Już jutro, jak co sobotę zapraszam do siebie na pyszne wegańskie jedzenie na Eko-Targ :) Wasz ulubiony majonez, smalec z fasoli, pasta z pieczarkami, słodkości - kulki mocy, sezamella i krem daktylowy "czekoladowy", a z okazji zbliżającego się tłustego czwartku... przepyszne wegańskie pączki :) Zapraszam serdecznie od godziny 10, do SEzAMa
Co na wege obiad?Zapraszam :) Składniki : około 6 ziemniaków ugotowanych w całości 1 słoiczek mieszanki warzywnej meksykańskiej z ( marchewka, fasola czerwona, kukurydza, groszek ) 4 jajka ugotowane na twardo mały słoiczek majonezu nie pełny 2 łyżeczki musztardy 2 łyżki suszonego szczypiorku Piątnica sól, pieprz do smaku kawałeczek pora 1/2 słoiczka selera konserwowego Wykonanie : Ziemniaki i jajka kroimy w kostkę
Sama słodycz i szczypta chiliBardzo szybka sałatka Składniki: 2 kubki ugotowanej kaszy jaglanej, 5 lasek kabanosa, 1 cebula, 1 papryka czerwona, 3 małe kiszone ogórki, 1 papryka żółta, 1 puszka czerwonej fasoli, 2 łyżki majonezu, 1 łyżka musztardy, sól, pieprz, papryka do smaku Przygotowanie: kabanosa, paprykę, cebulę drobno kroimy, a potem wszystko mieszamy razem :) Poniżej robocze zdjęcie... Smacznego
Kwarek - mocno minimalistyczne przepisytydzień wrzucamy sobie taki "fast food" bo równowaga musi być ;) Potrzebne są - same niezdrowe rzeczy :)) czyli wszystko z puszki, konserwowe i gotowe :D I robimy tak: Puszka czerwonej fasoli, kilka ogórków konserwowych, cebulka prażona, zielony wypełniacz - sałata (coś zdrowego :)) i sosik super speed czyli 2 łyżki musztardy i chlust ketchupu Do tego placki tortilla, oczywiście gotowe - z "Biedronki" sprawdzone
Wegański blog WSZYSTKO JEST W GŁOWIEtowarzystwie - ogórków, papryczek, pestek słonecznika, ziaren sezamu, itd., no chyba że są słodkie. pasta sojowo-bazyliowa Nie musimy kupować drogich gotowych, wiele można łatwo przygotować samemu. "Smalec" z fasoli i własny paprykarz warzywny to u nas podstawa, do tego tahini (czyli pasta z sezamu, pyszna), masła orzechowe, migdałowe, pasta z awokado, z pestek słonecznika, pasta figowa
Wegański blog WSZYSTKO JEST W GŁOWIENajlepiej oczywiście znowu jeść kiełki, jeśli tylko ktoś lubi... Jeśli nie - GOTUJEMY :) Zaczynamy od wstawienia kaszy - o gotowaniu kaszy bez przypalania pisałam TUTAJ (pod zdjęciem czerwonej fasoli zaczyna się opis :) ). Obieramy wszystkie warzywa, rozgrzewamy suchą patelnię, ustawiamy na najmniejszym ogniu i tak: - marchew ścieramy na tarce (na dużych oczkach) i wrzucamy na patelnię, ścieramy drugą marchew, mieszamy
Wegański blog WSZYSTKO JEST W GŁOWIEformę. Wyrównujemy brzegi i nakłuwamy widelcem - dzięki temu w trakcie pieczenia swobodnie wydobędzie się para, która mogłaby zdeformować kształt ciasta. Na ciasto nakładamy papier do pieczenia oraz wsypujemy np. fasolę, by obciążyć ciasto. W ten sposób ciasto urośnie równo :). Pieczemy w 180 º przez 15 minut. Następnie zabieramy papier z "obciążnikami" i pieczemy jeszcze 10 minut. *WAŻNE: wszystkie składniki
KasiekGotujewśród panów, na temat raka jąder i prostaty. Ale wiecie ile lasek się nacięło? Pewnie bardziej niż na nagie foty, na których miał być Ryan Gosling a był Jaś Fasola W sumie w internetach można wygrzebać wszystko. Od instrukcji składania statków kosmicznych dla NASA, przez rozbrajanie bomb wiszących na terrorystach po sposoby prasowania pieluch tetrowych. Więc czemu nie można
ladykitchenpikantną nutą. W sam raz do chleba albo jako samodzielna przekąska. Oczywiście doprawić można go sobie bardziej lub mniej pikantnie. Jeśli macie ochotę to polecam również Pasztet z fasoli i pieczarek czy Pasztet z ciecierzycy i dyni . Zapraszam na pasztet z ciecierzycy, batatów i marchewki. Pasztet z ciecierzycy, batatów i marchewki Składniki: 1 puszka ciecierzycy 400 g 500 g słodkich
UgotujmyTo.pllunch box zabrać ze sobą do pracy. Także gotujmy! Składniki : * 200g ryżu * 3 łyżki oliwy z oliwek * filet z kurczaka - około 300g * pół puszki kukurydzy * pół puszki czerwonej fasoli * czerwona papryka * chili, kolendra, kumin, sól, pieprz * koperek Przygotowanie : Wszystkie przyprawy dobrze utrzeć w moździerzu, kurczaka pokroić w większą kostkę. Dobrze natrzeć przyprawami. Rozgrzać oliwę, usmażyć
Magiczne Życie Martybędzie rozwałkować, to z zamrażalnika wystarczy zetrzeć na tarce. Wyjmujemy wieksza część (2/3) ciasta z zamrażalnika. Ścieramy na tarce do wyłożonej papierem do pieczenia formy, przykrywamy papierem i obciążamy fasolą. Wstawiamy do nagrzanego do 190° piekarnika, podpiekamy 15 minut. Ostatnie 5 minut pieczemy bez przykrycia. Na podpieczone ciasto wykładamy uprażone jabłka, na wierzch ścieramy pozostałe ciasto. Ponownie wstawiamy do piekarnika
Mia Cucina Sofietanastawić piekarnik na 180 st. Gdy piekarnik osiągnie wymaganą temperaturę 180 stopni, ciasto wyjąć z lodówki i wstawić prosto do nagrzanego piekarnika. Piec przez 15 min. z obciążeniem (ryż, fasola, groch) i przez kolejne 12-13 min bez obciążenia.Wyjąć z piekarnika, poniższe nadzienie wyłożyć na l ekko przestudzony spód. 2. Nadzienie szpinakowe. Cebulkę drobno posiekać i zeszklić na odrobinie
coolinarnastrefa.blogspot.comsię skończy? Brakuje mi ciepła, świeżych owoców i słońca. Dlatego posiłkujmy się tym co jest. Porcja dla 2 osób. Składniki: 50 g pieczarek 30 g fasoli szparagowej ( może być mrożona) mała czerwona cebula 20 g szybki wędzonej 4 pomidorki koktajlowe 2 jajka 5-6 liści świeżej bazylii 1 łyżeczka oregano sól, pieprz do smaku
Niezły Młynekzająć się ciastem. Ciasto wałkuję na wzór formy do tarty, ale tak, by była około 2-3 cm większa średnica. Wylepiam ciastem natłuszczoną formę, nakłuwam widelcem i obciążam fasolą lub kulkami ceramicznymi, wysypanymi na folię aluminiową. Podpiekam przez 10 minut w 200 stopniach, po czym wyjmuję z pieca i napełniam nadzieniem. Pokrojoną cebulę rozrzucam na cieście, zalewam masą jajeczną
W kuchni Karmel-itkiprzyprawiamy solą, cytryną, cukrem i oregano i odstawiamy 5/ Rozgrzewamy piekarnik do 200 stopni. Wyjętym z lodówki ciastem wykładamy blaszkę od tarty, nakładamy na nie folię aluminiową i obciążamy fasolą lub ryżem. Wkładamy do piekarnika i pieczemy aż ciasto będzie suche (ok. 15 minut). 6/ Usuwamy obciążenie, nakładamy przyprawione krojone pomidory, posypujemy startym serem i wkładamy ponownie do piekarnika
Kuchnia PROzdrowotna