fasola - 7342 przepisów (strona:372/490)

Tarta ze szpinakiem 151

formę. Wyrównujemy brzegi i nakłuwamy widelcem - dzięki temu w trakcie pieczenia swobodnie wydobędzie się para, która mogłaby zdeformować kształt ciasta. Na ciasto nakładamy papier do pieczenia oraz wsypujemy np. fasolę, by obciążyć ciasto. W ten sposób ciasto urośnie równo :). Pieczemy w 180 º przez 15 minut. Następnie zabieramy papier z "obciążnikami" i pieczemy jeszcze 10 minut.  *WAŻNE: wszystkie składniki

KasiekGotuje
Polska odpowiedź z japońskim akcentem na amerykańskie brownie. Greenie 140

wśród panów, na temat raka jąder i prostaty. Ale wiecie ile lasek się nacięło? Pewnie bardziej niż na nagie foty, na których miał być Ryan Gosling a był Jaś Fasola W sumie w internetach można wygrzebać wszystko. Od instrukcji składania statków kosmicznych dla NASA, przez rozbrajanie bomb wiszących na terrorystach po sposoby prasowania pieluch tetrowych. Więc czemu nie można

ladykitchen
Pasztet z ciecierzycy, batatów i marchewki 172

pikantną nutą. W sam raz do chleba albo jako samodzielna przekąska. Oczywiście doprawić można go sobie bardziej lub mniej pikantnie. Jeśli macie ochotę to polecam również Pasztet z fasoli i pieczarek czy Pasztet z ciecierzycy i dyni . Zapraszam na pasztet z ciecierzycy, batatów i marchewki. Pasztet z ciecierzycy, batatów i marchewki Składniki: 1 puszka ciecierzycy 400 g 500 g słodkich

UgotujmyTo.pl
Ryż po meksykańsku z kurczakiem 283

lunch box zabrać ze sobą do pracy. Także gotujmy!  Składniki : * 200g ryżu * 3 łyżki oliwy z oliwek * filet z kurczaka - około 300g * pół puszki kukurydzy * pół puszki czerwonej fasoli  * czerwona papryka * chili, kolendra, kumin, sól, pieprz  * koperek    Przygotowanie : Wszystkie przyprawy dobrze utrzeć w moździerzu, kurczaka pokroić w większą kostkę. Dobrze natrzeć przyprawami. Rozgrzać oliwę, usmażyć

Magiczne Życie Marty
Szarlotka z prażonymi jabłkami 289

będzie rozwałkować, to z zamrażalnika wystarczy zetrzeć na tarce. Wyjmujemy wieksza część (2/3) ciasta z zamrażalnika. Ścieramy na tarce do wyłożonej papierem do pieczenia formy, przykrywamy papierem i obciążamy fasolą. Wstawiamy do nagrzanego do 190° piekarnika, podpiekamy 15 minut. Ostatnie 5 minut pieczemy bez przykrycia. Na podpieczone ciasto wykładamy uprażone jabłka, na wierzch ścieramy pozostałe ciasto. Ponownie wstawiamy do piekarnika

Mia Cucina Sofieta
Tarta na kruchym cieście ze szpinakiem 336

nastawić piekarnik na 180 st. Gdy piekarnik osiągnie wymaganą temperaturę 180 stopni, ciasto wyjąć z lodówki i wstawić prosto do nagrzanego piekarnika. Piec przez 15 min. z obciążeniem (ryż, fasola, groch) i przez kolejne 12-13 min bez obciążenia.Wyjąć z piekarnika, poniższe nadzienie wyłożyć na l ekko przestudzony spód. 2. Nadzienie szpinakowe. Cebulkę drobno posiekać i zeszklić na odrobinie

coolinarnastrefa.blogspot.com
Pieczarki zapiekane z fasolką i jajkiem 195

się skończy? Brakuje mi ciepła, świeżych owoców i słońca. Dlatego posiłkujmy się tym co jest.  Porcja dla 2 osób. Składniki: 50 g pieczarek 30 g fasoli szparagowej ( może być mrożona) mała czerwona cebula 20 g szybki wędzonej 4 pomidorki koktajlowe 2 jajka 5-6 liści świeżej bazylii 1 łyżeczka oregano sól, pieprz do smaku

Niezły Młynek
TARTA CEBULOWA 250

zająć się ciastem. Ciasto wałkuję na wzór formy do tarty, ale tak, by była około 2-3 cm większa średnica. Wylepiam ciastem natłuszczoną formę, nakłuwam widelcem i obciążam fasolą lub kulkami ceramicznymi, wysypanymi na folię aluminiową. Podpiekam przez 10 minut w 200 stopniach, po czym wyjmuję z pieca i napełniam nadzieniem. Pokrojoną cebulę rozrzucam na cieście, zalewam masą jajeczną

W kuchni Karmel-itki
Maślana Pizza Margherita 273

przyprawiamy solą, cytryną, cukrem i oregano i odstawiamy 5/ Rozgrzewamy piekarnik do 200 stopni. Wyjętym z lodówki ciastem wykładamy blaszkę od tarty, nakładamy na nie folię aluminiową i obciążamy fasolą lub ryżem. Wkładamy do piekarnika i pieczemy aż ciasto będzie suche (ok. 15 minut).  6/ Usuwamy obciążenie, nakładamy przyprawione krojone pomidory, posypujemy startym serem i wkładamy ponownie do piekarnika

Kuchnia PROzdrowotna
Tarta z kaszanką i kapustą 109

minut. Rozwałkowujemy, nawijamy na wałek i nakładamy na formę do tarty wysmarowana masłem. Odcinamy nadmiar wystający za foremkę. przykrywamy ciasto papierem do pieczenia i wysypujemy na niego suchą fasolą. Podpiekamy wstępnie przez 20 minut w temperaturze 180 stopni c. Cebulę szatkujemy w piórka i podsmażamy do zeszklenia na łyżce masła. Kaszankę obieramy ze skórki i ugniatamy widelcem. Kapustę podsmażamy

Pyry na Gaz
Tarta a'la makowiec 180

minut w lodówce. Rozwałkowujemy i nawijamy na wałek. Przenosimy do wysmarowanej tłuszczem formy do tarty. Odcinamy nadmiar i gęsto nakłuwamy dno. Wykładamy papierem do pieczenia i wsypujemy szklankę suchej fasoli lub grochu. Pieczemy 20 minut w 180 stopniach C. Z pozostałego ciasta wycinamy gwiazdki. Pieczemy aż się zarumienią w temperaturze 180 stopni C. Masa makowa: Mak wsypać do garnuszka, zalać

Pyry na Gaz
Czy z tej mąki będzie chleb? 149

zawiera dwa razy więcej białka niż mąka pszenna, niewielką ilość skrobi, ma lekko orzechowy smak, doskonała do wypieków, przygotowywania sosów, może również być używana jako substytut jajek, * z fasoli – jest bardzo odżywczą mąką chlebową, ma delikatny smak, nadaje się do wypieku chlebów, ciast, placków, * z amarantusa –charakteryzuje się dużą zawartością żelaza, wapnia i białka, w połączeniu z innymi mąkami nadaje

Pyry na Gaz
Zapiekanka makaronowa 281

niezawodną zapiekankę makaronową. Miałam okazję do wykorzystania resztek wędlin. Składniki: 1 opakowanie makaronu 20 dag  kiełbasy lub wędlin 20 dag sera żółtego Słoiczek  sosu bolońskiego Puszka czerwonej fasoli Sól Ketchup. Sposób wykonania: Makaron gotujemy w osolonej wodzie, aż do chwili gdy będzie średnio miękki. W tym czasie ser żółty trzemy na tarce, a pokrojoną kiełbasę i wędliny zasmażamy

Na słodko lub wytrawnie
CHRUPIĄCA SAŁATKA Z KALAFIOREM I WĘDZONYM ŁOSOSIEM 191

noworoczne postanowienie. Wszystkim na kulinarnym detoksie, polecam pyszną sałatkę, przyjemnie chrupiącą w ustach. SKŁADNIKI: 3 liście sałaty lodowej kilka różyczek kalafiora (surowego) 1 mały pomidor 2-3 łyżki czerwonej fasoli (z puszki, przepłukaną) 4 jajka przepiórcze (ugotowane na twardo) 4 marynowane pieczarki 60 g wędzonego łososia sól ziołowa olej ze słonecznika A jak to zrobić: Liście sałaty porwać drobno

Kuchnia w opałach
Błyskawiczny makaron vermicelli z kurczakiem, fenkułem i boczniakami 262

cukinię, fenkuła i boczniaki. „Jednym słowem” – sprzątanie lodówki. Użyłam też swojej ogródkowej własnoręcznie wyhodowanej kolendry. SKŁADNIKI (porcja na 2 osoby) 100 gram makaronu z fasoli – Vermicelli 1 pojedynczy filet z piersi kurczaka pół żółtej cukinii pół małego fenkułu 4-5 grzybów mun suszonych 4 duże świeże boczniaki 1 duże zielone chilli 1 mała papryczka chilli czerwona

OstryKęs