fasola - 7342 przepisów (strona:384/490)

Tarta cappuccino 359

koła i wyłożyć ciastem formę. Wstawić formę z ciastem ponownie do lodówki na 20 minut.   Po upływie tego czasu nakłuć ciasto widelcem, wyłożyć na wierzch papier i wsypać fasolę lub ryż w celu obciążenia. Piec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez 20 minut. Następnie usunąć papier i piec jeszcze przez 15 minut. Pozostawić do wystudzenia. Krem: Przygotować esencję

Fabryka pomysłów
Dżem dobry do łóżka czyli uzdrowiona owsianka dla Sączysmarka [konkurs] 228

Miało nie być słodkiego. Ale Stwórca zachorzał. Zapewne wiecie co oznacza chłop z katarkiem w domu. Koniec świata! Jaś Fasola i totalny kataklizm przy tym to pikuś. Z gilem do pasa. Czosnkowym ziewem sobotniego wieczora. I Młodym na kolanach urządziliśmy sobie pościelowy piknik z bają. Niedziela w końcu. Kto choremu zabroni ;) "Jak uratować smoka 2"... Jedno co mogę powiedzieć

bastalena
Placki warzywne pod białą kołderką 229

jest doprawiane. Z przygotowanego „ciasta” placki na oleju rzepakowego smażymy, wyjmujemy gdy złoto – brązowy kolor ich widzimy. Na papierowy ręcznik je przekładamy, w ten sposób z nadmiaru oleju odsączamy. Fasolę mamut w osolonej wodzie gotujemy, a gdy będą al. dente odcedzamy i na porcje szczypiorkiem związujemy. Placki warzywne na talerzu układamy, na nich serek śmietankowy nakładamy. Z fasolką je podajemy

Moniki Smakołyki
Sajgonki z wieprzowiną i makaronem chińskim 210

sojowego 1 łyżka octu ryżowego świeży imbir, ok. 2 - 3  cm korzenia do starcia 1 mała cebula natka pietruszki 25-30 dag papieru ryżowego, okrągły lub kwadratowy kiełki fasoli mung wg.uznania   oliwa pieprz sól Sos sojowy: 1/4 szklanki sosu sojowego 3/4 szklanki wody łyżeczka sezamu 1. Grzyby mun moczyć w ciepłej wodzie przez ok. 1 godzinę, następnie

Apetyczna babeczka
Fasolka szparagowa do słoika 145

wykonane nakładki na słoiki. 1. Fasolkę pozbawić końcówek. Obgotować w osolonej wodzie przez ok 3-4  minuty od momentu zagotowania. Odcedzić. 2. Do słoików dodać przyprawy, pionowo ułożyć fasolę i zalać gorącą zalewą.  3. Pasteryzować w pierwszym dniu przez 30 minut, w drugim i trzecim dniu po 15 minut

Apetyczna babeczka
Sałatka wielowarzywna na zimę 129

słoik 1 liść laurowy na słoik. PRZYGOTOWANIE Warzywa umyć, osączyć.  Z papryki usunąć gniazda nasienne, pokroić w paski.  Kalafiora i brokuła podzielić na różyczki.  Z fasoli szparagowej odciąć końcówki. Wlać wodę do garnka, dodać sól i zagotować. Do wrzącej wody wrzucić fasolkę, brokuła i kalafiora, gotować przez 3 minuty, wybrać łyżką cedzakową. Następnie do tej samej wody

Kuchnia Danusi
Tarta jabłkowa 122

aluminiową i chowamy do lodówki lub zamrażarki na 30 minut. Po tym czasie wałkujemy i wyklejamy ciastem formę do tarty. Ciasto nakłuwamy widelcem, przykrywamy papierem do pieczenia i obciążamy fasolą lub ciężarkami obciążającymi. Pieczemy w 180 stopniach ok.20 minut. Trzy jabłka obieramy i kroimy w kostkę. Na patelni rozpuszczamy 2 łyżki masła i prażymy jabłka. Gdy nam trochę zmiękną miksujemy

Aga w kuchni
Tortille z kurczakiem i warzywami 354

jeść... a ja próbuję zrobić kolejne zdjęcia... Składniki: 8 placków tortili, sałatka: 1 ogórek zielony, 1 pomidor, 1 papryka czerwona, 1/2 puszki kukurydzy, 1/2 puszki groszku, 1/2 puszki czerwonej fasoli, 1/2 kapusty pekińskiej, sos: 400 ml jogurtu naturalnego, 2 ząbki czosnku, mięso: 2 piersi kurczaka, 2-3 łyżeczki przyprawy do gyrosa.     Przygotowanie:    Piersi kurczaka dokładnie myjemy

Aga w kuchni
Mix warzyw podany z ryżem 209

jednym talerzu z kurczaczkiem curry, ryżem,a to wszystko z nutą suszonych pomidorów z czosnkiem i bazylią ...mmm... cóż więcej można powiedzieć :) Składniki: 2 piersi kurczaka, 1/2 opakowania zielonej fasoli szparagowej, 1 czerwona papryka, 10 pieczarek, 6 marchewek, 1/2 puszki kukurydzy, 1/2 puszki czerwonej fasolki, 2 łyżki koncentratu pomidorowego, 1 łyżeczka suszone pomidory z czosnkiem i bazylią, 1 łyżeczka curry

Aga w kuchni
Buritto 140

Składniki: kilka placków wraps tortilla , 400 g mięsa mielonego, 300 ml przecieru pomidorowego, 2 ząbki czosnku, 4 łyżki oliwy, 1 cebula, 1 puszka czerwonej fasoli, sól, pieprz cayenne, biały pieprz. Przygotowanie:     Na rozgrzanej oliwie podsmażamy plasterki czosnku oraz cebulkę pokrojoną w kostkę. Dodajemy mięso i smażymy. Następnie zalewamy mięso przecierem pomidorowym i dodajemy fasolkę czerwoną z puszki

Aga w kuchni
Chow mein 338

restauracji a my serwujemy go w domu :)  Składniki na 2 porcje: 200 g   makaronu 300 g piersi kurczaka 1 cebula  1 papryka czerwona 30 g kiełków fasoli 3 ząbki czosnku 2 łyżki sosu sojowego 1 łyżeczka mąki kukurydzianej olej do smażenia  sos 1 łyżeczka brązowego cukru 1 łyżki sosu sojowego 2 łyżki octu ryżowego

Niezły Młynek
Kiełkująca sałatka z łososiem na pesto 172

bazylią, 1 łyżeczka orzechów piniowych, 1 łyżka startego parmezanu, 30 ml oleju rzepakowego, 4 pomidory suszone, garść rukoli, 10 listków świeżej mięty, pęczek świeżej bazylii, 20 g kiełków soczewicy, fasoli mung, cieciorki, 1 figa, olej do smażenia, pieprz kolorowy świeżo zmielony do smaku, sól himalajska do smaku. Przygotowanie: Łososia doprawiamy solą i pieprzem do smaku, pieczemy w piekarniku

Moniki Smakołyki
Muszelki z Sosem Burrito! 242

oliwek 500 g mięsa mielonego 1 puszka pomidorów w kawałkach w zalewie pomidorowej 3 łyżki ketchupu pikantnego 1 opakowanie warzyw  Mieszanka meksykańska  Iglotex (450 g) (marchew, fasola czerwona, groszek zielony, papryka czerwona, cebula, kukurydza) 1 łyżeczka  czerwonej słodkiej papryki  mielonej Skworcu 1/2 łyżeczki  papryki wędzonej słodkiej  mielonej Skworcu 1/3 pieprzu cayenne odrobina kminu rzymskiego

Blondynka Gotuje
Sałatka z makaronem ryżowym i krewetkami 231

orientalną sałatkę, która jest bardzo szybka w przygotowaniu. Składniki: 100 g zielonej fasolki, 2 cebulki dymki, 50 g makaronu ryżowego, 125 g krewetek koktajlowych, pół papryki, 100 g kiełek fasoli mung,  parę łyżek sosu sweet chili do sajgonek . fasolkę obieramy i gotujemy, a makaron przygotowujemy jak na opakowaniu.  Paprykę, dymkę kroimy   całość.   Na talerzu wykładamy przygotowany

cookpl