieczenie). Przełożyć do formy tarty wysmarowanej masłem, dokładnie wylepić i ponakłuwać widelcem. Przykryć papierem i wsypana na niego obciążenie - fasolę lub ryż. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 190°C i piec najpierw przez 10 minut a następnie usunąć papier i piec kolejne 20-25 minut. Wyjąć i wystudzić. Wszystkie składniki

Złote przepisy
Ale Meksyk! Zupa meksykańska 127

Meksyku ;) teraz pomyślałam, że idealnie (zamiast chleba) sprawdziłyby się chipsy Nachosy, ale wykorzystam to następnym razem ;) Składniki : 300g mięsa wołowego 400ml bulionu ½ puszki kukurydzy ½ puszki czerwonej fasoli 1 cebula 1 mały ząbek czosnku 1 puszka pomidorów 3 ziemniaki 1 papryka czerwone + 1 papryka żółta 1/3 paczki « mieszanki do zup » z marchewką, groszkiem przyprawy : sól

Kitchens Alphabet